Време за четене: 6 минути
(Последната актуализация на: 25/02/2022)

Ако древните храмови камъни можеха да говорят, те ще говорят за древни цивилизации, нашествия, култури, и любов. В 12 Повечето древни храмове по света са добре запазени и впечатляващи по красота и статуи. От храмовете на фараона в Египет до будистки и индуистки храмове в Югоизточна Азия, тези стари храмове са исторически скъпоценни камъни.

  • Железопътен транспорт е екологично чист начин за пътуване. Тази статия е написана, за да се образоват за Пътуване с влак от Save A Train, В Уебсайт на най-евтините влакове В света.

 

1. Най-древните храмове в света: Дворецът на Кносос

Място на поклонение и център на политическия живот през бронзовата епоха, дворецът на Кносос е един от най-древните храмове в света. Храмът в Кносос е бил център на минойската цивилизация на Крит. освен това, древният храм е един от най-добре запазените храмове в света.

Построен е първият храм в Кносос 1900 пр. н. е. на хълм, но едно от многото земетресения в Крит го разруши. въпреки това, веднага след това е построен друг храм и разрушен при изригване на вулкан. По този начин, стоящият днес храм в Кносос е 3rd храм от 1375 пр.н.е.. Храмът в Кносос е един от топ дестинации за маниаци на историята със своите легенди в реликви.

Франкфурт до Берлин Влаковете

Лайпциг до Берлин Влаковете

Хановер до Берлин Влаковете

Хамбург до Берлин Влаковете

 

The Oldest Temples In Greece: Palace of Knossos

2. Гьобекли тепе

Преди това Стоунхендж от 6,000 години, Смята се, че камъните Гьобекли в Югоизточна Турция са реликви на първия храм в света. В 11,000 годишните камъни Гьобекли тепе са били място за поклонение на хълм.

въпреки това, в района няма находки за човешко селище, но мястото беше точка от пътуването на много номадски ловци и събирачи. Така, храмът Гьобекли тепе е служил като светилище, с религиозно значение.

Римини до Верона Влаковете

Рим до Верона Влаковете

Флоренция до Верона Влаковете

Венеция Верона Влаковете

 

3. Най-древните храмове в света: Хагар Ким

Изработено с a 20 тонизира мегалитен камък в центъра, храмът Хагар Ким е един от най-впечатляващите храмове в света. По този начин, Хагар Ким също е типичен храм от Малтийската праисторическа епоха.

Една от най-необикновените характеристики в храма Хагар Ким е елипсовидна дупка в една от двете камери. В първия ден на лятото, слънчевите лъчи преминават през тази дупка и осветяват каменен блок. Можете да посетите Хагар Ким по време на пътуването си до Малта, и се възхищаваме на един от 12 най-древните храмове в света.

Брюксел до Амстердам Влаковете

Лондон до Амстердам Влаковете

Берлин до Амстердам Влаковете

Париж до Амстердам Влаковете

 

4. Древни храмове по целия свят: Храмът на Сети

Изключително запазена, Храмът на Сети е от деветнадесетата династия. Храмът на Сети е творение на Сети и неговия син Рамзес II. Бащата започна създаването, докато синът довършваше украсата и дворовете около нея.

днес, можете да посетите храма на Сети, на еднодневна екскурзия от Кайро. Когато сте там, трябва да обърнете внимание на графитите на Абидос по стените на храма.

Интерлакен до Цюрих Влаковете

Люцерн до Цюрих Влаковете

Берн до Цюрих Влаковете

Женева до Цюрих Влаковете

 

 

5. Най-древните храмове в света: Храм Хипогеум

Най-древният подземен храм в света е най-добре запазеният храм на Хипогеум в Малта. Забележителният храм е 6,000 години, 3 нива древен храм от взаимосвързани камери.

Храмът Hypogeum първо е бил място за поклонение и молитва, но по-късно древният храм се превръща в гробище. Посетителите могат да се любуват на червените картини по стените, единствените праисторически рисунки на малтийските острови. В допълнение, можете да видите специалните артефакти, открити в храма в музея на Валета.

Залцбург до Виена Влаковете

Мюнхен до Виена Влаковете

Грац до Виена Влаковете

Прага до Виена Влаковете

 

6. Луксорския храм

Докато минавате през стаите на храма в Луксор, вие се връщате назад стотици години история. Всяка стъпка ви връща към епохата на Рамзес II, и религиозния живот на древен Египет.

Луксорският храм има огромно значение в древноегипетската религия. Допълнително, именно в храма на Луксор Бог Амон преживява прераждане по време на годишната коронация на фараона.

Амстердам до Париж Влаковете

Лондон до Париж Влаковете

Ротердам до Париж Влаковете

Брюксел до Париж Влаковете

 

Luxor Temple

 

7. Най-древните храмове в света: Стоунхендж

Масивният каменен кръг е една от най-големите мистерии в света. Стоунхендж стои горд в Уилтшир, Англия. Привлича стотици посетители да му се възхищават. Експерти в света на историята и археологията смятат, че друидите са построили Стоунхендж.

