Време за четене: 7 минути
(Последната актуализация на: 13/05/2022)

Пътуването е фантастичен начин за откриване на култури, места, и хората. Когато пътуваме, научаваме толкова много, че понякога изглежда невъзможно да си спомним всички страхотни места и неща, които сме правили. въпреки това, тези 10 начините за документиране на спомени от пътуване ще направят спомените ви да живеят завинаги, в сърцето ти, и дома. От скрапбукинг до социални медии, има невероятен начин всеки пътник да изживее отново моментите, когато пожелае.

  • Железопътен транспорт е екологично чист начин за пътуване. Тази статия е написана, за да се образоват за Пътуване с влак от Save A Train, В Уебсайт на най-евтините влакове В света.

 

1. Начини за документиране на спомени от пътуване: Travel Journal

Записване на малки анекдоти от вашите пътуване из Италия, или бирария в Прага, спомняйки си как слънцето грееше онзи ден, или вкуса на бирата, защото малките неща правят пътуването незабравимо. Воденето на дневник за пътуване е чудесен начин да документирате спомените си от пътуването.

Ежедневно писане в дневника за пътуване, или специални моменти, всичко зависи от теб. Някои обичат да пишат обобщение на акцентите от деня, в края на деня, докато други носят със себе си малък бележник, да може да документира всичко, когато се случи, ако има тенденция да се забравят имената на местата, и хората, събития. Колко прекрасно е да прелиствате дневника за пътуване у дома, или дори в друг момент от вашето пътуване, и си спомнете прекрасните хора, които сте срещнали, и посетени места, и наистина вижте колко далеч сте пътували.

Дижон до Прованс Влаковете

Париж до Прованс Влаковете

Лион до Прованс Влаковете

Марсилия до Прованс Влаковете

 

Document Your Travel Memories In A Travel Journal

 

2. Създайте книга за белези от пътуване

Смесване на снимки, карти, карти, или пощенски картички в лексикон е забавен начин за документиране на спомени от пътуването. освен това, ако сте а творческа личност, тогава най-вероятно ще създадете страхотен лексикон. По подобен начин, на Швейцария има много посещаваме обогатяваме живота ни и добавяме пластове към нашата идентичност като хора, и пътници, както и слоевете, които добавяте към лексиката. Слоеве стикери, парчета хартия, снимки, и писмени спомени, ще добави към човека, който сте, и вашия вътрешен свят.

В допълнение, лексиконите са фантастичен начин да споделите пътуванията си с приятели и семейство. Историите от вашите пътувания оживяват в лексикон, прозорци към гледките, култура, общности, и моменти, носете цветен живот, и може да превърне лексикон в приключение, мистерия, и завладяваща книга, която да донесе местата на хората, които не са пътували там.

Милано Неапол Влаковете

Флоренция до Неапол Влаковете

Венеция до Неапол Влаковете

Пиза до Неапол Влаковете

 

A Travel Scrap Book

 

3. Проектирайте своя фотоалбум

Писането може да бъде предизвикателство за някои хора; намиране на правилните думи, или способността да правите пауза по време на пътуването, за да пишете. въпреки това, правенето на снимки е лесно, бързо, и забавно за правене, когато пътувате. Следователно, фотоалбумът е страхотен начин за документиране на спомени от пътуването.

С едно щракване улавяте красотата на плажа в Ирландия или Тоскана по залез. Тогава, можете да изберете най-специалните снимки, и ги съберете в дигитален албум, с малки бележки, дати, и малки напомняния, които да ви помогнат да споделите историята на вашето пътуване. освен това, фотоалбумът не заема твърде много място за съхранение, и можете да го поставите на масичката за кафе, или създайте уникален рафт за всичките си албуми със снимки за пътуване.

Амстердам до Лондон Влаковете

Париж до Лондон Влаковете

Берлин до Лондон Влаковете

Брюксел до Лондон Влаковете

 

Design Your Photo Album

 

4. Начини за документиране на спомени от пътуване: Илюстрации

Седейки във Версайските градини или се наслаждавайте на Гледки от брега на Амалфи – 2 от най-необичайните места в Европа, получавате внезапно желание да заснемете прекрасната гледка. Така, в моменти като тези, можете да извадите джобен бележник и да започнете да рисувате моментите и местата пред вас.

Докато рисуването звучи като много креативен начин да документирате спомените си от пътуването, това не изисква непременно да имате талант за рисуване или илюстриране. освен това, вашите илюстрации не трябва да са на същото ниво като тези на Моне. Тъй като най-важното нещо при илюстрирането на спомени от пътуване е, че те са лични, и имайте рафт, пълен с вашите собствени пътувания, илюстриращи, за да си спомните невероятните пътувания из Европа.

Брюксел до Амстердам Влаковете

Лондон до Амстердам Влаковете

Берлин до Амстердам Влаковете

Париж до Амстердам Влаковете

 

Document Your Travel Memories In Illustrations

 

5. Събирайте и показвайте пощенски картички

Закачете ги в хладилника, направете колаж за хола, или стена за вдъхновение, пощенските картички са страхотни сувенири. В допълнение, пощенските картички са един от най-добрите начини за документиране на спомени от пътуването, са лесни за получаване, и изискват нулево усилие от ваша страна. Продава се във всеки магазин за подаръци, и уличен пазар, пощенските картички са популярен сувенир, да си спомня пътуването.

