Време за четене: 7 минути
(Последната актуализация на: 07/08/2021)

В Европа има много прекрасни и красиви забележителности. Зад всеки ъгъл, има паметник или градина за посещение. Една от най-вълнуващите и забележителни забележителности е великолепният фонтан, и ние сме подбрали ръчно 10 на най-красивите фонтани в Европа.

Музикална, екстравагантен, Европейските фонтани са грандиозни. От Париж до Будапеща, в центъра на града или на остров, тези 10 невероятните фонтани си заслужават да бъдат посетени.

 

1. Фонтанът на Треви в Рим

Най-големият и най-известният фонтан в Рим е фонтанът Треви. Този великолепен фонтан се разлива наоколо 2,824,800 кубически фута вода всеки ден. Също, по римско време е бил централен водоизточник. По този начин, ще видите, че фонтанът Треви на кръстопътя на три пътя „Tre Vie“ фонтанът на трите пътища.

В случай, че не знаехте, фонтанът Треви е едно от седемте чудеса на Европа. Следователно, не е изненадващо, че най-красивият фонтан в Европа включва много филми, като Римски празник.

Къде е фонтанът на Треви в Рим?

Спиращият дъха фонтан Треви е само на 10 минути пеша от Испанските стъпала. Можете също така да вземете трамвая до гара Barberini.

Цени на влакове от Милано до Рим

Цени на влакове от Флоренция до Рим

Цени на влакове от Пиза до Рим

Неапол до Рим Цени на влакове

 

Trevi Fountain is one of the Most Beautiful Fountains In Rome and Italy

2. Фонтан Трокадеро

Най-забележителната черта на фонтана Trocadero е фонтанът на Варшава в центъра. Той е с форма на леген, с 12 фонтани около него. Следователно, сцената на Айфеловата кула и фонтана е абсолютно епична.

В красиви градини и фонтаните първоначално са били част от двореца Трокадеро, те са създадени през 1878 с универсалната експозиция. Изглед към река Сена, на заден план Palais du Chaillot, и в предната част на Айфеловата кула, фонтанът Трокадеро е перфектно място за пикник в Париж, и Европа.

Как да стигнем до Trocadero?

Можете да стигнете до Градините на Трокадеро и фонтана с метро, до гара Трокадеро.

Цени на влакове от Амстердам до Париж

Лондон до Париж Цени на влакове

Цени на влакове от Ротердам до Париж

Цени на влакове от Брюксел до Париж

 

3. Фонтанът Латона във Версай

Има 55 фонтани в градините на Версай, но най-красивият и забележителен е фонтанът Латона. Фонтанът Ла Латона е вдъхновен от Метаморфозите на Овидий, Латона, майка на Аполон и Даяна, изобразена с децата си в този славен фонтан.

С лице към Гранд канала, можете лесно да забележите и да се възхищавате на визията на крал Луи XIV от всяка точка на Версай. По време на високия сезон можете да се насладите на музикалното шоу на фонтана, което се провежда 3 пъти на седмица.

Как да стигнем до Латона?

Версайският дворец се намира в град Версай, просто 45 минути с влак от Париж. Можете да вземете влака до станцията Versailles Chateau Rive Gauche. Тогава е само на кратка разходка от гарата до двореца и градините.

La Rochelle до Нант Цени на влакове

Цени на влаковете от Тулуза до Ла Рошел

Цени на влаковете от Бордо до Ла Рошел

Цени на влаковете от Париж до Ла Рошел

 

The Latona Fountain In Versailles

 

4. Фонтанът Ефтелинг

Най-впечатляващото шоу на музикални фонтани в Европа е шоуто на музикалните фонтани в тематичния парк Efteling. Ще бъдете изумени от 12 минути светлинно и водно шоу, където жабите превръщат водата в красиво балетно шоу.

Системата за фонтани Aqunura е построена за Efteling 60 юбилей. Да заключа, музикалното шоу е чудесен завършек на семейно пътуване до прекрасното Тематичен парк Efteling.

Как да стигнете до фонтана Efteling?

Този невероятен парк е само на час път от Амстердам, така че е идеално за забавно семейство еднодневна екскурзия от Амстердам.

Цени на влакове от Брюксел до Амстердам

Лондон до Амстердам Цени на влакове

Цени на влакове от Берлин до Амстердам

Цени на влакове от Париж до Амстердам

 

 

5. 1o Най-красивите фонтани в Европа: Фонтан Трафалгар

Русалки и тритони са централните статуи във фонтана на Трафалгарския площад. въпреки това, за разлика от другите фонтани, зад избора на тези морски създания няма легенда. Най-красивият фонтан в Лондон първоначално е построен през 1841 за да се сведе до минимум място за демонстранти.

Ще намерите фонтана на Трафалгарския площад точно пред Националната галерия в Лондон. В допълнение, трябва да знаете, че там лондончани идват за коледно забавление. Така, ще имате още една чудесна причина да посетите един от най-красивите фонтани в Европа.

Как да стигнем до фонтана на Трафалгар в Лондон?

Можете да пътувате до метростанция Charing Cross от всяка точка в Лондон.

Цени на влакове от Амстердам до Лондон

Цени на влакове от Париж до Лондон

Цени на влакове от Берлин до Лондон

Цени на влакове от Брюксел до Лондон

 

Trafalgar Fountain London UK

 

6. Фонтанът Сваровски в Инсбрук

Регион Тирол е един от най-красивите региони в Австрия, както и дом на централата на Сваровски. Фонтанът Сваровски се намира в Кристалните светове на Сваровски, комплекс от забавления и храна. Всъщност е проектиран за производителя на кристално стъкло, Сваровски.

