Време за четене: 8 минути
(Последната актуализация на: 25/06/2021)

Цветен, екзотични, и изключително по характеристики и място на местообитание, ще ги намерите 12 животни най-уникалните животни, които можете да видите в Европа. обитаващи най-дълбоките океани, най-високите Алпи, или почивка в зелени европейски гори, не забравяйте да бъдете нащрек за тези невероятни диви животни на следващата ви ескапада в Европа.

 

1. Уникални животни в Европа: Европейски рис

Обитава Швейцария, Франция, Италия, и Чешката република, европейският рис е уникална дива котка. Рисът има къса опашка, кафява козина с петна, толкова лесно да се забележи в снежната зимна гора.

Ще намерите тази дива котка очарователна порода домашна котка, и дивите петнисти гепарди.

Къде мога да видя европейския рис в Европа?

В баварска гора е невероятно място за забелязване на рисовете и техните потомци.

Дюселдорф до Мюнхен с влак

Дрезден до Мюнхен с влак

Нюрнберг до Мюнхен с влак

Бон до Мюнхен с влак

 

European Lynx in the snow is a Unique Animals To See

 

2. Уникални животни в Европа: Puffin

Можете да забележите тези красиви същества най-добре от средата на април край крайбрежните скали. Например, Остров Скомер в Западен Уелс е прекрасна дестинация за фотография на диви животни и Puffin. В допълнение, бреговият бряг е друго невероятно място за възхищение от атлантическите морски птици.

Пуфините стигат до 30 см дължина и 20 см височина. освен това, с оранжев клюн и кръгове в очите, ще откриете, че е много лесно да забележите тези прекрасни морски птици по скалите край океана. С 90% от цялото глобално население в Европа, можете да се възхищавате на цели колонии край бреговете на Европа през по-голямата част от годината.

Къде мога да видя Puffins в Европа?

Бреганският бряг във Франция и остров Скомер са чудесни места, където можете да видите Puffin.

Амстердам до Париж с влак

Лондон до Париж с влак

Ротердам до Париж с влак

Брюксел до Париж с влак

 

Puffin is a Unique Animals To See In Europe

 

3. Уникални животни в Европа: Сайга

Сайгата е уникална антилопа, за жалост, застрашени в днешно време. Сайгата е една от 12 най-уникалните животни, които можете да видите в Европа. С необичайния си нос, това уникално животно може лесно да се адаптира към студения и горещия климат, тъй като формата на носа служи за тази цел.

Следователно, Сайгата няма фиксиран дом и може да мигрира до 1000 км между лятото и зимата. освен това, той може да измине десетки километри на ден и е активен предимно през деня. Интересен факт за сайгата е, че освен растения и трева, той яде отровни растения на други животни.

Къде мога да видя сайгата в Европа?

Можете да забележите Сайга в красивите карпатски планини и гори.

 

Saiga is the wild in Europe

 

4. Уникални животни в Европа: Боровата куница

Ако случайно се разхождате из европейските гори и гори, най-вероятно ще срещнете уникалната Pine Marten. Pine Martens живеят в дупки на дървета и са доста добри алпинисти, така че не забравяйте да погледнете нагоре, ако искате да забележите това специално създание.

Боровите куници са в кестеняво-кафяв цвят, със светложълт лигавник около врата. Следователно дори в горите, трудно ще пропуснете това очарователно животно на клон на дърво, с онзи жълт лигавник.

Къде мога да видя Pine Martens?

Планините в Шотландия и Ирландия, са най-добрите места за разглеждане на Pine Marten.

 

The Pine Marten is among the Unique Animals To See In Europe

 

5. Уникални животни в Европа: Европейски зелен гущер

В 40 см с размер, наистина ще бъде трудно да пропуснем европейския зелен гущер. Този уникален гущер има яркозелен гръб и жълт корем. Интересно, по време на брачния сезон, мъжете променят цвета си в ярко син.

Зеленият гущер живее на голяма надморска височина 2000 метра, така, докато се изкачвате в австрийските планини, не забравяйте да се огледате. Ако пътувате от есента към зимата, тогава вероятно ще забележите тези гущери в пещери и сухи скривалища. въпреки това, през лятото, започвайки от март, тези красавици ще се затоплят на слънце.

Къде мога да видя зеления гущер?

Можете да забележите този зелен гущер, седнал на слънце върху скали, в цяла Европа, Австрия, Германия, до Румъния, и Турция.

Залцбург до Виена с влак

Мюнхен до Виена с влак

Грац до Виена с влак

Прага до Виена с влак

 

the gorgeous European Green Lizard

 

6. Уникални животни в Европа: Розово фламинго

Красивите розови фламинго обитават едно от най-добрите природни резервати за дивата природа в Европа. Розовите фламинго живеят с невероятни диви коне в резервата Камарг във Франция. Розовото фламинго се превърна в символ на Камарг, в своите живи розови цветове.

В лагуните, блато, или летящи нагоре, демонстрирайки красотата им, розовото фламинго е чудесна гледка. Докато вървите през 4 пътеки в Камарг, бързо ще разберете защо тази птица е една от 12 най-уникалните животни, които да видите в Европа.

Къде мога да видя розовото фламинго в резервата Камарг?

Camargue е огромен природен резерват във Франция. За да видите тази уникална птица, насочете се към Орнитологичен парк.

