Waktos Maca: 7 menit
(Dimutakhirkeun Pamungkas Dina: 24/03/2020)

Di handap ieu mangrupakeun musings kuring dina pangalusna masakan lokal Kuring geus kantos ngarasakeun, salila kuring cicing di Austria. Kuring aya di usum panas 2016 keur kuring magang 4-bulan dina hiji LSM lokal leutik-ukuran. Pangalaman magang éta jadi pinunjul, yén kuring ngagaduhan papanggih individu ngora berbakat, saha kuring tetep di kabaran ku up dugi kiwari, sarta kuring geus bisa nerapkeun kaahlian diajarkeun di magang abdi di peran kuring ayeuna di Singapura.

dahareun oge alus di Austria. Bari teu gampang keur kuring mun ngayakeun réplikasi rasa Austria di Singapura alatan waragad bahan luhur (Ieuh, lolobana kadaharan anu diimpor ti nagara deungeun, sakumaha Singapura manufactures pisan saeutik alatan ukuran tanah leutik na), sakapeung éta alus pikeun ngan dzikir ngeunaan poé Austria heubeul sangkan sorangan senang di kahirupan sapopoé hectic abdi di Singapura. Maranéhanana kenangan alus kénéh seger dina pikiran kuring.

Sateuacan jumping katuhu kana kadaharan husus jeung carita kuring dina eta, Abdi hoyong ngabejaan saeutik tina backstory tina dahareun. Salaku Kakaisaran Habsburg kungsi maréntah wewengkon lega (ayeuna hadir poé Italia, Républik Czech, Slowakia, Romania, Wikivoyage, Polandia, Slovénia, Kroasia, sarta Bosnia) di Éropa, asakan Austria modérn boga loba pangaruh ti urut bagian ti Kakaisaran jeung localized masakan diimpor ka liking nu Austrians lokal '. Kuring miharep anjeun bakal Ngalanglang kaleidoscope ieu masakan na ngalaman aranjeunna cara kuring dipaké dahar antukna kuring di Austria.

 

Kasespatzle (homemade pasta Austria garnished kalayan kéju dilebur)

Asal masakan ieu kacida debatable - sabagian ngajawab yén ieu hailed ti wewengkon Swabian, jeung sababaraha nu lianna nangtang yén catetan pangkolotna Kasespatzle tanggal deui ka Citakan: Reflist leungeun-tulisan dina mimiti abad ka-17. Ngaranna bisa geus datangna ti gerakan kneading doughs kana sapotong kacamatan-ukuran, tapi euweuh buktina sajarah eta. Dina jaman moderen, piring dipikanyaho pikeun nyangkokkeun sabagian kanyamanan dahareun sanggeus leumpang panjang dina hawa alpine garing. sabalikna, Anjeun tiasa milarian dina paling réstoran lokal. Dilayanan di réa patempatan di nagara Jerman-diomongkeun, nu Vorarlberg Kasespatzle (Vorarlberg nyaeta di Jabar Austria) nyaeta pohara populér di Austria. pasta nu dijieun tina tipung rupa, sakumaha disebutkeun dina asal ngaran, beres kana bites leutik sunk di kéju grilled. tékstur nu sabenerna sawarga, lebur dina sungut. bawang gorengan jeung spring bawang nambahkeun rempah kana piring Sawarga creamy ieu (aranjeunna sabenerna do pakasaban hébat!).

