Време за четене: 11 минути
(Последната актуализация на: 01/04/2021)

Франция отдавна е любима и един от най-популярните туристически дестинации в Европа. Като се има предвид, че това е най-голямата държава в Западна Европа, че има смисъл да пътуват с влак. Френското правителство е инвестирала в изграждането на високоскоростни линии (Голям златен скорост на линията TGV) и високоскоростни влакове (Голям влак TGV злато влак). Има повече от 1056 мили (1700 км) на специални високоскоростни линии, както и на хиляди километри от основните и по-малки линии. Почти цялата страна е достъпен чрез френските железници. влакове във Франция са ефективни, бърз, и ще ви отведе там, където искате да отидете на територията на страната, както и до или от който и да е съседна държава. Ако сте пътник за първи път във Франция, най-добрият начин да се придвижва с помощта на влака за пътуване е чрез внимателно планиране пътуване. въпреки това, железопътната мрежа може да е малко объркващо, особено когато не говорите или четете френски. За да ви помогне да разберете система на влака във Франция, ние сме създали пълно ръководство за пътуване във Франция с влак.

В това ръководство, ще намерите всичко, което трябва да знаете, за да създадете свой личен план за пътуване. Ние също така ще предостави информация за различни влакови компании, които работят във Франция и вида на влаковете. Ние ще ви даде ценни съвети за закупуване на билети за най-ниска цена, навигацията на железопътната система, ползите от железопътни карти, и да се наоколо Франция от Париж. Дръжте четене за цялото ръководство да пътува във Франция с влак за да разберете как да пътува до Франция с влак.

 

Как да си купите Билети за влакове във Франция

Къде мога да купя билети за влак за моето пътуване до Франция?

Има няколко лесни и удобни методи или сайтове за закупуване на билети за влак френски. Те са сравнително лесен за употреба, но много от тях идват със собствените си странности и чудатости, че трябва да се отбележи,.

 

Запазване на жп е компания, която в цифров вид и революция в продажба на железопътни билети. Посетете сайта им, сравни влакови билети, изберете жп линия, и вида на мястото, което искате. Можете да платите с кредитна карта или дори Bitcoin. В случай, че цената билет за влак падне, платформата ще ви уведомим и да ви помогне да го размени за по-ниска цена.

 

Укокошка достъп до официалния уебсайт на френските железници, вие най-вероятно ще бъдете пренасочени към RailEurope.com, който е официален в Северна Америка партньор на френските железници. въпреки това, че не винаги да се намери най-евтините тарифи за Rail Европа. Следователно, винаги трябва да обърнете внимание, че най-евтините тарифи за влак са на Save A Train.

 

Амстердам до Париж Влаковете

Приятно ми е да Марсилия Влаковете

Ротердам до Париж Влаковете

Брюксел до Париж Влаковете

 

Automated machines to Buy Train Tickets in France

 

На жп гара

Има два начина да купуват френски билети за влак на гарата - от прозорец билет и при автомата. Английски говорещите да ги закупите или иначе, но ако вашият английски не е толкова добър и не може да комуникира с лицето на касата за билети добре, автомата е най-добре. Той е лесен за навигация, и дори можете да промените своите езикови настройки. Купуването на билети от автомата изисква Chip & кредитна карта ПИН.

 

Как трябва да си взема билет онлайн?

Има няколко метода за събиране на билети:

 • Вземете на гарата. За да се събират билети на гарата, можете да използвате информацията за резервация брой или кредитна карта с (същият, който сте купили билетите).
 • Печат в дома билети. След като получите електронни билети, можете да ги отпечатате и да ги покаже на диригента на влака, който проверява билетите.
 • Електронни билети. Ако не искате да отпечатате вашите билети, можете да ги свалите на вашия телефон или таблет. Можете просто да се покаже на проводника билета си по телефона или таблета ви екран.
 • Изпращани билети. Някои услуги предлагат възможността да ви изпраща билетите по пощата. въпреки това, че е много бавен процес, и следователно, не е препоръчителен вариант.

 

Трябва ли да си купите билети за влак в аванс?

Тя може да бъде объркващо, да се знае кои влак билети могат да бъдат закупени, когато и които следва да бъдат закупени предварително, тъй като има няколко вида на влаковете и различни влакови услуги.