Фонтанът е оформен като мъжка глава. Това е един от най-необичайните фонтани в Европа, и определено си заслужава да бъде посетено, когато сте на туризъм в Австрия.

Как да стигнем до Фонтан Сваровски В Инсбрук?

Можеш пътуване с влак от Инсбрук до Сваровски за по-малко от час.

Цени на влаковете от Мюнхен до Инсбрук

Цени на влаковете от Залцбург до Инсбрук

Оберстдорф до Инсбрук Цени на влакове

Цени на влаковете от Грац до Инсбрук

 

Swarovski Fountain In Innsbruck is the one of the Most Unique and Beautiful Fountains in Europe

 

7. Jet Deau в Женева

Воден джет, водна струя на английски, е най-високият фонтан в Европа и може да достигне 400 метра. първоначално, фонтанът е построен за контрол на свръхналягането на хидравлична централа в La Coulouvreniere, но скоро се превърна в символ на властта.

Следователно, доста е трудно да пропуснете Джет До, когато посетите Женева. Всъщност, можеш да намериш пътя си до Женевското езеро, ако просто следвате водната струя.

Цени на влакове от Лион до Женева

Цени на влаковете от Цюрих до Женева

Цени на влакове от Париж до Женева

Цени на влакове от Берн до Женева

 

Jet Deau In Geneva is The Most Special Fountain In Switzerland

 

8. Фонтан Стравински, Париж

Фонтанът Стравински в Център Помпиду е музикална почит към руския композитор, Игор Стравински. Ярки цветни устни, клоун, и други скандални скулптури правят този ексцентричен фонтан един от най-необичайните фонтани в Европа. Дизайнът е създаден от скулптора Жан Тингели и художника Ники де Сен Фале. И двамата художници имат много различни стилове: дадаистки индустриален от една страна, и ярка от друга страна. Така, заедно, тяхната работа чества най-добрата модерна класическа музика на 20-ти век.

Несъмнено, фонтанът Стравински ще привлече вниманието ви, когато се възхищавате отблизо. Всъщност е като да станете свидетели на цирково представление на входа на световноизвестния център Помпиду.

Как да стигна до Фонтан Стравински?

Фонтен Стравински е на входа на центъра на Помпиду. Можете да вземете метрото до станция Hotel de Ville.

Цени на влакове от Париж до Марсилия

Марсилия до Париж Цени на влакове

Цени на влакове Марсилия до Клермон Феран

 

9. Музикалният фонтан на остров Маргарет в Будапеща

Най-големият фонтан в Унгария показва прекрасно музикално и лазерно шоу на всеки час. Май до октомври, е най-доброто време за посещение на остров Маргарет в Будапеща. Можете да се насладите на пикник, докато гледате зрелищното шоу на вода и светлини.

Друга характеристика, която прави фонтана Кризикова един от 10 най -красивите фонтани в Европа, е, че има план за музикално шоу за деца и възрастни.

Как да стигна до Фонтан на остров Маргарет?

Можете да стигнете до фонтана на остров Маргарет от центъра на Будапеща с трамвай.

Цени на влаковете от Виена до Будапеща

Цени на влаковете от Прага до Будапеща

Цени на влакове от Мюнхен до Будапеща

Цени на влакове от Грац до Будапеща

 

The Margaret Island Musical Fountain In Budapest is Most Beautiful Fountains and Musical in Europe

 

10. Кризик фонтан в Прага

Танцуващият фонтан, Кризик чешма, се намира в близост до изложбения център на Прага. Започвайки от 8 вечерта до полунощ, ще можете да се насладите на най-добрите светлини и най-добрата музика. Има 4 показва кога всеки е напълно различен от другия по музика и светлини.

Музикалният фонтан на Кризик е построен през 1891 за изложбения център. Оттогава той забавлява тълпите. Вечер с шоу ще бъде чудесен завършек на страхотен ден в Прага.

Как да стигна до Кризик?

Можете лесно да стигнете до фонтана Krizik с трамвай до спирка Vystaviste.

Цени на влаковете от Нюрнберг до Прага

Цени на влакове от Мюнхен до Прага

Цени на влакове от Берлин до Прага

Цени на влаковете от Виена до Прага

 

Krizik Fountain In Prague

 

Тук, в Запазете влак, ще се радваме да ви помогнем да намерите най-евтините билети за влак до някой от красивите фонтани в Европа.

 

 

Искате ли да вградите публикацията ни в блога „10-те най-красиви фонтана в Европа“На вашия сайт? Можете или да ни снимки и текст и да ни даде заем с линк в този пост в блог. Или кликнете тук: HTTPS://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/most-beautiful-fountains-europe/?lang=bg Сігналы абмеркавання- (Превъртете надолу малко, за да видите код за вграждане)

  • Ако искате да бъде мил на потребителите си, можете да ги насочва директно към целеви нашите страници влак маршрут.
  • В следния линк, ще намерите най-популярните ни влакови маршрути - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml, <- тази връзка е за маршрути целевите страници на английски, но ние също имаме https://www.saveatrain.com/tr_routes_sitemap.xml, и можете да замените tr на pl или nl и още избрани от вас езици.