Vrijeme čitanja: 6 zapisnik
(Zadnja izmjena: 02/09/2022)

Sa napretkom tehnologije, putovanja nikada nisu bila lakša. Postoji toliko mnogo načina za putovanje ovih dana, ali putovanje vozom je najbolji način putovanja. Okupili smo se 10 prednosti putovanja vozom, pa ako i dalje sumnjate kako se kretati po Evropi, naći ćete to od velike pomoći.

  • Željeznički saobraćaj je ekološki najprihvatljiviji način za putovanje. Ovaj članak je napisan na edukaciji o Vlak Putovanja i je napravljen od strane Save voz, Najjeftinije karte za vlak u Evropi.

 

1. Eco-Friendly Traveling

Putovanje vozom je ekološki prihvatljiv način putovanja. Putnici generacije Z, ili zoomers, jako se osjećaju u korištenju zelenog prijevoza dok istražuju svijet i otkrivaju kulture. Putovanje vozom proizvodi manje ugljika nego automobilom ili avionom. Osim toga, pošto su vozovi komunalni prevoz, gorivo se dijeli između mnogih putnika, u odnosu na individualno putovanje.

Amsterdama do Londona Vlakovi

Paris u London Trains

Berlin u London Trains

Brisel u London Trains

 

10 Benefits Of Traveling By Train

 

2. Najbolji pogledi na svijetu

Neki od najslikovitijih pogleda na svijetu mogu se vidjeti samo sa prozora voza. Trase vozova prolaze kroz fantastična mjesta gdje automobili ni autobusi nikada neće proći. Prednost putovanja vozom je da se ovim pogledima možete diviti bez vožnje i u udobnom sjedištu u vozu.

Osim divljenja pogledima sa prozora voza, putovanje je prilika za dokumentujte svoja putovanja. Putovanje vozom za razliku od vožnje omogućava vam da napravite pauzu za istraživanje i zapamtite sve ljude koje ste upoznali i mjesta koja ste posjetili i zapišite ih u dnevnik, kao i detalji iz krajolika na putu.

Frankfurt Berlin Trains

Leipzig Berlin Trains

Hanover u Berlin Trains

Hamburg Berlin Trains

 

Mountain Railway

 

3. Nema kašnjenja vremena

Kada putujete avionom, vrlo često dolazi do kašnjenja ili, u najgorem slučaju, otkazivanja letova. Možete izabrati da putujete automobilom, ali ako planirate zimski odmor, zatim blokirani putevi zbog jakog snijega, pa čak i klizavi putevi mogu uzrokovati kašnjenje na vašem putovanju. Kašnjenja od nekoliko sati mogu rezultirati nizom kašnjenja ako je pred vama dugo putovanje.

kako god, putovanje vlakom je mnogo lakše i nema kašnjenja u ekstremnim vremenskim promjenama. Vozovi su poznati po tačnosti i udobnosti i veoma su sigurni za putovanje, posebno u lošim vremenskim uslovima. Na primjer, the Ovaj ekološki prihvatljiv način putovanja danas je vrlo moderan jer putnici žele da se ponovo povežu s prirodom i doprinesu različitim zajednicama je najbolji način za putovanje iz Evrope u Rusiju i Kinu kada je vani snježno i hladno veći dio godine.

Brisel u Amsterdam Trains

London u Amsterdam Trains

Berlin u Amsterdam Trains

Pariza do Amsterdama Trains

 

10 Benefits Of Traveling By Train in a city

 

4. Tačnost

Jedna od najgorih stvari koja se može dogoditi na putovanju je kada let kasni ili otkaže bez objašnjenja. Vozovi su veoma tačni i pridržavaju se redova vožnje. Kašnjenja vozova su rijetka i rijetko se dešavaju bez prethodne najave.

stoga, jedan od 10 Prednost putovanja vozom je tačnost. Ako putujete po gustom rasporedu sa više prevoznih sredstava, zatim uzimanje putovanje vozom je idealan način putovanja.

Salzburg u Beč Trains

München u Beč Trains

Graz u Beč Trains

Prag u Beč Trains

 

5. Lokacije centralne stanice

Prednost putovanja vozom je što možete uskočiti u voz iz centra grada, u većem delu Evrope. Željezničke stanice u Evropi nalaze se na centralnim lokacijama, čineći vozove pristupačnim i udobnim za svaku vrstu putnika.

Dakle, u većini slučajeva, centralna željeznička stanica će biti a 7 minuta hoda od gradskog trga. Stoga je putovanje vozom od aerodroma do hotela i nazad najudobniji način putovanja u većini evropskih gradova.

 

 

6. Pristupačnost

Vozovi su brzi, moderan, udoban, i fantastične uštede vremena za putnike. Uprkos ovim velikim prednostima, putovanje vlakom jedan je od najisplativijih načina putovanja. Željezničke kompanije imaju odlične ponude za svakog putnika: porodica, biznismen, solo putnik, stariji putnik, i mnogo više.