Нант до Бордо Влаковете

Париж до Бордо Влаковете

Лион до Бордо Влаковете

Марсилия до Бордо Влаковете

 

Collect And Display Postcards

 

6. Начини за документиране на спомени от пътуване: Влогване

Поддържане на видео блог, или с други думи, vlogging е страхотен начин за документиране на спомени от пътуването, да продължи цял живот. Вземете камера, или телефон с първокласна камера, и създайте акаунт в YouTube, за да качите вашите видеоклипове за пътуване, и вашите приключения ще живеят вечно. Vlogging ви позволява да изберете най-добрите рамки, разказвайте историите, и документирайте моментите – от ваша гледна точка.

освен това, vlogging е фантастичен начин да споделяте места със света. Първо, влогирането е лично и не носи скрит маркетингов дневен ред. на второ място, vlogging показва на хората по-малко известните факти и анекдоти зад популярни места по света. Така, vlogging е страхотен екологичен инструмент, което ви позволява да споделяте истории на определена култура, безплатно, и дневен ред, със свят на пътешественици.

 

 

7. Блогове

Друга форма на vlogging и дигиталната форма на списание за пътуване е блоговете. Броят на блоговете на живо днес е изключителен, така че можете да намерите много примери за блогове за пътуване онлайн, ако не сте сигурни как да започнете свой собствен блог за пътуване. Накратко, можете лесно да започнете свой собствен блог в WordPress, качване на снимки от пътуване, маршрути, мисли, и още.

Основната разлика между блоговете и списанието за пътуване е, че блогът е онлайн медия, и достъпни за целия свят в мрежата. Личните ви мисли могат да станат вирусни, и има много последователи, които ще обичат да четат и да се вдъхновяват от спомените ви за пътуване.

Люксембург в Брюксел Влаковете

Антверпен до Брюксел Влаковете

Амстердам до Брюксел Влаковете

Париж до Брюксел Влаковете

Working On Your Laptop On A train

 

8. Начини за документиране на спомени от пътуване: Instagram

Най-мощната медия в съвременния свят са социалните медии, и ако трябва да съм по-точен, Instagram. днес, можете да качвате всякаква информация, която искате за всяко място по света, в Instagram. освен това, туристически блогъри и влиятелни лица за пътуване’ най-добрият начин за документиране на спомени от пътуването е чрез качване на истории, макари, и публикации в Instagram.

следователно, създайте си цветна и забавна страница в Instagram, за документиране на вашите пътувания, и ценни спомени. Само си представете колко прекрасно ще бъде преглеждането на цветната страница, гледане на всички кратки видеоклипове, и снимки, които сте направили по време на пътуването си, през месеците, и дори години след вашите пътувания.

Интерлакен до Цюрих Влаковете

Люцерн до Цюрих Влаковете

Берн до Цюрих Влаковете

Женева до Цюрих Влаковете

 

Document Your Travel Memories On Instagram

 

9. Създайте кутия със спомени

Карти, пощенски картички, и билетите за музей са само част от нещата, които някои от нас обичат да пазят от многобройните си пътувания по света. Удивително е как малко листче хартия или картичка може да ви върне на километри назад, към различна култура, пъти, и моменти. Така, вместо всички тези красиви спомени да се изгубят в раницата, или портфейл, създаването на кутия със спомени е страхотен начин за документиране на всички тези спомени от пътуването, и ги пазете от нараняване.

Например, можете да вземете стара кутия за обувки, украсете го, поставете всичките си спомени от пътуването вътре, след това ги изложете на рафт. Друга идея за кутия за спомени е да изработите кутия от рециклирано дърво, така че е едновременно екологично и креативно. Така или иначе, кутия със спомени е една от 10 специални начини за документиране на спомени от пътуването.

Залцбург до Виена Влаковете

Мюнхен до Виена Влаковете

Грац до Виена Влаковете

Прага до Виена Влаковете

 

Memories Box

 

10. Приложение за проследяване на обиколка

Холандско пътуване започвам Polarsteps е един пример за това как можете да документирате спомени от пътуването в бързо развиващия се технологичен свят, в който живеем. Приложението Polarsteps позволява проследяване на вашите стъпки, мисли, идеи, посетени места, и много повече от комфорта на вашия телефон, с едно щракване. Един невероятен резултат от проследяването на вашето пътуване е зашеметяващ албум със снимки за пътуване, в края, проектирани и направени от вас, от любимите си моменти.

Да заключа, разнообразието от начини да документирате спомените си от пътуването, от първата стъпка е безкраен. От приложения до старите и добри дневници за пътуване, можете да изберете някое от тях 10 посочени по-горе начини, да документирам, дял, и изживейте отново своите невероятни пътувания по целия свят.

Франкфурт до Берлин Влаковете

Лайпциг до Берлин Влаковете

Хановер до Берлин Влаковете

Хамбург до Берлин Влаковете

 

Ние в Запазете влак ще се радваме да ви помогнем да планирате едно незабравимо пътуване из Европа, където бихте могли да създадете спомени за цял живот.

 

 

Искате ли да вградите нашата публикация в блога „10 начина за документиране на спомени от пътуването“На вашия сайт? Можете или да ни снимки и текст и да ни даде заем с линк в този пост в блог. Или кликнете тук: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbg%2Fways-document-travel-memories%2F – (Превъртете надолу малко, за да видите код за вграждане)

  • Ако искате да бъде мил на потребителите си, можете да ги насочва директно в нашите страници за търсене. В тази връзка, ще намерите най-популярните ни влакови маршрути - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Вътре имате нашите линкове за английските целеви страници, но ние също имаме https://www.saveatrain.com/es_routes_sitemap.xml, и можете да промените / ите на / fr или / de и повече езици.