(Zadnja izmjena: 28/12/2019)

Europa je puna bogate povijesti i raznolikost. Zapravo, bez obzira gdje idete, ti ćeš verovatno da vidim ostatke ... prošlih civilizacija. ponekad, ove lokacije nenastanjen ruševine. S druge strane, ove lokacije može biti mjesta da su preživjeli test vremena, i integrirati u modernom svijetu. Save A Train treba da si na obilazak 10 najljepša srednjevjekovni gradovi u Evropi. Pripremite se da vidjeti prekrasne gradove koji spoj povijesti i modernog života sa elementima koji datiraju iz srednjeg vijeka.

 

1. Most Beautiful srednjovjekovni grad u Evropi -- Delft, Holandija

Ako tražiš grad koji obuhvaća srednjovjekovni osjećam u modernom svijetu, ne gledati dalje od Delft. Delft Možda zvuči poznato svima koji uživa u umjetnosti, jer je usko povezana s Dutch slikar Vermeer. Zapravo, ako ti ikad posjetiti grad, ćete se osjećati kao da si u sliku sebe. Još uvek možete da osetite bit sliku dok hodam kroz grad. Kada je u pitanju srednjovjekovne građevine, tamo je Renesanse stil vijećnicu i srednjovjekovni crkvu sa impresivan leaning toranj. Osim značajne srednjevjekovni arhitektura će vas zadiviti, Delft također je bezbroj kanala koji idu kroz grad i da ambijent jedinstvena.

Brisel u Amsterdam Trains

London u Amsterdam Trains

Berlin u Amsterdam Trains

Pariza do Amsterdama Trains

 

Delft The Netherlands is a Beautiful Medieval Town

 

2. Hallstatt, Austrija

Hallstatt možda izgleda poznato ljudima koji slijede slikovitom turističke destinacija na Instagram. Tamo su brojne zapanjujuće slike iz područja, i jednom te posjetiti grad, ćete znati zašto. Uzimajući loša slika će biti potrebno puno truda zbog fantastično gradilištu u grad je, što je neverovatan prizor. takođe, cijeli izgleda kao da je u grad će te ostaviti u strahu. Cijelo mjesto je Barok osjećam, i to je tako impresivno da je to bio proglašen UNESCO svjetske baštine site. Iskustvo je srednjovjekovni osećaj Hallstatt na tvoj sljedeći putovanje u Austriju.

Munich Hallstatt Trains

Innsbruck Hallstatt Trains

Passau Hallstatt Trains

Rosenheim Hallstatt Trains

Najljepse selo u svijetu | Hallstatt, Austrija

 

3. Most Beautiful srednjovjekovni grad u Evropi -- Echternach, Luksemburg

stvarnoernach je najstariji grad u Luksemburgu, i nalazi se iza zidova od Echternach Abbey. To je kući da je mnogo star i impresivno istorijski mjesta, poput Crkve Svetog Petra i Paul, Bazilika Svetac Willibrord, je Gotski frizura tržnici, i Rimski vilu to datira iz vremena ... rimske imperije ... . Hoda ulicama Echternach će se osjećati kao da si u srednjem veku. kako god, to će sve pogodnosti modernog svijeta i ne mračni srednji vek.

Antwerp u Luksemburg Trains

Brisel Luksemburg Trains

Metz u Luksemburg Trains

Pariz Luksemburg Trains

 

Echternach Luxemburg

 

4. Carcassonne, Francuska

Carcassonne je srednjevjekovni grad to je ogradili od ostatka sveta. Zid i kule datiraju 13-og veka i baš me grad izgleda kao da je iz srednjeg vijeka selo. Danas, Carcassonne je svjetsko Naslijeđe UNESCO-a to vam daje osećaj da ti se vratila kroz vreme. Ovo očaravajuće i magičnoj atmosferi remija u bezbrojnim turistima koji žele doživjeti stari svet atmosferu.

Narbonne Carcassonne

Toulouse Carcassonne

Montpellier Carcassonne

Nimes Carcassonne

 

Carcassonne is a Beautiful Medieval Town in France

 

5. Most Beautiful srednjovjekovni grad u Evropi -- Heidelberg, Njemačka

Heidelberg nalazi se u prilično život oblast. Zapravo, područje je bio kod kuće da ljudi godinama. Blizina rijeke Neckar i povoljnu klimu su napravili mjesto dobar dom. Tokom godina, Grad je centar za ljude. Zapravo, ovo je vidljiv u ambijent i arhitekture grada. Izuzetno Barok centru grada, a neverovatna zamak samo su dvije stvari za koje će ti pokazati bogatstvo i veličinu područje je hvalio kroz vreme. Hieldberg nije bio meta za vrijeme drugog svjetskog rata, što znači da još nosi puno svojoj istoriji. Prošetati kroz ovo neverovatno lokaciju i vidjeti sve to ima da ponudi.

