Vrijeme čitanja: 12 zapisnik
(Zadnja izmjena: 04/11/2022)

Nedavno smo pisali blog na Jahanje s djecom u vozu i dao nekoliko savjeta za čuvanje vaše mališane zabavljati. Čitanje knjiga, igranje Uno, a slušanje audio knjiga definitivno mora bilo koga, ali postoji niz aplikacija koje trebate preuzeti prije putovanja tamo, za koje vjerujemo da vas ne samo zabavljaju, već će vam pomoći i da napravite svoje putovanje više organizirana i zabava! Sa App Store na Google Play, smo zaokružili neke od najboljih 23 Aplikacije potrebno je da preuzmete pre putovanja. Sve što je potrebno je smartphone i negdje prije nego što vaš sljedeći izlet.

 

1. Za mesto za boravak: Airbnb

Da li je legalno u gradu koju posjećujete ili ne, Airbnb je ime domaćinstvo. Ovo je definitivno jedan od aplikacije morate preuzeti prije putovanja. Ponude aplikacija daleko jeftinije cijene, i više autentično iskustvo omogućavajući korisnicima da ostanu sa lokalnom, ili u svom domu. Aplikacija također nudi funkciju koja se zove Izleti, koji nudi Iskustva birati tijekom boravka. Sigurni smo da neće biti dugo dok se ne nudi sve što je potrebno u jednom potezu, ali za sada, opcije koje nude svakako vrijede preuzeti.

Dijon za Pariz vozom

Vlak iz Reimsa do Pariza

Iz Lilla u Pariz vozom

Vlak iz Londona do Amsterdama

Apps you need to download before traveling

 

2. Aplikacije koje trebate preuzeti prije putovanja za hotelsku sobu u last minute: Hotel Večeras

Realnost je da ponekad svojim Airbnb će pasti preko. To je jedina mana aplikacije. Ali da se ne brine, i dalje možete imati plan B. Hotel Večeras je pouzdan servis koji uspijeva na last minute ponude. Partneri kompanija sa hotelima ponuditi popuste na prazne sobe, a vi ćete biti u mogućnosti rezervirati jednu u pod 10 sekundi. isto tako dobiti 24/7 korisnički servis od hotela Večeras tim, u slučaju da nešto krene naopako.

Londonom do Bruxellesa vlakom

Londona do Pariza vlakom

Linz do Salzburg vlakom

Izleti u Pariz vlakom

Apps you need to download before traveling

 

3. Aplikacije za preuzimanje prije putovanja za rezervirane jeftine hotele: Hopper

Hopper je aplikacija let i hotel koji pronalazi vam najbolje cijene za rezervacije. Ona analizira podatke za praćenje cijena i predvidjeti najjeftiniji puta rezerve sobe i letova knjiga. Prema svojoj web stranici, to može pohvaliti 95% Stopa uspjeha u predviđanja rezervacije i do godinu dana unaprijed. Nije loše!

Salzburg do Beča vlakom

Munchen do Beča vozom

Graz do Beča vozom

Prag do Beča vozom

Hotel Billboard

 

4. Aplikacije koje morate preuzeti prije usporedbe cijena putovanja: kajak

Dok smo već dobili nekoliko aplikacija za smještaj i putne planove, Kajak je jedan all-in-aplikacija koja pomaže usporedite cijene između različitih tražilicama za sve Vašim potrebama na putovanju. To uključuje hoteli, letova, iznajmljivanja automobila, pa čak i turističkih aranžmana. Iskoristite njegove ogromne količine poređenja kako biste rezervirali sva putovanja koja su vam potrebna na jednom mjestu.

Minhen za Salzburg vlakom

Beč do Salzburg vlakom

Graz do Salzburg vlakom

Londonom do Lyona vlakom

 

5. Aplikacije koje trebate preuzeti prije putovanja za željezničke karte: Save A Train

Ako putujete u cijeloj Evropi, postoji dobra šansa da ćete praviti svoj put vozom. Javni prijevoz opcije u Evropi poznati su cross-country linkovi, i dok su letovi su brzi, vozovi su pogodnije, češće, i usluga mnogo više pravaca. U slučaju da ste u potrebi voznih karata, preuzimanje Save A Train aplikaciju da kupovine jeftin i jednostavan.