Salzburg kana Kareta Wina

Munich ka Kareta Wina

Zurich ka Kareta Wina

Iraha ka Kareta Wina

 

käsespätzle

 

bungkus manner wafer

Candak abdi deui ka Austria - I salawasna exclaim iraha kuring manggihan ieu toko Candy Kakaisaran (importers ngarah a Singapura pikeun confectioneries internasional, ieu téh hiji-hijina tempat abdi tiasa mésér produk manner). Manner mangrupakeun ngadegna bisnis kulawarga tradisional Austria nu diadegkeun dina ahir abad ka-19. Angkatan kalayan kontrol kualitas ketat, bahan dipilih taliti tur bungkusan pinkish iconic, brand ieu famed for kabawa hiji souvenir signature di Austria. Mannerschnitten (a pakét kemiri coklat wafers) nyaeta kedah-coba; moal jadi amis atawa jadi hambar, ieu sigana pernah gagal ngingetkeun huntu amis kuring. kemiri teh salawasna transports kuring deui poé cemerlang abdi di Wina. Ayeuna kuring sok coba manner coklat wafers pikeun waktos snack atawa iraha Kuring keur craving pikeun eta. Kuring geus ngira yén ragam geus sadia di toko di Éropa Tengah wungkul. Sanajan, Kami écés salah sakumaha Mannar manisan nyaéta sadia di Singapura teuing.

Graz kana Kareta Innsbruck

Wina ka Kareta Graz

Wina ka Kareta Salzburg

 

manner pak wafer

 

Schlutzkrapfen (pasta satengah bulan ngeusi kéju ricotta jeung kangkung)

Kuring encountered piring nalika kuring ieu Ngalanglang di Innsbruck di Kulon Austria nu dipikanyaho pikeun Landmark na, Golden hateup. Kuring hopped kana cafe sarta pilari hal vegetarian. Maca nepi menu nu, nu pasta kalawan fillings sayur ditiup nice keur kuring, jadi kuring maréntahkeun éta. Kuring ieu pamikiran teh pasta panjang kalayan sayuran dicincang, tapi tétéla éta hal éta flattened pasta kalawan hal jero eta sarta garnished ku naburkeun tina kiju jeung bawang spring dicincang. mentega dilebur digawé ton nyieun piring leueur dina sungut abdi. langkung importantly, Kuring masih inget muludan a datang ka méja kuring jeung nanyakeun lamun ieu alus. Kuring ka dirina ieu jadi ngeunah - I ieu kitu keuna ku miara dirina ngeunaan kapuasan pelanggan 'na haté kuring ieu ngeusi kahaneutan. Asalna ti Tirol Selatan (ayeuna bagian tina Italia), éta prevalently kadaharan umum di sabudeureunana Tirol ogé. A jumlah badag tanaga gawé anu aub sangkan ieu sanajan kanyataan yén éta Sigana kitu gampang nyieun.

Nuremberg kana Kareta Wina

Leipzig kana Kareta Wina

Innsbruck kana Kareta Wina

Stuttgart kana Kareta Wina

 

pasta satengah bulan

 

Sachertorte (a coklat jajan pait jeung base jam aprikot)

Salah sahiji "kedah eats" dina Wina, Austria. Ieu mangrupakeun husus sabenerna lokal dijieun dina ahir periode Habsburg. Naha anjeun nyaho yén aya hiji tarung absurd tapi penting balik cake ieu? Dua raksasa pastry Viennese, Demel jeung Sacher kungsi dina hiji kaayaan perang "amis" kanggo lila eta malah ngarah ka hal pangadilan ridiculous; anu kedah nyebut dirina hiji "aslina Sachertorte"? Sabaraha aprikot kudu dipaké pikeun nyampurnakeun jajan? What is the hawa luyu pikeun coklat cair? serius, aranjeunna geus pamadegan sakabeh ieu pangadilan kaayaan, teu di kelas masak atawa salah sahiji diurutkeun. Tungtungna, Sacher meunang perangna jeung kiwari prides sorangan dina keur "hiji torte Sacher aslina." Di sagigireun jujutan, Kuring pribadi pikaresep dina Demel salah sakumaha anu kasebut leuwih amis sarta mengembang ti éta tina Sacher. Naon nya éta selisih Sacher "Sacher torte" jeung tara Demel? urut nu ngagaduhan bedah rada luhur na lapisan jajan beuki ngaronjat aprikot jero jajan. Kiwari dimungkinkeun aya bit langkung mirah tur loba creamier.

