Vrijeme čitanja: 8 zapisnik
(Zadnja izmjena: 29/06/2021)

Preko sibirske tajge, najstarije jezero Bajkal, divlje Kamčatke do Moskve, ove 12 neverovatna mesta za posetu u Rusiji oduzeće vam dah. Samo odaberite način putovanja, spakujte tople rukavice ili kabanicu za nezgodnog vremena, i pratite nas do Rusije.

 

1. Altajske planine

Između Rusije, Mongolija, kina, i region Kazahstana Altaj je dom 700 jezera, šuma, i najviši sibirski vrh planine Belushka, u 4506 m. Altaj je jedva naseljen, pa ćete ga naći netaknutom modernom civilizacijom, i dočekat će vas samo najdivljija priroda i divlje životinje.

dodatno, ako ste avanturistički putnik, zatim putovanje u bilo koji od 1499 ledenjaci na Altaju zadivit će vas. štaviše, rafting u najvećoj rijeci Katun i Biya epsko je iskustvo. S druge strane, safari sa divljim životinjama može biti opuštajuća opcija. Mogli biste dobiti rijetku priliku da upoznate snježnog leoparda, ibex, ris, i više od 300 vrsta ptica. Bez sumnje, Altaj je jedan od najboljih destinacije za divlje životinje u Evropi i neverovatno mesto za posetu u Rusiji.

 

Scenske planine Altaj u Rusiji

 

2. Kazan

Kazan je arhitektonsko nebo u republici Tatarstan, zapadna Rusija. Središte tatarskog svijeta nalazi se na obalama Volge, i rijeke Kazanke, i smatran petim najvećim gradom u Rusiji.

Kao što je gore spomenuto, arhitektura glavnih lokacija Kazana privući će vam pogled svojim bijelim i plavim bojama i dizajnom. Na primjer, Kazanski Kremlj, mjesto svjetske baštine, Džamija Kul Sharif, Katedrala Bogojavljenja, samo su neka od mjesta koja biste mogli posjetiti da biste saznali više o tatarskoj kulturi.

 

Kazan Rusija Pogled

 

3. Neverovatna mesta za posetu u Rusiji: Bajkalsko jezero

Najstarije jezero u istoriji svijeta, Stvorilo se jezero Bajkal 25 prije milion godina. Njegova ledena i prostrana površina čine Bajkalsko jezero zimskom atrakcijom u Sibiru, a ljeti, možete skočiti u najčišće vode u Evropi, ili istražite najrjeđi divlji svijet na svijetu.

Krstarenje, diveći se s Bajkalske staze pješice, ili uz roštilj na obali najneverovatnijeg jezera u Rusiji, imat ćete nevjerojatnu avanturu. Borovi okolo, Taiga i divljina su vozom iz najbližeg grada Irkutsk, još jedno fascinantno mesto za posetu u Rusiji. Povrh svega, svoju bajkalsku avanturu mogli biste započeti iz Kine ili Rusije, transsibirskim vozom, ljeto ili zima.

 

Zamrznuta neverovatna mesta za posetu u Rusiji: Bajkalsko jezero

 

4. Sankt Peterburg

Grad Cara i legendarne palate, Sankt Peterburg je nadahnuo pjesnike i pisce. Ako niste bili u Sankt Peterburgu, zapravo niste vidjeli Rusiju, jer je ovaj grad jedna od najpoznatijih i najimpresivnijih ruskih ikona.

Ermitaž, Catherine Palace, zimska palata, i vrtovi Peterhof, jednostavno oduzimaju dah. Svaki vaš korak približit će vas ruskoj bajci i očarati. Istorija i arhitektura Sankt Peterburga čine ga obaveznim mestom za posetu u Rusiji i, naravno, jednim od najboljih 12 najneverovatnija mesta u Rusiji.

 

Neva River in Saint Petersburg Is one of Russia's Amazing Places to Visit

 

5. Kamčatka

Divlje, ogroman, lijep, i iznenađujuće, Kamčatka vas čeka gotovo na kraju svijeta. Poluostrvo Kamčatka je na krajnjem istoku Rusije, dom skoro 300 vulkani, većina je aktivna, i najnevjerovatnije poglede na Tihi okean i rusku divljinu. Vrlo malo zna za čudesa Kamčatke, tako da je Kamčatka ubedljivo najneverovatnije i izuzetno mesto za posetu u Rusiji.