Регионално / местно влакове. Регионални и местни влакове свързват крайградски и регионални области. RER и Transilien Свържете предградията на Париж, докато ИМАМ влакове (Влак Регионално Expres) са регионални влакове, които свързват регионалните центрове с по-малките градове. Не е нужно да си купя регионални и местни билети за влак по-рано, просто ги купуват точно преди заминаването.

 • Intercite влакове (интегрална схема). Един Intercites влак е експресен влак, който не се движи по линиите на високоскоростни и свързва градовете, както и по-къси разстояния. Можете да закупите IC билети предварително, за да получите отстъпка.
 • високоскоростни влакове (TGV). TGV влакове са най-бързите влакове във Франция, и билети за тях са достъпни за покупка 90 дни предварително. Цените за тях продължават да се покачват като датата на отпътуване подходи, така че книгата им е рано за най-ниска цена. Билет закупен 90 дни предварително може да струва € 30. Но ако ви се налага да ги купите няколко дни преди заминаването, цената на билета, може да бъде по-висока от 100 €.
 • Международните влакове. Същите правила за ранни записвания важат за международни влакове, тъй като те също са високоскоростни влакове.

 

Какви са ползите от ЖП абонамент билети?

Има широка гама от ЖП абонамент билети можете да използвате за пътуване във Франция с влак. Някои от тях ви позволи да пътува в рамките Франция и други европейски страни, и след това да има железопътни карти, които са единствено за пътуване в рамките на Франция. За разлика от обикновените билети за влак, ЖП абонамент билети идват с някои предимства:

 • Гъвкавост. С ЖП абонамент билет, можете да получите неограничен Пътуване с влак. Просто отидете на гарата, когато пожелаете, подпечатва железопътен прохода в офиса на жп гарата и се кача на следващия възможен влак.
 • Отстъпки. Rail минава обикновено идват с включвания от отстъпки за забележителности, което ги прави отличен вариант за пътници с ограничен бюджет. Те могат да бъдат огромни пари, анимация, което е основната причина хората за покупки железопътни проходите. Последно минути билети за влак може да бъде скъпо, ако не ги направите предварителна резервация.
 • Удобство. Не е нужно да се притеснявате за закупуване на билет всеки път, когато искате да вземете влак, но трябва да имате гъвкавост, тъй като няма да имате място във всеки влак, който желаете.

 

Кои железопътен билет пас трябва покупка I?

При закупуване на железопътен билет за подаване, можете да избирате между Франция Държава Pass и Multi-Country Pass (Eurail Global Pass).

В Франция Държава Pass е най-добре, ако са само пътува във Франция, тъй като предлага неограничен брой пътувания на националната железопътна мрежа (включително междуградски, ИМАМ, TGC, и т.н.). Можете да избирате между 1 да се 8 дни от пътуване в рамките на месец, както и да избират между първа и втора класа. А запазване на места се изисква в допълнение към железопътния мине за пътуване на високоскоростните влакове. С този пропуск, ще получите отстъпки за различни автобуси, фериботи, круизи, хотели, музеи, и други атракции.

В Eurail Global Pass е по-добър вариант, ако също така планират да пътуват до съседните държави. Този мулти-страна пас осигурява неограничено пътуване до 31 различни страни в Европа (включително Франция). С Eurail минава, няма ограничение за броя пъти, можете да хванете влак. Изберете или 3, 5, или 7 дни от пътуване в рамките на един месец или 10-15 дни от пътуване в рамките на два месеца. Не забравяйте да направите резервация преди заминаването.

Повечето железопътни карти са на хартиен носител,, и ще трябва да се напише датата на заминаването си преди първото пътуване на всеки ден. запазените места за високоскоростни влакове ще ви струва между € 10 и € 20 за едно място, а резервациите за международни пътувания, варират от € 35 до € 89 за едно място (в зависимост от дестинацията).

Важна забележка: Rail Pass е за пари само на добра цена, ако тренирате пътуване до повече от 14 дни, ако пътувате за по-малко от точка до точка билети за влак, като това, което предлага Save A Train предлага по-добра стойност за парите ви.

Марсилия до Лион

Влакове от Париж до Лион

Лион до Париж Влаковете

Лион до Авиньон Влаковете

 

 

Как да използвате Билети за влакове във Франция?