Düsseldorf do Münchena vlakom

Dresden do Minhena vlakom

Vlak iz Nirnberga do Minhena

Vlakom iz Bonna do Minhena

Apps you need to download before traveling

 

6. Aplikacije za preuzimanje prije putovanja za zabavu u pokretu: Netflix

Do sada svi znamo šta Netflix je. Ako ne, Dobrodošli u potpuno novi svijet! Prijavite se za besplatnu probnu verziju, download sve omiljene serije ili filmove i gledati ih dok si u vozu, bez potrebe za Wi-Fi! Imajte na umu da različite emisije su na raspolaganju u skladu sa onim zemlji koju posjećujete, Dakle, ako ste apsolutno ovisan o jednom, Pobrinite se da skinuti što više epizoda kao što je moguće prije nego što pređe granicu!

Vlak iz Amsterdama do Londona

Vlak iz Rotterdama do Londona

Parizom do Londona vlakom

Bruxelles vlakom u London

netflix Entertainment

 

7. Split svoje troškove s prijateljima: Splittr

Putovanje sa prijateljima? velik! Jedan od najlakših načina da se stvari neugodno je, ako ne ispravno podijeliti vaše putne fondova. Izbjegavajte sukobe i koristite svoj mobitel da biste lako podijelili troškove između prijatelja. Ako imate grupu, ovo je jedna od aplikacija morate preuzeti pre putovanja. Splittr je posebno za ljude koji putuju. Unesite troškove u pokretu, uključujući i koji je platio ono što i aplikacija će uraditi ostalo.

Obilazak različitih zemalja s različitim valutama? Nema problema. Sve valute su podržani i možete miješati novac bez da rade sami za konverziju valuta.

Amsterdam iz Berlina po kiši

Leipzig do Berlina vozom

Hanover do Berlina vozom

Vlak iz Hamburga za Berlin

Apps you need to download before traveling

 

8. Da biste saznali kako Much do vrha: Globe Savjeti

Dok je ovaj app je dostupna samo za iOS, GlobeTips je prekrasan alat za pomoć onima zbunjen prevrtanja međunarodno. Ovo se posebno odnosi na putnike koji su navikli ekonomije na bazi tippinga koji se bore dok su u inostranstvu. Bilo da ste u Francuskoj i Španiji, iskoristite prednosti GlobeTips-a da saznate koliko novca treba dati napojnicu svim profesijama.

Vlak iz Nirnberga do Stuttgarta

Munchen do Stuttgarta vlakom

Frankfurt za Stuttgart vlakom

Vlak iz Heidelberga za Stuttgart

Apps you need to download before traveling

 

9. U Chill Out: Miran

Ako ste nervozni putnik, jedna od aplikacija koju trebate preuzeti prije putovanja je mirna, to je aplikacija koja će vam biti najbolji prijatelj. Ovaj praktični travel alat ima hrpe različitih meditacije za anksioznost, self-umirujuće, disanje, i više. Ona također nudi umirujuće zvukove koji će vam pomoći da se opustite. I ja sam kao stresni putnik, Mirno mi pomaže da održim, dobro, mirno na putu.

