Време за четене: 6 минути
(Последната актуализация на: 03/02/2023)

Все по-голям брой европейски държави насърчават пътуването с влак вместо полетите на къси разстояния. Франция, Германия, Обединеното Кралство, Швейцария, и Норвегия са сред европейските страни, които забраняват полетите на къси разстояния. Това е част от усилията за борба с глобалната климатична криза. По този начин, 2022 се превърна в година, в която железниците изместиха полетите на къси разстояния в Европа, първо във Франция, с много други страни, които да последват 2023.

  • Железопътен транспорт е екологично чист начин за пътуване. Тази статия е написана, за да се образоват за Пътуване с влак от Save A Train, В Уебсайт на най-евтините влакове В света.

Произходът на забраната на полетите на къси разстояния в Европа

Авиационната индустрия е един от най-големите източници на емисии на парникови газове в Европа, расте от 29% в 2019. Докато правителствата се опитваха да се борят с тези числа, реалността е, че по-малко от 7% на пътническия транспорт се извършва с влакове. Това е изненадваща цифра, тъй като една трета от най-натоварените полети на къси разстояния имат влакове под 6 часа.

Така, Грийнпийс обедини сили с видни европейски правителства за борба с изменението на климата. Скорошно проучване, поръчано от Грийнпийс, представя следните забележителни числа: 73 от 250 най-натоварените полети на къси разстояния в Европа, в страни като Швейцария, и Великобритания, имат влакови алтернативи под шест часа, и 41 имат директни алтернативи за нощен влак.

Брюксел до Утрехт Влаковете

Антверпен до Утрехт Влаковете

Берлин до Утрехт Влаковете

Париж до Утрехт Влаковете

 

How Rail Ousted Short Haul Flights

 

Европейци подкрепят забраната на полетите на къси разстояния

Забраната за полети на къси разстояния е огромна промяна в европейския регионален и международен транспорт. Докато повечето европейци пътуват с влак между държавите и използват междуградски влакове, туристите на европътешествия може да намерят пътуването с влак предизвикателство. Въпреки това, пътуването с влак е на път да се превърне в основния начин за пътуване в Европа, и местните са за това.

Скорошно проучване на Европейската инвестиционна банка показва това 62% от европейците подкрепят забраната на полетите на къси разстояния. Повечето хора в Германия (63%), Франция, и Холандия (65%) предпочитат нощните влакове. Предизвикателството, пред което са изправени европейските железопътни компании, е предоставянето спящи влакове и всички необходими неща, които правят възможен добър нощен сън по време на пътуване. ЕС силно подкрепя този акт, до които всеки вече има достъп на Грийнпийс интерактивна карта на Европа и добавете влаковите маршрути, които биха искали да видят създадени или подобрени.

 

Highest Train Bridge In Europe

 

Франция е първата страна, където железопътният транспорт е изместен – Теглене на полети

Франция е първата страна, която официално забрани полетите на къси разстояния. следователно, пътниците, които предпочитаха лукса да летят навсякъде във Франция, сега ще трябва да се преместят, за да пътуват с влак. Докато пътуването с влак звучи досадно, пътуване с влак с продължителност по-малко от 2.5 часа има много предимства. първоначално, полети в 6 маршрутите бяха планирани да бъдат окончателно отменени. въпреки това, влаковите маршрути до летището правят невъзможно пътниците да пристигнат достатъчно рано сутрин за международни полети.

Полетите на къси разстояния ще спрат да се изпълняват по следните три маршрута във Франция: Париж – Нант, Лион, и Бордо. Вместо, пътуването с влак ще замени полетите от има отлична алтернатива на 2 часа до 1 час самолетен полет. освен това, ако влаковите услуги се подобрят между Париж Шарл дьо Гол и Лион и Рен и между Лион и Марсилия, тези маршрути ще се присъединят към новата политика.

Амстердам до Париж Влаковете

Лондон до Париж Влаковете

Ротердам до Париж Влаковете

Брюксел до Париж Влаковете

 

Предимствата на пътуването с влак

Пътуването с влак е най-бързият начин за пътуване в Европа благодарение на добре свързаните регионални и международни железопътни маршрути. Освен това, пътуването с влак предлага много предимства, на които не можете да се насладите, когато пътувате със самолет. Първо, на гарите, от пътниците не се изисква паспортен контрол, проверка за безопасност, и настаняване, което спестява много време и проблеми.

на второ място, при пътуване с влак, можете да се насладите на красиви гледки, които не се откриват от прозореца на самолета. Например, много пътувания с влак в Европа предлагат прозорец към най-живописните села и долини в Европа, като долината на Лоара. Трето, за разлика от самолетите, много железопътни компании предоставят безплатен Wi-Fi във влаковете. Така, ако пътувате по бизнес или изпълнителен път, Wi-Fi е включен в цената на билета.