На регионалните и местни влакове, може да се наложи да пътуват с физическо билет. Отидете до кутия за валидиране преди заминаването си за валидиране или "печат" на билета. Ако не сте го потвърдим преди заминаването, изчакайте диригента да го подпечата, докато във влака. Все още няма запазените места за регионалните и местни влакове, така просто да седнете някъде.

На високоскоростни влакове, има време специфичен отпечатани на билета, и на билета е валидна само за това определено време. Не е необходимо да се валидира билетите си, защото имате резервация на местата. Уверете се, че се намери правилният колата и седалката (цифрите са написани или отпечатани на билета).

Париж до Руан Влаковете

Руан до Париж Влаковете

Париж до Кале Влаковете

Руан до Кале Влаковете

paper train tickets

 

Първи Около Франция От Париж

Когато туристи идват в Франция, по-голямата част от тях правят Париж своя отправна точка за пътуване с влак в страната. При стартиране в Париж, можете да стигнете до почти всяка точка на територията на страната. Това са някои от основните дестинации сервира от парижките гари.

 • Аустерлиц или Гара Аустерлиц – Бордо, Лимож, Поатие, Тулуза, Биариц, Екскурзии, и Западна Испания.
 • Гара Монпарнас или Гара Монпарнас Всички TGVs до Западна Франция (Рен, Нант, Брест, Бретан)
 • Гар дю Норд Североизточна Франция, Валансиен, Малко, Кале; Брюксел, Кьолн, и Амстердам (Талис); Лондон (Евростар).
 • Лионската гараНа юг от Франция. Монпелие, Дижон, Лион, Клермон Феран, Безансон, Марсилия, приятен. Мюлуз в източната част на Франция. Каталония (Жирона, Барселона), Италия, и Швейцария (Женева, Цюрих).
 • ЖП гара Сен Лазар или ул Gare. Лазар – Льо Хавър, Руан, Кан, Шербур.
 • Източна гара хомосексуалист. Реймс, Мец, Страсбург, Люксембург, и Германия.

Ла Рошел до Нант Влаковете

Тулуза до Ла Рошел Влаковете

Бордо до Ла Рошел Влаковете

Париж до Ла Рошел Влаковете

 

Най-добрите съвети за пътуване във Франция от жп

Ние Ви предоставяме списък с много полезни съвети, които ще направят вашия Пътуване с влак във Франция е по-удобно и приятно.