štaviše, postoje moje vrste željezničkih propusnica za bilo koju vrstu putovanja. Dakle, ako ste putovati Evropom sa malim budžetom, ili sa željom za razbacivanjem, nemaju vremena, su solo putnik, ili putujete sa prijateljem, onda je putovanje vozom najpovoljniji i najpreporučljiviji način putovanja.

Interlaken u Cirih Trains

Lucerne u Cirih Trains

Bern u Cirih Trains

Ženeva Zurich Trains

 

Train Station Wallpaper

7. Sposobnost za rad

Za razliku od autobusa, vozovi uvijek nude Wi-Fi veze, stolovi, i udobno okruženje za posao dok ste na putovanju. Iako ćete možda morati kupiti a 1st klasnu kartu za putovanje poslovnom klasom ili dobijate besplatan Wi-Fi, ako putujete zbog posla, tada voz nudi najbolje uslove za rad dok ste na putu.

Dakle, voz je savršeno mjesto za završetak prezentacije ili izvještaja ako jeste putuju za poslovne. Osim toga, možete obaviti neke poslovne pozive na mreži koristeći vrijeme za lice bez gubljenja dragocjenog vremena. Zoom ili Timovi su svakako postali prihvatljiv način za obavljanje poslovnih sastanaka, gdje god da si.

 

Man Working On Laptop In a Train

8. Savršeno za grupna putovanja

Vozovi su sjajan način da putujete zajedno sa prijateljima ili porodicom. Za razliku od autobusa i aviona, na vozu, cijela grupa može sjediti zajedno za stolom ili dijeliti kabinu. Neverovatno je udoban spavaći vozovi i duga putovanja, gdje možete rezervirati kabinu za četiri osobe.

Dodatna pogodnost za grupe koje putuju vozom je to što neke željezničke kompanije imaju posebne ponude za grupe. Na primjer, možete dobiti do 30% isključeno ako putujete u grupi 3 to 9 putnika, što može biti velika ušteda na vašem putovanju. Dakle, dobijate veliki popust i dijelite putovanje sa ljudima s kojima se osjećate najprijatnije, garantuje zdrav i prijatan san.

Lyon do Versailles Trains

Vozovi od Pariza do Versaja

Orleans do Versailles Trains

Vozovi od Bordoa do Versaja

 

10 Benefits Of Traveling By Train

9. Udobna duga putovanja

Putovanje na velike udaljenosti zahtijeva strpljenje, vrijeme, i priprema. Vozovi su odličan način da se pređe mnogo milja u kratkom vremenu i uz minimalan napor. Međugradski ili regionalni vozovi opremljeni su najboljim sadržajima, spreman za opsluživanje putnika’ svaku potrebu.

Putnici ne moraju brinuti o tome gdje je sljedeća stanica za zalogaj, pauze u kupatilu, ili čak prolazak pasoške kontrole da bi stigao do leta za vezu. Vozovi imaju kafić na brodu, ne zahtevaju silazak na graničnom prelazu, i imaju sve što bi im moglo zatrebati na 8-satnom putovanju vlakom nekoliko koraka od sjedišta.

Munich Innsbrucka Trains

Salzburg Innsbruck Trains

Oberstdorf Innsbrucka Trains

Graz Innsbruck Trains

 

High Speed Rail waiting for departure

10. Planiranje unapred

Jedna od najvećih prednosti putovanja vozom, a ne autobusom, automobil, ili avion je da tačno znate kada odlazite i kada stižete. Ova prednost je savršena za poslovne putnike, koji ne mogu riskirati kašnjenja na svom putu zbog saobraćajnih gužvi ili tehničkih problema. Nadalje, putovanje vozom će vas odvesti tačno tamo gde treba da idete, u slučaju da se izgubite ili loše u smjeru.

Dakle, pouzdano prevozno sredstvo je neophodno za putovanje, a sposobnost planiranja unaprijed je među najboljima 10 prednosti putovanja vozom. Jednostavno rezervišite svoju kartu za voz online, i planirajte ostatak putovanja unaprijed rezervacijom hotela, ture, i sve druge aktivnosti koje želite da radite.

Vozovi od Beča do Budimpešte

Vozovi od Praga do Budimpešte

Vozovi od Minhena do Budimpešte

Graz do Budimpešte Vlakovi

 

Vintage Train Station

ovdje na Save A Train, rado ćemo vam pomoći da planirate i iskoristite nezaboravno putovanje vlakom.

 

 

Da li želite da ugradite naš blog post „10 prednosti putovanja vozom“Na vašu stranicu? Možete snimiti naše fotografije i poslati tekst ili nam dati zasluge linkom na ovaj blog post. Ili ovdje možete: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbs%2F10-benefits-traveling-by-train%2F – (Malo spusti da vidi Embed Code)