Време за четене: 7 минути
(Последната актуализация на: 02/07/2021)

Страната на легендите, Династии, култури, и хора, изграждащи велик магически Китай, домът на 10 най-епичните места за посещение в Китай. Всяко място спира дъха, разказване на древни истории във всяка павета, мост, и девствена вода на 1000 езера.

Следващият 10 най-епичните места за посещение в Китай, са очарователни пътешественици в продължение на хиляди години, така че бъдете подготвени за пътуването за цял живот.

 

1. Епично място за посещение в Китай: Zhangye Danxia Landform

Зашеметяващ геоложки феномен, Националният парк Zhangye Danxia в провинция Гансу е на върха на 10 най-епичните места за посещение в Китай. в 2009, „Червен облак“ Националният парк Danxia стана обект на световното наследство на ЮНЕСКО.

Парковите съединения на 50 квадратни километра, почива в подножието на планинската верига Qilian. Това естествено чудо отне хиляди години, за да се оформи красотата, която привлича пътешественици от цял ​​свят. Районът, който някога е бил океан, бавно трансформира релефа си във върхове и пътеки, от оранжево до зеленикаво, абсолютно спираща дъха красива.

Как да стигна до релефа на Danxia в Китай?

Можете да летите до Zhangye от Lanzhou за един час, или вземете екологичен начин на пътуване с влак. То е само 6 часа с влак.

 

China's Zhangye Danxia Landform

 

2. Епични места за посещение в Китай: Оризови тераси Yuanyang

Ако търсите приключения, след това очаква епично приключение 3,000 стъпала в оризови тераси на Yuanyang. Ще откриете тези невероятни оризови тераси в провинция Юнан, в планинските склонове на Айлао. Очарователните хора на Хани създадоха тази прекрасна природа 2,500 преди години.

„Умелият скулптор“ изработи a ЮНЕСКО за световното културно наследство сайт в голите им ръце, по Червената река на повече от 113 квадратни километра. Ноември е едно от най-добрите времена за посещение на вторите най-епични места за посещение в Китай.

Как да стигна до оризовите тераси на Yuanyang?

първи, трябва да стигнете до град Кунмин, и след това с автобус до Yuanyang. Влак с влак до Джианшуй ще бъде най-удобният начин за пътуване, и след това с автобуса до Yuanyang.

 

Епични места за посещение в Китай: Оризови тераси Yuanyang

 

3. Епични места за посещение в Китай: Езерото Цинхай

Най-високото езеро в Китай, Езерото Цинхай е третото най-епично място за посещение в Китай. Ако решите да посетите това спиращо дъха езеро, трябва да знаете, че езерото Коко Нор, е в североизточната част на Тибетското плато. Следователно, Тибетците и тибетските монаси го смятат за свещено.

В допълнение към този факт, променящият се сезонен пейзаж, правят езерото Цинхай изключително и като никое друго място в Китай. Можете буквално да посетите езерото Цинхай през лятото, есен или пролет, и всеки път откривайте съвсем различно езеро.

Как да стигна до езерото Qinghai?

на първо място, вземете влака до Синин, и след това можете да вземете автобус или да наемете кола до езерото Цинхай.

 

Езерото Цинхай е епично място за посещение в Китай

 

4. Zhangjiajie – Стримни стълбове

Стълбовидни формации, стръмният горски парк Zhangjiajie е абсолютно чудно за природата чудо в Китай. Zhangjiajie е единствен по рода си обект от пясъчникови образувания, които няма да намерите никъде по света. Това епично място за посещение в Китай има повече от 200 върхове, кули, и планини, които просто се издигат от земята.

В допълнение, ще имате щастието да срещнете трима малцинствени хора, живеещи в този отдалечен район, и застрашени видове като китайски воден елен и китайски гигантски саламандра.

Как да стигна до образуванията на Zhangjiajie?

Ако пътувате от Пекин, Шанхай, или Сиан, след това вземете влак до Zhangjiajie.

 

Zhangjiajie - Стръмни стълбове в Китай

 

5. Jiuzhaigou – Цветни алпийски езера

Удивителни водопади, езера, 9 Тибетски села, и най-много красива гледка, направи долината Jiuzhaigou една от 10 епични места за посещение в Китай. Ще намерите Jiuzhaigou в планинската верига Min Shan, и всъщност е национален парк.

В разгара на 2,472 m. ще намерите езерото с пет цветя. Изцяло си заслужава пътуване благодарение на уникалните цветове, резултат от травертиновата скала от дъното на езерото, и цветни водорасли. тези 2 фактите създават алпийски езерен ефект на върхове и синьо-тюркоазена вода, заобиколени от зашеметяваща фауна.

Как да стигна до Jiuzhaigou?

Ще трябва да стигнете до Ченгду, столицата на провинция Съчуан в югозападен Китай с автобус и полет.

 

Jiuzhaigou, Цветни алпийски езера в Китай

 

6. Западна провинция Съчуан – Природен резерват Даоченг Ядинг

Ако планирате бягство от красивата природа на Китай, заснежени върхове, девствени езера, и рай за туризъм, тогава природният резерват Yading е идеален за вас. Ще откриете това епично място в провинция Съчуан в Китай, и по-добре отделете време поне за това 2-3 дни, да открият всичките му чудеса.