 • Отидете по-рано на гарата. Уверете се, че да бъде на гарата най-малко 20 минути преди заминаване, или дори по-рано, ако пътувате от огромни гари, като Северната гара в Париж. За турист, който не говори френски, няма нищо по-лошо от пристигането си само няколко минути преди заминаването, без да има никаква представа къде да отида. Пристигане достатъчно рано ще ви даде време, за да се провери Отпътуване съвет за информация за станцията, идентифицира коя платформа ви влак заминава, и да намерят правилната платформа.
 • Никога не оставяйте без надзор багаж. Може би искате да се разходите до близкия магазин за някои закуски или вода. Ако решите да се разхожда, не оставяйте чанта без надзор дори за секунда. В противен случай, рискувате като багажът ви откраднат от опитни крадци. Основните гари във Франция (Включително Париж Гар дю Норд, Париж Лионската гара, и гара е Париж Аустерлиц) имаме ляво шкафчета за багаж в различни размери. Преди да влезете зоната на шкафчетата, очакваме да имаме багажа си рентгенографирана. След като на борда, поставете багажа си в рамките на вашето зрение, вместо на определени за целта багажни пространства.
 • Опаковайте малко храна. Пътниците имат право да поставят собствените им храна и напитки във влаковете, което е чудесно за разходки на дълги разстояния влакове. Някои влакове са с кафе на борда, и повечето от тях са с количка количка, която идва около. за жалост, количката не винаги идва, и кафето може да бъде затворен. Храната и напитките на борда също са по-скъпи. Да се пестя пари, опаковат себе си на пикник с любимите си храни преди всяко пътуване. Има различни магазини в повечето гари, където можете да си купите храна и напитки.
 • Изтегляне на железопътен планиране приложение на телефона си. Съществува широк спектър от железопътния планиране на приложения можете да инсталирате и използвате, за да направите своя влак пътува по-удобно. Нашата статия съдържа всички информация и влакови разписания за европейските влакове, и някои приложения не изисква връзка с интернет. С приложение за железопътен планиране, Вие винаги ще знаете дали вашият влак ще бъде късно (и от колко време) или по време, както и платформа, която ще пристигне / отклоняват. В главни градове като Париж, няма нито един “основен” станция, и е лесно да се обърка една станция за друг. С правилния приложението, вие ще бъдете сигурни, че слезте на правилната станция.
 • багаж. Когато става въпрос за багаж, вие може да донесе толкова, колкото може да носи, тъй като няма ограничения на теглото. Можете да съхранявате багажа си режийни, зад седалката си, или в багажник в колата си.
 • Първокласен и второкласни билети. Няма голяма разлика между първокласните и второкласните автомобили. въпреки това, тя е по-тих в първа класа, и седалките са малко по-големи. Втори клас автомобили също са напълно удобни. Това е да се спомене, че билета първа класа струва около 1,5 пъти повече от цената на билета за втора класа.
 • Вие не може да възстанови евтини билети. Може би единственият недостатък на евтини билети е, че те не могат да бъдат променени или възстановени.
 • машини на самообслужване. При използване на самоцелна автомат за билети, можете да изберете опцията за английски език, така че няма нужда да се притеснявате, ако не говори френски.
 • Провеждане на велосипед. На местните и регионалните влакове, можете да вземете велосипед с вас, безплатно,. TGVs и междуградски Night (нощни влакове) по няколко маршрута ви позволяват да се вземат под наем за малка такса (обикновено около € 10). На други влакове TGV, ще трябва да се постави на велосипеда в цип мотоциклети чанта.
 • Осъществяване връзки. По пътя, пътуването може да се наложи да промените влакове. Превключване на влакове обикновено са бързи и лесни, така че няма нужда да се притеснявате, ако не разполагате с достатъчно време между влакове. Връзка с влак може да включва ходене до другата страна на платформа или на другата страна на гарата.
 • Знайте, имената на гарата. Големите градове имат множество гари, което може да създаде объркване. Ако не можете да запомните имената им, ги запишете на лист хартия, ги запишете на вашия телефон, или да използвате приложение за железопътен планиране.
 • Гледай стачките на влаковете. Франция е известна с влак стачки, и те винаги предупреди обществеността, преди да отиде на едно. Докато някои влакове ще се пускат,, стачките са нещо, за да се обърне внимание, ако искате да се избегнат големите неудобства.
 • Използвайте Chip & кредитна карта ПИН. За да закупите билет на автоматизирана павилион билет, ще ви е необходим Chip & кредитна карта ПИН, Така че се уверете, че знаете вашия ПИН код, въпреки че ние не го препоръчваме, тъй като е много скъпо.

Париж до Марсилия Влаковете

Марсилия до Париж Влаковете

Лондон до Париж Влаковете

Марсилия до Клермон Феран Влаковете

 

Complete Guide To Travel In France By Train

Всички големи градове в Франция са свързани с TGV – мрежата за високоскоростен влак с влакове, които пътуват със скорост почти 200 mph. При тези скорости, всички области на Франция са на една ръка разстояние.

 

Създадохме това ръководство “Пълно ръководство да пътува във Франция от жп” да ви даде силен разбиране за това как работи френската железопътна система и ще ви помогне, ако се мисли за вземане на влак, но не съм сигурен какво да правя или къде да започна. Независимо дали сте на туристически походи приключение, бизнес пътуване, или на семейна почивка, имаме ви е предмет, Save A Train е място за закупуване на билети за влак.

 

 

Искате да се въведе в нашия блог “Пълно ръководство за пътуване с влак във Франция” в сайта си? Можете или да ни снимки и текст и да ни даде заем с линк в този пост в блог. Или кликнете тук: HTTPS://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/guide-travel-france-train/?lang=bg Сігналы абмеркавання- (Превъртете надолу малко, за да видите код за вграждане)

 • Ако искате да бъде мил на потребителите си, можете да ги насочва директно в нашите страници за търсене. В тази връзка, ще намерите най-популярните ни влакови маршрути – https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml. Вътре имате нашите линкове за английските целеви страници, но ние също имаме https://www.saveatrain.com/fr_routes_sitemap.xml, и можете да промените / FR, за да го / или ове и повече езика /.