Vrijeme čitanja: 4 zapisnik
(Zadnja izmjena: 31/03/2021)

 

Putovanja vlakom u Budimpešti željezničke stanice

Budimpešta sigurno je središte Mađarske. To je centralna tačka kada je u pitanju vozom u Budimpešti postoje mnogi vozovi prestanu. Dok Putovanja vlakom u Budimpešti i općenito je uzbudljivo i često je novo iskustvo za mnoge ljude, takođe može biti malo živaca-lomilo ponekad, posebno u novom i nepoznatom gradu. Stavite svoj um na jednostavnost i pogledajte na 10 stvari koje trebate znati o putovanja vozom u Budimpešti.

 

Železničke stanice

Postoje tri glavne željezničke stanice koje možete putovati vozom u Budimpešti sa i oni su:

  • istok: Nalazi se na istoku. Ovo je glavni međunarodni i međugradski željezničke stanice u Budimpešti.
  • zapad: Nalazi se na Zapadu.
  • Delikatesni proizvodi: Smješten u South

 

 

 

Putovanje: Zračna luka transferi

Najbliže željezničke stanice u Budimpešti Airport Terminal 2 je Ferihegy, sa vozovima rade do i od Nguyati stanice u Budimpešti.

 

Putovanje sa prtljage

Ako putujete oko grada sa svim ruksaci, torbe ili bilo koje druge ručni prtljag budite sigurni da čuvate ovaj na podu između nogu dok je putovao na vozovima biti na sigurni.

 

Sigurnost za žene

Žene mogu osjećati ugodno kada putuju vlakom oko Budimpešte. Centar grada je sasvim sigurno za veliki grad i sve dok koriste putnici njihov zdrav razum i ne uzeti nepotreban rizik samo zato što su na odmoru onda oni mogu biti sigurni da neće naškoditi doći do njih.

 

izbjegavanje Džeparenje

Turisti su najvjerojatnije dobiti pick-uštedeli sa prepun transport područja javne, kao što su željezničke stanice, gdje može doći do druge sitne krađe. Iako ovo nije razlog za veliku zabrinutost posjetitelja se savjetuje da budu svjesni i na oprezu.

 

snalaženje – Putovanja vlakom u Budimpešti

Postoji veliki broj različitih pruga u Budimpešti i vlak putnih naloga veliki dio svojih javni prijevoz što znači da možete dobiti samo o svuda vlakom. Budite sigurni da provjerite vremena i različite linije morat ćete poduzeti kako bi došli do svog odredišta. Možete ovo pronaći informacije o putovanjima putem interneta ili na železničkoj stanici. Također možete kupiti ulaznice na stanicama.

 

Get Yourself a Budimpešta karticu za vozom u Budimpešta

Jednom kada su bili u Budimpešti dan ili dva i dobili svoj ležajeva, budite sigurni da biste dobili Budapest Card. Kartica nudi niz dodataka kao što su besplatan ulaz u neke muzejima, besplatno autobus/vlak / tramvaj / travel voda, i voda krstarenje.

 

Putovanja vlakom u Budimpešti Day Trips

Postoji veliki broj fantastičan jednodnevne izlete da se time Putovanja vlakom u Budimpešti. Oni će vas odvesti do neke neverovatno destinacija i pokazati vam spektakularan prizor usput. Budite sigurni da to svoje istraživanje prije nego odete. Pobrinite se da dobijete najviše iz vašeg vremena u ovom gradu.

 

Prekrasna stanice

Budimpešta ima neke od najstarijih i najviše prekrasne željezničke stanice u Mađarskoj. Budite sigurni da posjetite Eastern Railway Station (istočno Railway Station) i Zapadni kolodvor (West Railway Station) i morate doći do njih vozom u Budimpešti, dok ste tamo i prigrliti povijest i spektakularne arhitekture koje nudi Budimpešta.

 

Istorija pruge

M1 linija u Budimpešti je drugi najstariji metroa linija u svijetu. Ona je bila u funkciji od 1894 i čak naveden kao UNESCO Svjetske kulturne baštine. Ne postoji tako mnogo povijest u ovom gradu, a vozovi su u upotrebi godinama i dalje odvijaju efikasno.

Budapest zaista ima sve to i je popularna turistička odredište. Zašto ne biti kao lokalno stanovništvo i iskoristite vozova kao oblik javnog prevoza? Nećete biti razočarani!

 

Rezervacije vozna karta u za evropske putovanje? Zašto ne biste 3 minuta na našim stranicama pronaći najjeftinije karte za rute. Prijava na naše Web stranica Save A Train sad. Ulaznice se mogu platiti za na više načina, sve kako bi vaše iskustvo tako lako kao što je moguće.

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svom mjestu, zatim kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2F10-things-know-travel-by-train-in-budapest%2F%3Flang%3Dbs – (Dođite spusti da vidi Embed Code)