Стоунхендж може да е имал религиозни цели в праисторически времена. Един от признаците е подреждането на камъни и фактът, че паметникът е обърнат към изгрева. Въпреки че все още не е ясно как тези гигантски камъни са били донесени на това конкретно място в Англия, Стоунхендж е един от най-популярните храмове за посещение в цял свят.

Амстердам до Лондон Влаковете

Париж до Лондон Влаковете

Берлин до Лондон Влаковете

Брюксел до Лондон Влаковете

 

Stonehenge

 

8. Храмовете Ggantija

Древната Ггантия в Малта се откроява сред 12 най-древните храмове в света. Това се дължи на факта, че е комплекс от два храма. освен това, Ggantija храмовете са спечелили името си благодарение на масивните камъни, които ги изграждат.

освен това, в допълнение към посещението на един от най-големите храмове в света, може да се разхождате през най-стария каменен паметник в света.

Милан до Торино Влаковете

Езерото Комо в Торино Влаковете

Генуа до Торино Влаковете

Парма до Торино Влаковете

 

9. Древни храмове по целия свят: Храмът на Амада

Египетските храмове са известни в цял свят със своите изящни размери, и дизайн. Храмовете в Египет са известни с това, че са най-красивите храмове в света. Благодарение на йероглифите и резбите по стените, Храмът на Амада не е изключение по красота.

Малкият, но впечатляващият храм Амада има изящни резби по стените. Надписите споделят значими събития в египетската история като либийското нашествие в Египет. Така, ако искате да посетите най-старите храмове на езерото Насър, опаковайте багажа си и се отправете към Нубия.

Базел до Интерлакен Влаковете

Женева до Цермат Влаковете

Берн до Цермат Влаковете

Люцерн до Цермат Влаковете

 

Ancient Temples Worldwide: Temple of Amada

 

10. Храмът Мундешвари Деви, Бихар

Най-старият функционален индуистки храм в света, храмът Мундешвари е в Каймур. Малък, но впечатляващ в каменна резба, храмът е символ на бог Шива и Шакти. Посетителите на храма Mundeshwari могат да се възхищават на очарователните резби от периода на Гупта и живота в миналото 625 пр.н.е..

Красивият храм е на хълма Мундешвари, където са открити много други значими реликви. Ако сте очаровани с историята на индуизма, трябва да посетите храма Мундешвари. Ще откриете повече за символиката на Господ Шива и Шакти, живеещи заедно на едно специално място.

Милано до Рим Влаковете

Флоренция до Рим Влаковете

Венеция до Рим Влаковете

Неапол за Рим Влаковете

 

11. Най-древните храмове в света: Боробудур Индонезия

Храмът Боробудур в Индонезия е известен с това, че е най-големият будистки храм в света. Днес много будисти посещават храма Боробудур на поклонение на остров Ява.

Когато посетите храма Боробудур, ще се изненадате да видите 56,000 кубически метра сив вулканичен камък, които образуват този будистки храм.

Офенбург до Фрайбург Влаковете

Щутгарт до Фрайбург влакове

Лайпциг до Фрайбург Влаковете

Нюрнберг до Фрайбург Влаковете

 

Borobudur Indonesia

12. Храмът на Хатшепсут

Светая Светих, храмът на Хатшепсут е от 18 век. Фараонът Хатшепсут построил храма в скалите на Дейр Ел-Бахри, така че фасадата на храма срещу скалите’ пейзажът е един от най-впечатляващите в света.

Древният храм е от периода на Новото царство, но през годините храмът сменя предназначението си от храм на манастир. Дейр Ел-Бахри означава “Северен манастир”, и дори има параклис в територията на храма Хатшепсут.

Мюнхен до Халщат Влаковете

Инсбрук до Халщат Влаковете

Пасау до Халщат Влаковете

Rosenheim да Халщат Влаковете

 

Temple of Hatshepsut

 

Ние в Запазете влак ще се радваме да ви помогнем да планирате пътуване до тях 12 Най-древните храмове в света.

 

 

Искате ли да вградите нашата публикация в блога „12 най-древни храма в света“ във вашия сайт? Можете или да ни снимки и текст и да ни даде заем с линк в този пост в блог. Или кликнете тук: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbg%2Fmost-ancient-temples-worldwide%2F – (Превъртете надолу малко, за да видите код за вграждане)

  • Ако искате да бъде мил на потребителите си, можете да ги насочва директно в нашите страници за търсене. В тази връзка, ще намерите най-популярните ни влакови маршрути - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Вътре имате нашите линкове за английските целеви страници, но ние също имаме https://www.saveatrain.com/fr_routes_sitemap.xml, и можете да промените /fr на /pl или /de и повече езици.