Wacan Maca: 7 menit(Paling Keri Dianyari On: 06/02/2021)

Diubengi karo alam sing paling ayu, ora kena wektu, sing 10 kutha-kutha kuno sing paling apik sing dikunjungi ing saindenging jagad. Ing saindenging Eropa menyang kutha-kutha kuno Tionghoa sing nyenengake, lelungan iki bakal kebak dongeng saka jaman abad pertengahan nganti jaman saiki.

transportasi ril cara paling ramah lingkungan kanggo lelungan. Artikel iki ditulis kanggo ngajari babagan Travel Train lan digawe dening Simpen A Train, Tiket Kereta Api Paling Murah ing Eropa.

 

1. Kutha Tuwa Paling Apik Kanggo Dikunjungi ing Eropa: Civita Di Bagnoregio, Italia

1200 taun, kanthi asal usul wiwit abad kaping enem, Civita di Bagnoregio minangka sing paling tuwa kutha sing apik ing Eropa. Sampeyan bakal nemokake kastil iki ing Langit 110 km saka Roma, ngaso ing lereng bukit. Yen sampeyan ngunjungi kutha watu sing apik ing musim panas, sampeyan bakal kamungkinan ketemu 100 warga sing bali kanggo nikmati pemandangan epik ing provinsi Viterbo.

Menapa malih, sampeyan bakal nemokake yen paling apik ing kutha kasebut abad tengah arsitèktur sawise 2 perang donya, lan sawetara gangguan vulkanik. Mangkono, upaya gedhe ditindakake kanggo ngreksa permata Italia iki, njaga supaya ora mati. dadi, sadurunge ilang sampeyan kudu numpak sepur menyang Viterbo, saka Roma Termini ing liburan Italia sabanjure.

Roma menyang Viterbo Kanthi Sepur

Siena menyang Orvieto Kanthi Sepur

Arezzo menyang Orvieto Kanthi Sepur

Perugia menyang Orvieto Kanthi Sepur

 

Civita Di Bagnoregio, Italia minangka salah sawijining kutha lawas sing paling ayu ing Eropa

 

2. Kutha Tuwa Paling Apik Kanggo Dikunjungi Seluruh Dunia: Rothenburg Old Town, Jerman

Nalika ing Jerman, sampeyan kudu lelungan ing Romantic Road, a 40 menit’ drive antarane desa paling apik ing Jerman. Sampeyan uga bakal nemokake salah sawijining 10 kutha-kutha lawas sing paling apik kanggo dikunjungi ing saindenging jagad, Langkawi.

Rothenburg ob der Tauber punika kutha abad pertengahan gaib ing Bavaria, Jerman. Omah-omah kanthi warna pastel setengah kayu isih durung kena ing mburine tembok kutha sing dijaga kanthi apik. Kutha kuno sing apik banget misuwur amarga dununge ana ing ndhuwur kali Tauber, lokasi strategis kanggo celts, wiwit abad kaping 1 C.E. Plonlein Rothenburg, Kothak Markt, lurung-lurung aneh, lan Castle Gardens dadi salah sawijining kutha kuno sing paling nengsemake sing dikunjungi ing Eropa, lan ing jagad iki.

Berlin menyang Rothenburg Ob Der Tauber Karo Sepur

Stuttgart menyang Rothenburg Ob Der Tauber Karo Sepur

Munich menyang Rothenburg Ob Der Tauber Karo Sepur

Frankfurt nganti Rothenburg Ob Der Tauber Karo Sepur

 

Kutha Kuno Paling Apik Kanggo Dikunjungi Seluruh Dunia: Rothenburg Old Town, Jerman

 

3. Kutha Kuno Paling Apik Kanggo Dikunjungi Seluruh Dunia: Fenghuang Ing China

Kutha Kuno Phoenix, Fenghuang minangka salah sawijining kutha kuno sing paling apik ing China. Nalika sampeyan mlebu kutha sing apik, pemandangan jembatan sing apik banget, candhi, lan urip ing banyu bakal mbukak dhewe, ing tengah wit-witan lan alam sing abot ing sakiwa tengene.