"Последният Шангри-Ла" е дом на трима Chianrezig, Джамбеянг, и планините Чанадорже, които образуват формация на триъгълник, и където ще намерите най-красивите гледки в Daocheng. освен това, по-добре бъдете подготвени за 1,000 езера, сред които са езерото Мляко Еронг, и невероятното езеро Five Color Danzhen при 4,600 м.

Как да стигна до Daocheng Yading?

Ако нямате време, след това лети до летище Yading, и след това вземете автобуса до летището до Даоченг. Можете също така да вземете автобуса до Shangri-La, и оттам вземете автобус за разглеждане на забележителности до Ядинг. въпреки това, ако наистина искате да откриете това епично място в Китай, след това останете да пренощувате в Daocheng.

 

Epic China's Western Sichuan Province - Природен резерват Даоченг Ядинг

 

7. Епични места за посещение в Китай: Фънхуанг, Провинция Хунан

Fenghuang е едно от традиционните места на нашите 10 епични места за посещение в списъка на Китай. Този добре запазен град е построен през Династия Цин и е запазил древната си атмосфера и гледки за повече от 300 години.

Следователно, когато влезете в този очарователен град, ще почувствате, че буквално се връщате назад във времето. Дървените къщи на града, мостове, храмовете са недокоснати от времето и създават удивителна атмосфера ден или нощ.

Според разказите, градът получи името си „Феникс“, когато 2 Финикс не искаше да си тръгне, защото беше толкова красиво, така че те останаха да бдят над него.

Как да стигнем до Fenghuang?

Има само автобуси до Fenghuang, няма влакове. Можете да вземете автобус от близки градове в Хунан, като Чанша, и Zhangjiajie.

 

Епични места за посещение в Китай: Фънхуанг, Провинция Хунан Живописна природа

 

8. Епични места за посещение в Китай: Великата китайска стена

Великата китайска стена е едно от чудесата на света, така че очевидно той включва нашите 10 най-епичните места за посещение в Китай.

За повече 2,300 години Великата китайска стена доминира в пейзажа на Северна Китай, и това е връхната точка на всяко пътуване до Китай. за жалост, през годините поради естествена ерозия и човешки щети - 2,000 километри са изчезнали от това изключителна забележителност.

Трябва да отбележите, че ако мечтаете да преминете през цялата стена, ще ви отведе 18 месеци поне за завършване на Великата китайска стена.

Как да стигна до Великата китайска стена?

Можете да вземете влак от Пекин до гарата Badaling, и след това вземете безплатния автобус до касата на Badaling Great Wall.

 

Великата китайска стена, разбира се, е най-известната сред епичните места за посещение в Китай

 

9. Епични места за посещение в Китай: Езерото Qiandao

С повече от 1000 острови, Езерото Киандао е едно от най-епичните места в света, да не говорим за Китай. Ще откриете това великолепно езеро в страната Chunan, Провинция Zhejiang, обхващащ площ от 580 квадратни километра.

Хилядното островно езеро е създадено от човека и създадено след създаването на язовира през 1959. Ако имате късмета да пътувате до езерото Qiandao в Китай, ще преживеете епично време, откривайки многобройните му езера и горски парк.

Как да стигнем до езерото Qiandao?

Най-добрият начин да пътувате до езерото Qiandao е като вземете влака от Хангжу до гара Qiandaohu, след което вземете такси до Езерото Qiandao.

 

 

10. Епични места за посещение в Китай: Древен град Лицзян

Lijiang е вторият стар град в нашия 10 епични места за посещение в списъка на Китай, и един от 4 най-добре запазените стари градове в Китай. Храмовете на Лицзян, уникална архитектура на Naxi на стари къщи с покрити керемиди със затворен двор, са доста гледка.

Докато вървите през Lijiang’s калдъръмени улички, червени фенери отгоре, и открийте 354 мостове, ще бъдете изумени и очаровани от културата на хората от Накси, и архитектура.

Как да стигна до древния град Fenghuang?

Най-добрият начин да стигнете до Лицзян древен град е като вземете Китайски влак до жп гара Лицзян, след това с автобус или кола.

 

Епични места за посещение в Китай: Древен град Лицзян

 

Тук, в Save A Train, ще се радваме да ви помогнем да планирате пътуването си до тях 10 най-епичните места за посещение в Китай с влак.

 

 

дo искате да вградите публикацията ни в блога “10 Повечето епични места за посещение В Китай“На вашия сайт? Можете или да ни снимки и текст и да ни даде заем с линк в този пост в блог. Или кликнете тук: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fepic-places-visit-china%2F%3Flang%3Dbg – (Превъртете надолу малко, за да видите код за вграждане)

  • Ако искате да бъде мил на потребителите си, можете да ги насочва директно в нашите страници за търсене. В тази връзка, ще намерите най-популярните ни влакови маршрути - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml. Вътре имате нашите линкове за английските целеви страници, но ние също имаме https://www.saveatrain.com/de_routes_sitemap.xml, и можете да промените / де да / FR / или ове и повече езици.