Parizom do Strasbourga vlakom

Luksemburg do Strasbourga vlakom

Vlak iz Nancy do Strasbourga

Dijon do Strasbourga vlakom

yoga pose

 

10. Da bi vaš Memories: live Trekker

Pišući u časopisu je stara škola awesome. Ali, ništa na papiru znači da pokrenete rizik od gubitka je, posebno kada ste u posjetu više zemalja. Još jedna od aplikacija koju je potrebno preuzeti prije putovanja je livetrekker.com. Journal svojim putovanjima, tako da se mogu osvrnuti na putovanjima na interaktivnoj mapi. Aplikacija prati vas kao idete, obilježavanje crvenu liniju uz kartu na točan put uzmete; Aplikacija također prati brzinu i visinu, što je odlično za avanturu putnike. Dodaj slike, video, audio, i usput tekst, stvaranje multimedijalni turistički dnevnik možete podijeliti! besplatno, iOS i Android, livetrekker.com

Rimini do Milana vlakom

Rim iz Milana vlakom

Vlak iz Bolonje do Milana

Vlakom iz Verone do Milana

 

 

11. To Keep Yourself organizirani: PackPoint

To je vjerojatno samo uzbuđenje odlaska u avanturu, ali uvijek postoji nešto što zaboravite to učiniti ili spakovati pred putovanje. Srećom tehnologija je tu da ponovo spasi dan. Preuzimanje PackPoint! Izgleda na prognozu za datumima i lokacijama svoje putovanje. To će tražiti da odaberete aktivnosti koje mogu sudjelovati u vrijeme vašeg putovanja, kao što je sastanak za poslovanje, kupanje na bazenu, ili fancy večeru. Tada će ponuditi pakovanje spisak stavki trebate donijeti na osnovu ovih aktivnosti. Sjajno, u pravu? Također možete podijeliti ono što ste našli sa svojim prijateljima, olakšava njihova putovanja, također! tako zapamtiti ovaj važan vrh Apps morate preuzeti pre putovanja.

Bruxelles vlakom do Amsterdama

Vlak iz Hamburga do Amsterdama

Iz Berlina u Amsterdam vlakom

Parizom do Amsterdamom vozom

Apps you need to download before traveling

 

12. Za savjet o aktivnostima: TripAdvisor

TripAdvisor je super aplikacija koja vam može dati milione mišljenja samo o bilo čemu, na brz i jednostavan način! Najbolji dio o tome je da mišljenja, mišljenja, video, i slike su od stvarnih ljudi, tako da znate da je to legitimno! Isprobajte blizini meni funkciju TripAdvisor da nađe dobro napisali komentar mjestima u blizini, ali najbolji dugometražni aplikacija ima za ponuditi je broj zemalja podržava - to je samo o svuda, što je neophodan vodič za svakog putnika. Također možete postaviti konkretna putne pitanja na forumima aplikacije ili dodati svoje komentare na sličan način da se pomogne.

Do Keln vlakom do Frankfurta

Munchen do Frankfurta vlakom

Hanover do Frankfurt vlakom

Vlak iz Hamburga do Frankfurta

 

13. Da nauče da govore kao lokalni: Duolingo

Iako govoreći polako sa preko-preuveličane pokrete rukom čini zabavno, ponekad može biti malo naporan. Unesite Duolingo. Ako ste ozbiljni o tome da sa lokalnim stanovništvom, Preuzmite ovu aplikaciju!

Ona nudi kurseve početnik razini, ali je isto tako odličan alat za one koji žele oprati se na različitim jezicima. Također se možete razgovarati sa robota u odabranim jezicima. Ovo može biti posebno korisno kada pokušavate naučiti fraze ste vjerojatno koristiti najviše u inostranstvu.

Luksemburg za Bruxelles vlakom

Antwerpen za Bruxelles vlakom

Vlak iz Amsterdama do Brisela

Parizom do Bruxellesa vlakom

 

14. Saznati šta oni kažu: Google Prevodilac App

Dok smo već preporučuje Duolingo, ako ste u vremenu-kriza i žele da komuniciraju u realnom vremenu, Google Prevodilac je aplikaciju za upotrebu. To ima za prepoznavanje glasa i praktično svaki strani jezik koji ćete ikada susret, čineći to jedan od najboljih aplikacija prevođenje oko. To je ljubazan da li imam Android ili iPhone, i još je upotrebljiv na mreži.