Kanthi sejarah saka 400 taun, duweke dinasti Ming lan Qing, Fenghuang, minangka salah sawijining papan sing paling ora bisa dilalekake ing China. Salah sawijining perkara sing paling nyenengake lan narik kawigaten babagan kutha Kuna ing China iki yaiku warga kutha kasebut, etnis minoritas Miao lan Tujia, isih nglestarekake tradhisi lan urip sadurunge modern ing omah kayu lawas.

 

Fenghuang ing China minangka papan kuna sing khas

 

4. Kutha Kuno Nanjing, China

Tembok kutha kuna paling gedhe ing saindenging jagad, Nanjing, dununge ing kali Yangtze. Nanjing iku salah siji saka 4 ibukutha kuno ing China. Saliyane, Nanjing minangka salah sawijining kutha kuno sing paling apik sing bisa dikunjungi ing saindenging jagad. Iki amarga tembok kutha sing apik banget sing isih ana lan ngubengi kutha, tetep ora kena ing wektu lan sejarah.

Nanging, pemandangan Nanjing sing paling luar biasa yaiku ing wayah wengi. Sawise peteng, kabeh kutha wis padhang, lan Kuil Confucius sing nggumunake luwih apik. Saliyane, sampeyan bisa bukak landmark liyane saka wangsa Ming, ing abad kaping 14. Tuladhane, Makam Sun Yatsen.

 

Terusan Cina Kuno Nanjing

 

5. Kutha Tuwa Sing Paling Apik Kanggo Dikunjungi ing Eropa: Avignon, France

Kutha Avignon sing apik ing Provence dibangun ing abad kaping 14. Kutha sing memikat iki dadi papan dununge para Paus, lan sampeyan ora prelu dadi kagungane agama Kristen, kanggo ngujo karo paus’ kraton gothic. Sawise nggumunake istana, sampeyan bisa plancongan ing kali Rhone sing apik amarga Avignon mapan ing sisih kiwa, utawa deleng jembatan Saint-Benezet sing misuwur, wiwit abad kaping 12.

Pusat kutha lawas ndhelik kanthi apik ing mburi tembok sing apik lan 39 gedhong pengawas. Saliyane, yen sampeyan teka ing Avignon ing akhir minggu, sampeyan bakal seneng ing Pasar loak Minggu, utawa nalika musim panas, mula, sampeyan bakal dadi begja melu festival teater Avignon sing misuwur “ing” lan “mati” ing Juli.

Lyon Menyang Apik Karo Sepur

Paris menyang Avignon Kanthi Sepur

Apik kanggo Avignon Kanthi Sepur

Marseilles menyang Avignon Kanthi Sepur

 

Avignon, Prancis Kutha kuno

 

6. Kutha Tuwa Sing Paling Apik Kanggo Dikunjungi ing Eropa: digunakake

Romantis, nengsemake, lan kanthi arsitektur abad kaping 14, Bruges minangka salah sawijining kutha kuno sing paling apik ing Eropa. Kutha lawas sing paling misuwur ing Belgia, digunakake toko coklat, alun-alun pasar, kreteg, lan pusat bersejarah abad pertengahan narik minat 8 yuta pengunjung saben taun.

Mulane, sampeyan bakal luwih seneng yen lelungan ing musim, lan campur karo wong lokal 120,000 residents. dadi, akhir minggu sing dawa bakal cocog kanggo nemokake kutha kuno sing apik ing Belgia iki lan seneng banget karo pesona dongeng sing dijaga kanthi apik.

Amsterdam menyang Bruges Kanthi Sepur

Brussels menyang Bruges Kanthi Sepur

Antwerp menyang Bruges Kanthi Sepur

Ghent menyang Bruges Kanthi Sepur

 

Belgium's Bruges Ancient buildings

 

7. Kutha Tuwa Sing Paling Apik Kanggo Dikunjungi ing China: Luoyang, China

Longmen Grottos lan kuil Shaolin, mung 2 saka situs sing nggawe kutha kuna Luoyang dadi salah sawijining kutha kuno sing paling apik ing saindenging jagad. Sampeyan bakal nemokake pusat kutha kuna Universe Cina Luoyang, antarane Beijing lan Xi'an, dening sepur peluru.

Kutha kuno Luoyang wis tetep mandheg, ora kena sejarah lan lakune wektu, wiwit 1600 SM. Mulane, sampeyan bakal kesengsem ndeleng gerbang kutha gedhe sing nyakup urip kutha. Saliyane, sampeyan bakal mlaku liwat papan sing dilewati para pedagang Silk Road.