Frankfurt na Heidelberg Trains

Stuttgart Heidelberg Trains

Nuremberg na Heidelberg Trains

Bonn Heidelberg Trains

 

Heidelberg Germany Most Beautiful Medieval town

 

6. Bern, Švajcarska

Kada je u pitanju da srednjevjekovni gradovi u srednjoj Evropi, Bern u Švicarskoj je nezaobilazno. Ljupka, stari grad je jedan od najljepših gradova u Evropi. To je puna javnim mjestima koja datira iz srednjeg veka i fontane koja prikazuje različitih ličnosti umjetnički. Zapravo, kad je umjetnost u pitanju, Bern je jedan od najveće kolekcije umjetnosti iz umjetnik Paul je Ubila. Osim arhitektonski lepotu i istorijsko zgrada u gradu, tamo je takođe divno rijeka prolazi kroz to. Rijeku Aare ide kroz grad i da ga čini jako slikovit. Mark Bern kao mjesto da istražuju za tvoj sledeći put u Švicarskoj.

Zürich Bern Vlakovi

Ženeva Bern Vlakovi

Interlaken Bern Vlakovi

 

Bern Switzerland is one of the Most Beautiful Medieval towns

 

7. Most Beautiful srednjovjekovni grad u Evropi -- San Gimignano, Italija

San Gimignano je školski hill gradu iz Toskane. To privlači, hiljade posetioca sa svojim srednjevjekovni italijanski vidi. Glavna atrakcija u San Gimignano je izgled oduzima dah kule koje datira iz 14 stoljeća. Kad je područje je pao pod pravilo Firence, ali četrnaest od sedamdeset dve kule su uništeni. Danas grad je UNESCO-a Naslijeđa, i to je must see za svakoga koji ima interes u Italiji bogata i fascinantnu istoriju.

Florence San Gimignano Trains

Arezzo San Gimignano Trains

Pisa San Gimignano Trains

Lucca San Gimignano Trains

 

Most Beautiful Medieval Town In Europe - San Gimignano Italy

 

8. polovan, Belgija

Mnogi nazivaju polovan kao Veneciji Sjevera. Pun je kanalima, kamenim putevi, i slikovitom kvadrati su okružen je preletanje tornjeva i crkava. Ovi samo su neke od atrakcija da dovede turiste u ovaj grad fascinantno. Hodanje kroz Bruges će vas ostaviti u strahopoštovanje na spoj prirode i arhitektonskih čuda. Nema nestašice srednjovjekovne građevine u gradu, i možeš biti siguran da je u posjeti ovaj grad će te ostaviti zapanjen lepota i mir područje zrači.

Brisel Bruges Trains

Antwerp u Bruges Trains

Halle dva Bruges Vlakovi

Ghent Bruges Trains

 

Bruges Belgium Canal

 

9. Most Beautiful srednjovjekovni grad u Evropi -- Lillafured, mađarska

Lillafured je savršen spoj prirodi i srednjevjekovni arhitekture. Nalazi se pored Jezera Hamori u Mađarskoj, to je morate posjetiti lokaciju. To je prvobitno izgrađena kao naselje od Count Andras Bethlen. kako god, vremenom, to je postao grad i divan hotel. Zapanjujućeg castle je okružen vodopada, prirodno pećine, pješačke staze, čak i viseće vrtove. Kao što možete vidjeti, Lilafured je savršena destinacija za ljubitelje prirode.

Lillafured Most Beautiful Medieval towns in Europe

 

10. Montepulciano, Italija

Dok prolazim kroz sunčano i slikovitom Toskanskog rolling brda, ti možda doći na srednjevjekovni grad u planinama -- Montepulciano. To je sve što možeš da poželiš iz italijanskog selo. Glavna atrakcija uključuju stvari kao da sjajno vino, drevni dvorac zidovi, ukusna hrana, čak i termalni springs. To je stvarno šarmantno mjesto da ćete pamtiti zauvek. Pobrini se da svratim ako ikada putovao kroz Italiji.

Siena Montepulciano Trains

Grosseto Montepulciano Trains

Florence Montepulciano Trains

Rim u Montepulciano Trains

 

Montepulciano Italy old city

 

Kada je u pitanju da srednjevjekovni gradovi, Europa ih je pun. Odvojili vreme za posetu ove obala kulture i povijest će se obogatiti vaši pogledi na što su ljudi sposobni. Knjiga Voz na vrijeme i posjetite zemalja koje najviše privući vašu interes.

 

 

Hoćeš da pošaljemo naše blogu “10 Most Beautiful Srednjevjekovni gradovi u Evropi” na svoje stranice? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete: https://embed.ly/code?url=https://www.saveatrain.com/blog/beautiful-medieval-towns-europe/ -- (Malo spusti da vidi Embed Code)