Berlin do Dresden vlakom

Hanover do Drezden vlakom

Potsdam do Dresden vlakom

Nürnberg do Dresden vlakom

 

 

15. Da ćaska: Sresti

Ako ste tip putnika koji voli da sklapa nova prijateljstva dok putujete, ne gledati dalje. Meetup je aplikacija posvećena pomaganju vas upoznam istomišljenika ljudi širom svijeta. Možete formirati na temelju interesa grupe, i stvoriti događaje, kao što su bar puzanje i jela sa mještanima. Aplikacija čak ima i postavku za porodice da učestvuju u klinac-friendly aktivnosti. Lijepo!

Vlak iz Nirnberga do Praga

Munchen do Praga vozom

Berlin do Praga vlakom

Do Beča vlakom do Praga

 

16. Da biste dobili okolo kad dođete: uber

Iako ćemo uvijek preporučujemo umjesto koristeći voz automobila tokom putovanja, Ako se nađete stigli kasno noću ili ide negdje bez servisa morat ćete koristiti Uber. Iako nije svaka zemlja ima Uber ili svoje američke konkurenta Lyft, skoro svaka zemlja ima taksi aplikacija neke vrste. Bilo da ste u Kazahstanu ili Francuskoj, pronađite svoju lokalnu taksi aplikaciju i obavezno je preuzmite prije nego skočite u vlak.

Minhen za Zurich vlakom

Berlin do Zurich vlakom

Vlak iz Bazela do Cirih

Beč do Zuricha vlakom

Apps you need to download before traveling

 

17. Da biste se kretali Oni krivudave ulice: Google Maps aplikaciju

Kada ste iskrcali i našli luta ulicama u potrazi za najboljim baguette, moraćete Google Maps da biste dobili okolo. Zašto? Jer Google Maps je jedan od najboljih svjetskih navigaciju aplikacije. Od hodanja put do željezničke rasporeda, Google vas je pokriven. Još bolje, možete preuzeti mape za korištenje na mreži, što znači da u područjima sa pjegavim WiFi-om još uvijek možete pronaći taj skriveni bistro niz uličicu.

Za preuzimanje mape, jednostavno otići u Google Maps na pametnom telefonu i idite do mape želite korištenja. Nakon što je centrirana na željenim lokacijama, ukucaj “OK mape” u traku za pretragu. Google će početi preuzimanje nije mape na telefon za vas da u svakom trenutku. To je to!

Vlak iz La Rochelle do Nantes

Vlak u Toulouse do La Rochelle

Vlak iz Bordeaux-a do La Rochelle

Parizom do La Rochelle vlakom

navigation apps

 

18. Aplikacije za preuzimanje za praćenje putovanja: TripIt

TripIt je aplikacija za praćenje putovanja koja pomaže u organizaciji sve vaše putne informacije na jednom mestu. Od rezervacije let za hotelske rezervacije, TripIt organizira sve u jednostavan za čitanje itinerer koji te drži na pravom putu. Ili povezati svoje naloge direktno na aplikaciju, ili proslijedite svu svoju e-poštu s potvrdom, i TripIt će uraditi ostalo. Dostupno na radnoj površini, Android, ili Apple iPhone, moći ćete ga koristiti bilo gdje u svijetu.

Genova do Venecije vlakom

Torino vlakom do Venecije

Vlakom iz Parme u Veneciju

La Spezia do Venecije vlakom

 

19. To Know Your Mjenjačnica stopa: Valuta App Save voz

Iako je ovo može biti malo više niša, ima dosta puta sam bio na putu bez podataka ili Wi-Fi i bili očajni da znam kurs. Bilo da je u sumnjivom taksista ili turneje, koja zahteva da plati u gotovini, ima aplikaciju na ruku da se ponaša kao valuta može biti božji dar. Save A Train Valuta aplikaciju radova na ili nije tako da je uvijek na raspolaganju kada vam je potrebna.