 

https://youtu.be/cEtMZrLiJbga

 

8. Kutha Tuwa Paling Apik Kanggo Dikunjungi Seluruh Dunia: Prague

Kutha Tuwa, kaya sing dingerteni dening warga lokal, Kutha Tua Prague, narik kawigaten para pengunjung wiwit abad kaping 9. Sampeyan bakal kepincut karo kutha kuna sing apik banget. Mulane, yen entuk kasempatan, ngunjungi paling ora ing Prague kanggo akhir minggu. Kanthi cara iki sampeyan bakal nemokake akeh sebab iku salah sawijining kutha kuna sing paling apik ing saindenging jagad.

Pusat sajarah lawas tetep ing tengah kutha, nganti dina iki, papan kanggo kabeh urip budaya. Sampeyan bakal ngerti manawa kabeh turis nglumpukake jam Astronomi saben jam ing tengah.

Nuremberg menyang Prague Karo Sepur

Munich menyang Prague Kanthi Sepur

Berlin menyang Prague Kanthi Sepur

Wina menyang Prague Kanthi Sepur

 

Prague Ing Ceko duwe Jembatan Kuno lan Budaya

 

9. Kutha Tuwa Paling Apik Kanggo Dikunjungi Seluruh Dunia: Amsterdam

Amsterdam minangka salah sawijining sing paling gedhe kutha populer ing Eropah, lan salah siji sing paling cilik. Iki tegese sampeyan bisa mlaku liwat kabeh kutha sajrone rong dina. Nanging, what most tourists don’t know is that this Beautiful Dutch town is one of the ancient towns in the world.

Mulane, sanajan ukurane, Kutha kuno Amsterdam duwe akeh papan khusus sing dibutuhake seminggu kanggo ditemokake. Kutha abad kaping 13 duwe akeh halaman sing didhelikake, pulo sing ayem tentrem, utawa Oude Kerk, bangunan paling tuwa ing Amsterdam, ing distrik abang. Kanggo nyimpulake, sampeyan bisa ndeleng luwih akeh ing Amsterdam tinimbang pelayaran kanal tradisional yen sampeyan kepengin nemokake crita sing ana ing njero toko.

Brussels menyang Amsterdam Kanthi Sepur

London menyang Amsterdam Kanthi Sepur

Berlin menyang Amsterdam Kanthi Sepur

Paris menyang Amsterdam Kanthi Sepur

 

Struktur Bangunan Unik Amsterdam

 

10. Ping Yao Kutha Kuno ing China

Sing paling narik kawigaten babagan kutha kuno Ping Yao yaiku gabungan gaya arsitektur. Nalika ngubengi lurung-lurung lawas, omah-omah, candhi, lan tembok kutha bakal nyritakake babagan 5 abad. Iki amarga kasunyatan manawa kutha lawas Ping Yao dibangun ing abad kaping 14.

Yen sampeyan seneng sejarah lan kepincut karo budaya Tionghoa, banjur mlaku-mlaku ing dalan utama kutha bakal dadi pengalaman epik. Sampeyan bakal lelungan wektu nalika Pingyao dadi pusat ekonomi China, lan ndeleng meh ora ana sing owah.

Permata kuno iki gampang diakses nganggo sepur, mung plancong ing Stasiun KA Pingyao Gucheng, lan saka kana numpak bis menyang gerbang kutha.

 

Ping Yao Kutha Kuno ing China

 

kene ing Simpen A Train, kita bakal seneng mbantu sampeyan ngrancang plancongan sing ora iso lali lan dawa menyang "10 Kutha Kuno Paling Éndah Kanggo Dikunjungi ing saindenging Jagad".

 

 

Apa sampeyan pengin nampilake postingan blog "10 Kutha Kuno Paling Éndah Kanggo Kunjungi Seluruh Dunia" ing situs sampeyan? Sampeyan salah siji bisa njupuk foto lan teks kita lan maringi kita kredit karo link kanggo kirim blog iki. Utawa klik kene: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fancient-towns-visit-worldwide%2F%3Flang%3Djw Nyawang- (Gulung mudhun sethitik kanggo ndeleng Embed Code)