Vidjet ćete da nije tako lako doći do čuda Kamčatke, zbog svoje udaljene lokacije. kako god, kad to uradiš, ostat ćete zatečeni iskonskom prirodom, prirodna čuda: u vruća vrela, rijeka, divlje životinje, i naravno vulkani. A ekspedicija vulkana je jedna od najekstremnijih i najuzbudljivijih stvari na Kamčatki. Na primjer, Klyuchevskaya Sopka je najviši vrh i aktivni vulkan, željena destinacija za mnoge putnike na Kamčatki.

 

 

6. Neverovatna mesta za posetu u Rusiji: Sochi

Na obalama Crnog mora, okružen zelenim planinama i odmaralištima, Soči je krajnja destinacija za ljetni odmor u Rusiji. Soči je toliko popularan da grad privlači 4 miliona ljudi svake godine, za njihov ljetni odmor uz more.

Pored sunčanja, Arboretum u Sočiju, ili mala Italija, savršen je za panoramski pogled na Crno more i Soči, i lutajući vrtovima diveći se paunima.

Zaključiti, nema boljeg mjesta za opuštajući odmor, u ruskom stilu, Rusija nego u Sočiju. stoga, nije iznenađujuće što ste u Soči mogli putovati iz Moskve i bilo koje tačke u Rusiji, kao i iz Centralne Azije i Istočne Evrope, vozom.

 

panoramski pogled na Soči

 

7. Veliki Novgorod

Veliki Novgorod ima počasno mjesto na našem 12 najneverovatnija mesta za posetu u Rusiji. Moglo bi se reći da je veliki Novogrod Rusija postala velika zemlja koja je danas. Povratak u 9 vijek, Veliki Novogrod bio je tamo gde je bio princ Rurik, u 862 najavio modernu rusku državu i od Novogroda napravio središte trgovine, demokratija, i pismenost između Rusije i Balkana.

tako, ako se bavite ruskom istorijom, Veliky Novogrod bi trebao biti na vašoj kanti listi. The Novogrod Kremlin fortress, Katedrala Sv. Sophia su pravedne 2 mjesta koja treba posjetiti u Velikom Novogrodu, a koja će vas zapanjiti. Stojeći za 800 godina, samo pomislite na priče i događaje koji su se ovdje dogodili.

 

Most u Velikom Novgorodu u Rusiji

 

8. Neverovatna mesta za posetu u Rusiji: Ostrvo Olkhon

Bajkalsko jezero je tako veliko, da smo morali dodati još jedno nevjerovatno mjesto koje treba posjetiti u Rusiji. Ostrvo Olkhon je najveće ostrvo u Bajkalskom jezeru, slične veličine kao New York City. Ostrvo je dom za razmišljanje o šumama, stjenovit krajolik, i samo 150000 stanovnika, za razliku od New Yorka.

kako god, Ostrvo Olkhon popularno je mjesto za putnike na Bajkalsko jezero. To znači da ljeti možete doći plivati ​​u bistroj netaknutoj jezerskoj vodi i zaroniti u najdublje jezero na svijetu. Zimi, S druge strane, možete se diviti najstarijem jezeru na svijetu, u svojoj zimskoj odjeći, smrznuto i lijepo u bijelom.

Ostrvo je trajektom udaljeno od Sakhuyurte, a za ljude Burjate se vjeruje da jesu 1 pet globalnih polova šamanske energije. Zapravo, šamanske stijene možete pronaći u središtu ostrva.

 

Neverovatno mjesto na ostrvu Olkhon, Rusija

 

9. Irkutsk

Ako ste na transsibirskom putovanju, tada ćete se vjerojatno zaustaviti u Irkutsku, neslužbeni glavni grad istočnog Sibira. 19ruske crkve iz stoljeća, drvene kuće u smeđoj i plavoj boji, Sibirska tajga, Irkutsk je predivan istorijski grad.