Vlak iz Bazela do Interlaken

Bern do Interlaken vlakom

Vlak iz Luzern do Interlaken

Vlak iz Zuricha do Interlakena

american 100 bill dollar

 

20. Za sve: WhatsApp

Ako već nemate ovu aplikaciju na svoj telefon, dobiti. Dok je Sjeverna Amerika je u velikoj mjeri propustila mobilna aplikacija zasnovanih na podacima, WhatsApp se koristi širom sveta za slanje poruka, video pozivi, i glasovne pozive. Njegova popularnost je takva da većina firmi u inostranstvu radi sa WhatsApp broj uz ili čak umjesto standardnog telefonskog broja. Vjerujte nam kada kažemo da ćete morati preuzeti WhatsApp.

Firenca do Arezzo vlakom

Peruđa do Arezzo vlakom

Do Bolonje do Arezzo vlakom

Vlak iz Siene do Arezzo

Apps you need to download before traveling

 

21. Aplikacije koje trebate preuzeti prije putovanja za svoje letove: LoungeBuddy

Iako nije uvijek najbolja ideja da lete, posebno u Evropi, ponekad ćete morati uhvatiti let za glavu, gdje vozovi ne mogu da idem. Ako vam se završiti na aerodromu, učiniti sebi uslugu i preuzeti LoungeBuddy, zgodan putovanje aplikacija koja vam omogućava da kupite popustom pristup aerodromskim čekaonicama. To je posebno korisno na tim dugim layovers, kao aerodromskim čekaonicama nude besplatnu hranu i pića. Što je još važnije, oni djeluju kao utočište od gradske gužve i buke često nalaze u aerodromskim terminalima tako da će svoj sljedeći layover biti ugodnije.

Berlin do Aachen vlakom

Do Frankfurta vlakom do Kelna

Dresden do Kelna vlakom

Vlak iz Aachena do Keln

 

22. Amerikance u Evropi: Aplikacija metričke konverzije

Dok drugi vole da se smeju Amerikanci i njihove neobične pridržavanje carski sistem mjerenje, to može stvoriti ozbiljan razlog za zabrinutost kada krenu u inostranstvu. Koliko brzo su devedeset kilometara na sat? Koliko kilograma tjestenine vagati? Su sva ova pitanja odgovorio bez gledanja glupo preuzimanjem aplikacije Metric Konverzija u svoj telefon prije nego što počnete vaše putovanje ili preko Save A Train ekvivalent aplikacija dostupna na našoj sekciji aplikacije od Blog Save A Train.

Iz Berlina u Rothenburg Ob Der Tauber vlakom

Do Stuttgart do Rothenburg Ob Der Tauber vlakom

Vlak iz Münchena u Rothenburg Ob Der Tauber

Do Frankfurta vlakom u Rothenburg Ob Der Tauber

 

23. Za ulazak u SAD: Aplikacija za mobilni pasoš

Jedina zvanična vlada aplikaciju na ovoj listi, Mobile Passport se nudi od strane američkih carina i zaštitu granične pomoć putnici ući u SAD s lakoćom. Preuzmite ga prije nego što stigne u SAD-u i koristiti ga popuniti svoje podatke na vaš mobilni telefon. Onda, dostaviti svoj oblik nakon što se spuste i preskočite masivne linija za imigraciju kioska u SAD-u. To je besplatan i jednostavan za korištenje!

Bremen do Nirnberga vozom

Leipzig do Nirnberga vozom

Hanover do Nirnberga vlakom

Vlak iz Hamburga do Nirnberga

To je naša lista najboljih aplikacija koje trebate preuzeti prije putovanja, bilo da se radi o dugom putovanju vlakom ili samo lokalnoj vožnji. Ako vam je potrebna dodatna pomoć sa svojim planovima za putovanje, Save A Train ponude trenirati karte na jeftin stopama, oslobađajući svoj budžet za više zabave aktivnosti kada stignete na odredište!

 

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svoju stranicu? Kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fapps-download-traveling%2F%3Flang%3Dbs– (Dođite spusti da vidi Embed Code)