Vrijeme čitanja: 3 zapisnik
(Zadnja izmjena: 31/03/2021)

Bernina Express jedan je od najljepših putovanja vozom u svijetu. Kao prvo, Na Rauma Line od Dombas do Andalsnes (Norveška), možete uživati ​​u pogledu na visoke vrhove. Nadalje, dok prolazite možete vidjeti planinske padine i visoravni Rauma River. Dodatno, možete vidjeti i najvišu stenu u Evropi Trollveggen, i predivno piletina most.

 

Tamo gdje počinje putovanje Bernina Express vlakom – Italija

Cinque Terre Italija
Zadivljujući sliku Cinque Terre Italija.

 

Na Pet zemalja između Levanto i La Spezia (Italija), prolazite pored slika-savršen sela, maslinicima, vinogradi, i nezaboravan tirkiz Ligurijski More. The Central Rajna Railway između Bingen i Koblenz (Njemačka) je kao nešto iz bajke sa drevne dvoraca iznad vode.

Možda najljepši i očaravajući scenski rail vožnja u Europi je Bernina Express. Od svih Scenic Swiss voza, Bernina je najljepše. Ovo vozom ponude panoramski pogled od Staviti & St. Moritz u istočnoj Švajcarskoj jugu do Tirano na sjeveru Italije. Ovo vožnja vozom traje oko 4 sati kao što pokriva 90 milja od leda Švicarske do sunca Italije. Ovaj put podrazumijeva 55 tunela i preko 196 mostova. Pruge bio je preko 120 godina i predstavlja UNESCO. BERNINA Express dijeli skladu sa Glacier Express i pokriva cijelu Landwasser Vijadukt. Blizu Pontresina, voz penje na Bernina Pass, zatim the Morteratsch Glacier. Najviša točka vlaka je u hospice Bernina koji se nalazi preko 7000 metara iznad razine mora.

S druge strane ove planine, voz prolazi mase stabala prije zaustavljanja u slikovitom selu Poschiavo. Voz zatim nastavlja prema epskim Brusio Spiral Vijadukt. Gotovo sve fotografije na ovom putovanju se održati tamo.

Köln u Koblenz Trains

Bonn Koblenz Trains

Essen Koblenz Trains

Trier na Koblenz Trains

 

 

ključne informacije

Evo nekoliko ključne informacije o putovanju ako razmišljate o vožnji vlakom Bernina Express;

  • Ako ste putuju zimi, putu ka severu uglavnom putovanja kada je mrak, tako da će propustiti dosta prekrasan pejzaž.
  • Dodatno, druga klasa je vrlo dobra u ovom vozu sa svim istim uslugama kao i prvoklasna, tako da nema potrebe da plati dodatni novac osim ako ne želite malo manje gužve sjedenje.
  • Na jugu voz, želite da se sedi na desnoj strani voza. S obzirom da je Švicarska krajolik može se posmatrati sa ove strane. a na sjeveru voz, želite da sjedi na lijevoj strani.
  • Veliki prozori ne otvaraju. Postoje male otvore pored željezničke vrata. Možete uzeti svoje fotografije iz njih (bez toga da odraz).

Zurich Zermatt Trains

Ženeva Zermatt Trains

Bern na Zermatt Trains

Lucerne na Zermatt Trains

 

Rezervirajte karte za Bernina Express

Planirate li putovanje na Bernina Express? Zašto ne biste 3 minuta i saznajte jeftiniji voznih karata on www.saveatrain.com. Ispunite datum i vrijeme koje želite putovati, a mi ćemo Vam pružiti najbolju cijenu za svoje putovanje, koji se mogu platiti na više načina, uključujući Paypal i Bitcoin.

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svom mjestu, zatim kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbeautiful-bernina-express%2F%3Flang%3Dbs – (Dođite spusti da vidi Embed Code)