štaviše, Irkutsk je nekada bio mesto izgnanstva mnogih ruskih plemića i intelektualaca u Sibiru, ako je vladajuća vlada odlučila da idu protiv moći. tako, U Irkutsku i sibirskoj tajgi nalaze se mnoga ruska pesnička i književna dela. pored toga, danas je Irkutsk predivan grad: blok 13 drvenih kuća iz 18. vijeka, Spasiteljeva crkva, i Galerija Bronshteyn su nekoliko mjesta koja biste trebali posjetiti.

 

Stara kuća u Irkutsku u Rusiji

 

10. Neverovatna mesta za posetu u Rusiji: Prirodni rezervat Stolby

Na obalama rijeke Jenisej, Prirodni rezervat Stolby nalazi se južno od grada Krasnojarska. Rezervat ne pada u ljepotu sa vrh 5 najljepši rezervati prirode u Evropi. Nakon dugog putovanja transsibirskim vlakom preko Rusije, otkrit ćete da vam lutanje rezervatom podiže raspoloženje i budi pospano tijelo i dušu.

Stolby je 5 glavne staze u boji, tako da se nećete izgubiti na mnogim sićušnim šumskim stazama. Jednom kad stignete duboko u šumu, otkrit ćete porijeklo imena rezervata. Oni su 100 stolby - kameni stupovi od kamena, impresivne i visoke grozdove stolbi usred drveća.

Posjeta ovom prelijepom parku prirode zasniva se na uživanju najboljeg od majke prirode. Nema ništa poput mirisa i pogleda na ruske šume, ljeti ili zimi. kako god, ako planirate zimsko putovanje, kratki podsjetnik da nosite više slojeva, kako Sibir postaje vrlo hladan i sniježan.

 

Neverovatna mesta za posetu u Rusiji: Prirodni rezervat Stolby

 

11. Moskva

Šareni Arbat, Kremlj i Crveni trg, st. Bazilijeva katedrala, i rijeka Moskva, značajka na svakoj razglednici, slika, i komad o Moskvi. kako god, samo dok ne zakoračite na ova čudesna mjesta, da zaista cijenite njihovu veličinu i ljepotu. O prelijepom šarmu Moskve nema pitanja. tako, nije iznenađujuće da je glavni grad jedan od 12 najneverovatnija mesta za posetu u Rusiji.

Dok Moskva oduzima dah, podzemni grad metro stanica jednako je veličanstven. Grad pješačka tura u moskovskom podzemlju je jedna od najboljih stvari u Moskvi. ovdje, dobit ćete gomilu informacija o umjetnosti, dizajn, i istorija svake stanice, kao i grad, od lokalnog stanovništva.

 

Noćno vrijeme na Moskovskom Crvenom trgu

 

12. Neverovatna mesta za posetu u Rusiji: Kizhi Island

Drvene crkve, osmerokutna sahat-kula u cijelosti od drveta, čine jedinstveni Kizhi Pogost. Ovaj izvanredni kompleks drvenih konstrukcija napravili su stolari, na jednom od ostrva u Oneškom jezeru. Iznenadit ćete se kada saznate da je ovaj tip modela bio popularan u davnim vremenima. Ti drveni prostori bili su popularni župni prostori u 16. stoljeću, a možda i ranije.

Iako crkve u Rusiji nisu rijedak prizor, drvene crkve su. Ostrvo Kizhi je predivan primjer ruskih zanatlija. Ostrvo Kizhi je UNESCO, i jedno od svjetskih čuda, kao i čitav kompleks, veličanstveno se uklapa u prirodni krajolik.

 

Drvene crkve na ostrvu Kizhi

 

ovdje na Save A Train, rado ćemo vam pomoći isplanirati nezaboravno putovanje do njih 12 neverovatna mesta u Rusiji vozom.

 

 

Želite li ugraditi naš blog post “ 12 Neverovatna mesta koja treba posjetiti u Rusiji “na vašu web lokaciju? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbs%2Famazing-places-visit-russia%2F - (Malo spusti da vidi Embed Code)