Лион до Тулуза с влак

Париж до Тулуза с влак

Хубаво до Тулуза с влак

Бордо до Тулуза с влак

 

Flying Pink Flamingo

 

7. Китове в Ирландия

Ако случайно плавате в Южна Ирландия, някъде в далечината, подводна глава може да изскочи счупена глава. Това може да е гърбатият кит, великолепният и огромен кит, живеещ в океана около Ирландия.

Въпреки впечатляващия им и плашещ размер, 12-16 метра, те са безвредни и нежни. Тези красиви китове пристигат в края на есента, пеейки сложните си песни, с продължителност между 10-20 минути.

Къде мога да видя гърбавия кит?

Шотландия, Ирландия, Англия е чудесна за наблюдение на китове.

 

 

8. Уникални животни в Европа: Вълци

Очарователно и плашещо, вълците са едно от застрашените животни в Европа. Тези уникални животни лесно се адаптират към всяко местообитание, в техните камуфлажни цветове, и големи по размер. Има много породи вълци, но средният вълк може да достигне до 70 килограма.

Вълците живеят в горите, в опаковки, и считани за силно защитени животни в Европа. Има консервационни центрове и резервати, които да защитават вълците и да им осигурят най-добрите условия, за да не изчезнат напълно.

Къде мога да видя вълци в Европа?

Регион Лигурия в Италия, Баварската гора, а Полша са вълците’ предпочитано местообитание.

 

Special Wolves Animals To See In Europe

 

9. Уникални животни в Европа: Делфини

Пръскане и пеене във водите на италианското крайбрежие, прекрасните делфини са прекрасна гледка. Докато всички вероятно са виждали делфини на снимки, водни паркове, или зоопаркове в Европа, нищо не може да се сравни с плаването и възхищението на тези прекрасни създания.

Най-доброто време да видите делфините е през лятото, когато е по-топло, и можете да отидете на обиколка на лодка за наблюдение на делфини.

Къде мога да видя делфините в Италия?

В красиви брегове на Чинкуе Тере и Лигурийското море са идеалното място да видите диви делфини в Италия.

Ла Специя до Риомаджоре с влак

Флоренция до Риомаджоре с влак

Модена до Риомаджоре с влак

Ливорно до Риомаджоре с влак

 

Dolphins in Italy jumping over water

 

10. Грейки акули

Когато повечето хора чуят “акула” най-естествената реакция е писклив и страх. въпреки това, могъщата коса акула може да е огромна и плашеща по размер, но тази акула яде само планктон.

Следователно, можете да се чувствате напълно в безопасност около тях 12 тонове и 12 метри риба. Basking Shark е втората по големина акула във Великобритания, и най-добре се вижда от скалите през лятото. Така, ако видите голяма триъгълна перка и сиво тяло, след това размахайте и подгответе камерата си за щракане на Basking Shark.

Къде мога да видя Basking Sharks Inn, Великобритания?

край бреговете на Корнуел, остров Мен, и много от бреговете на Западна Англия, можете да видите греещи се акули в естественото им местообитание.

 

Basking Sharks looks similar to whales

 

11. Уникални животни в Европа: Върколак

Каша, Каша, е прякорът на росомахата на латински, преведено на глутен. Това необичайно име пасва на най-големия член от семейство Mustelidae – идеално, тъй като имат необичаен голям апетит.

Поради тази причина, росомахите могат да пътуват далеч в търсене на храна, и вече може да се намери в цяла Европа.

Къде мога да видя Върколаци?

В общи линии, популацията на росомаха е концентрирана в Русия, Тайгата, и Азия. освен това, можете да видите и росомахи в планинският парк за диви животни във Великобритания.

 

Wolverine is a Rare and part of the Unique Animals To See In Europe

 

12. Уникални животни в Европа: Алпийски козел

Високо в 4000 метра, между снежните планински върхове, до скалисти скали, ще намерите алпийския козирог. С рога, които могат да пораснат до 140 см, тази планинска коза е едно от най-впечатляващите и уникални животни в Европа.

Първо, обитаващи европейските Алпи, алпийския козел, не е толкова лесно да се забележи в сравнение с акулите и зелените гущери. Освен това, копитата им улесняват Ибекса да се изкачи нагоре и да избяга от хищници в скалистите Алпи.

Къде мога да видя алпийския козел?

Италианските Алпи и швейцарските Алпи имат няколко невероятни гледни точки за наблюдение на диви животни и алпийски козирози.

Цюрих до Венген с влак

Женева до Венген с влак

Берн до Венген с влак

Базел до Венген с влак

 

Mountain Alpine Ibex

 

Тук, в Запазете влак, с удоволствие ще ви помогнем да планирате пътуване до най-добрите места за наблюдение на дивата природа. Пътуването с влак из Европа е идеално за пътуване до естествените местообитания на тези уникални животни в Европа.

 

 

Искате ли да вградите публикацията си в блога „12 най-уникални животни, които да видите в Европа“ на вашия сайт? Можете или да ни снимки и текст и да ни даде заем с линк в този пост в блог. Или кликнете тук: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Funique-animals-europe%2F%3Flang%3Dbg– (Превъртете надолу малко, за да видите код за вграждане)

  • Ако искате да бъде мил на потребителите си, можете да ги насочва директно в нашите страници за търсене. В тази връзка, ще намерите най-популярните ни влакови маршрути - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Вътре имате нашите линкове за английските целеви страници, но ние също имаме https://www.saveatrain.com/fr_routes_sitemap.xml, и можете да промените / FR за / ите и / или де и повече езици.