Брюксел до Амстердам Влаковете

Лондон до Амстердам Влаковете

Берлин до Амстердам Влаковете

Париж до Амстердам Влаковете

 

 

Трансгранично пътуване: Железопътен Or Полети на къси разстояния

Всеки има история за това време, когато пътуването от един час се превърна в 48-часов кошмар. Докато пътниците са по-свикнали да пътуват със самолет, трансгранично пътуване с влак е много по-достъпен, по-зелен, и значително спестяване на време и пари. В допълнение, повечето пътници в железопътния транспорт не са наясно с факта, че високоскоростните влакове, като френския TGV, сте 40 минути по-бързо и по-евтино от самолет.

Например, немската железница ICE може да ви отведе от Брюксел до Кьолн за по-малко от 5 часа. В допълнение, можете да добавите спирка в Париж по пътя за Кьолн, отново с високоскоростен влак. Напротив, ако пътувате със самолет, изисква допълнително време за събиране на багаж, и риска от закъснения на летището и полетите, докато влаковете са точни в цяла Европа. По този начин, трансграничното железопътно пътуване е идеално в Европа.

Франкфурт до Берлин Влаковете

Лайпциг до Берлин Влаковете

Хановер до Берлин Влаковете

Хамбург до Берлин Влаковете

 

Red Train

Бъдещето на полетите на къси разстояния в Европа

Докато Франция е пионер, изтласквайки полетите на къси разстояния 3 маршрути, Австрия измести полета от Залцбург до Виена. Германия все още обмисля този ход, като Норвегия и Полша. Бъдещето на полетите на къси разстояния все още е неизвестно, но с поколението Z, предпочитащо зелено пътуване, културни преживявания, и проучване на местните общности, алтернативното пътуване с влак може да осигури всички тези нужди.

освен това, проучването на все още неизползваните влакови маршрути може да насърчи туризма в по-малко популярни дестинации в Европа. Това не само ще намали трафика на летището, и хаос, но също така ще намали прекомерния туризъм на популярни места в Европа.

Залцбург до Виена Влаковете

Мюнхен до Виена Влаковете

Грац до Виена Влаковете

Прага до Виена Влаковете

 

Vintage Photo In The Train Restaurant

Нови международни пътувания с влак, които да вземете 2023

Като част от усилията за подобряване на нощните железопътни услуги, някои от най-добрите нощни влакове в Европа се върнаха с ново разписание. Например, пътниците вече могат да избират между, Венеция, Виена, Будапеща, и Загреб. Новият нощен влак тръгва от Венеция в 8.29 ч.

С тези нови връзки, пътниците могат да изследват невероятни дестинации. Това се дължи не само на новите влакови маршрути, но по-добре, подобрен, и най-важното екологични нощни влакове. Друг страхотен международен железопътен маршрут включва нощен влак от Прага или Дрезден до Базел. освен това, пътниците могат дори да спрат в прекрасната Саксония. Така, тръгвате след вечеря и пристигате в красивата Швейцария сутринта. Колко прекрасно е да имате възможността да се скитате из приказните улици на Прага следобед и да се изкачите до великолепната красота на швейцарските Алпи. Всичко на всичко, последните години доказаха, че туристическата индустрия направи значителна промяна, когато железопътният транспорт не само измести полетите на къси разстояния в Европа, но също така се превърна в транспорт с високо качество и обслужване, които задоволяват всички нужди.

Интерлакен до Цюрих Влаковете

Люцерн до Цюрих Влаковете

Берн до Цюрих Влаковете

Женева до Цюрих Влаковете

 

Да заключа, пътуването с влак е по-екологично, и предлага прозорец към някои от красивите гледки в Европа. Ние в Запазете влак ще се радваме да ви помогнем да се подготвите за пътуване с влак и да намерите най-добрите билети за влак на най-добрите цени.

 

 

Искате ли да вградите нашата публикация в блога „Как железниците изместиха полетите на къси разстояния в Европа“ във вашия сайт? Можете или да направите нашите снимки и текст, или да ни дадете кредит с връзка към тази публикация в блога. Или кликнете тук: HTTPS://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/en/how-rail-outted-short-haul-flights-in-europe/ – (Превъртете надолу малко, за да видите код за вграждане)

  • Ако искате да бъде мил на потребителите си, можете да ги насочите директно към нашите страници за търсене. В тази връзка, ще намерите най-популярните ни влакови маршрути - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Вътре имате нашите линкове за английските целеви страници, но ние също имаме https://www.saveatrain.com/es_routes_sitemap.xml, и можете да промените /es на /tr или /de и още езици.