Frankfurt kana Kareta Salzburg

Berlin kana Kareta Salzburg

Cologne kana Kareta Salzburg

Dresden kana Kareta Salzburg

 

sachertorte di Austria

 

Falafel

A wawakil cosmopolitanism Wina urang. dina Wina, aya beban tina pasar ngajual "aheng" 'bahan datang ti ampir sakuliah dunya. Anjeun tiasa manggihan Cucina sarta bahan ti Rusia, kalkun, Jepang, India jeung leuwih. Asalna ti Wétan Tengah, ieu téh salah sahiji Viennese ramo dahareun loba kapanggih di pasar internasional. Dijieun tina chickpeas mashed, éta bal Falafel bisa didahar dina bentuk Falafel wraps atanapi iringan ku flattening roti. Jalan anu mana waé, Falafel hadir kalawan kebat cut Sayuran jeung yogurts jero sakabeh bungkus oat atawa pita roti. Keur pokok vegan sampurna, ieu téh wewengkon plato babaturan kuring dipaké pikeun nawiskeun kuring sabab terang kuring ngan geus dugi pilihan dahareun salaku vegetarian. Aya ton Falafel warung sakuliah Wina, tapi stand Falafel favorit abdi nyaeta hiji di Brunnenmarkt. Dipikawanoh salaku pasar mirah gélo dimana sadaya jelema bisa meunangkeun Asép Sunandar Sunarya lega bahan dina harga incredibly handap, pasar ieu nawarkeun nyangkokkeun sabagian Falafel bungkus anu ogé waragad kirang ti USD 1 atawa jadi, sahingga sigana cheapest di kota. Gunana pikeun nyebutkeun, rasa bungkus nu geus jadi alus salaku hiji di sagala pasar Viennese séjén.

Zurich ka Kareta Innsbruck

Salzburg kana Kareta Innsbruck

Wina ka Kareta Innsbruck

Cologne kana Kareta Innsbruck

 

falafel

 

Apfelstrudel

dessert Austria favorit kuring! Buttery pastry sarta sababaraha keureut apel jeung kebat kismis jalan ajaib sarta nyieun kuring ngarasa kawas sawarga. legenda boga eta nu Austria diimpor ti Baklava dessert amis ti Wétan Tengah. Baklava dijieunna tina pastry mengembang sarta gula jeung sirop, hartina eta nu keur sinking pastry di sirop. Keur dina samping langkung Fruity, Apfelstrudel ieu versi localized of Baklava- ieu téh conto alus masakan Austria, sakumaha loba di antarana bisa lagu a renik ti urut wilayah kakaisaran Austria nu maranéhna geus diimpor ti. Aya countless Apfelstrudel resep online, jeung sababaraha pangarang resep anu cukup berehan babagi maranéhna kulawarga resep jeung dunya. Sanajan, aturan universal nyaeta adonan kudu jadi ipis yén kang Oki pastry bisa maca koran nu liwat dinya.

Ngeunaan nyeratna: Mami jalan di Singapura pinuh-waktos keur ngeunaan 2 taun. Manehna geus ngumbara ka bagian nu sejen tina dunya sacara éksténsif jeung pancen mikanyaah Ngalanglang hiji tempat anyar manehna geus kungsi katempo. Bari teu bisa dipake atawa iinditan, manehna spares waktos bébas nya maén hiji olahraga naga kapal atawa diajar basa asing.

 

apfelstrudel di Austria

 

Anjeun siap ngajajah Austria terasrasakeun nikmat dahareun na? website pangalusna pikeun Urutan karéta tiket nya Simpen A Train

 

Ulah rék Lebetkeun pos blog urang onto situs anjeun, anjeun bisa boh motrét téks urang na ngan masihan kami kiridit kalayan link mun pos blog ieu, atawa anjeun klik di dieu: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2F6-must-try-austrian-dishes%2F%3Flang%3Dsu - (Ngagulung ka handap saeutik ningali Code Lebetkeun)