Vrijeme čitanja: 5 zapisnik
(Zadnja izmjena: 03/12/2021)

Možete li vjerovati da je opet skoro to doba godine? To je najljepši doba godine! Zaista ući u duh najbolji Božić tržišta u Njemačkoj! Od kraja novembra do Badnjak, gradskim trgovima širom Njemačke vrvi od božićnih pijaca. Kao jedan od najvažnijih dragocjen tradicija u Deutschland (Njemačka na njemačkom jeziku), velikih i malih gradova podjednako slave dolazak sezone. Dakle, uzmite toplu šolju Gluhwein i pripremite se za sat kestena pečenje na otvorenoj vatri u ovim ne možete promašiti odmor žarišta.

 

1. Frankfurt Romerberg I St. U Poslednje Vreme Pol Kvadratnih Božić Tržištu

To je ono što je najbolji Božić tržišta u Njemačkoj snovi su napravljeni od. Pobjeći žuriti Frankfurta unutar grada Stari grad, koja se pretvara u Božić snova za vrijeme božićnih sezone. Romerberg i St. Pauls kvadratnih se sastoji od slikovite pola drvenom kuće. Oni su puni drvenih koliba pokrivena svjetla, ukrasi, i vijenaca. Budite sigurni da ne propustite popularne piling zvona, a Badnjak tradicija u kojoj je crkvena zvona Starog grada zvoni u harmoniji u cijeloj četvrti za zapanjujuće koncert iskustvo.

Köln do Frankfurta Trains

Munich Frankfurt Trains

Hanover do Frankfurta Trains

Hamburg Frankfurt Trains

Frankfurt Romerberg And St. Pauls are the Best Christmas Markets in Germany

 

2. Božićni sajam u Monschauu

Manji afera nego Frankfurt, ali jednako čaroban! Ovo je malo selo nestled u planinama duž Belgija granice. Monschau zaista oživljava na Božić vrijeme s najbolji Božić tržišta u Njemačkoj.

Grad Božićni ukrasi su se pokazali toliko popularan da su lokalci otvorio godinu Round House Božića. Dakle, ako ti se ne sviđa Božić, onda je ovo definitivno nije mjesto za život! Na izlet sa Kolonjske vode ili Dusseldorf, idi pazi na grad svetlost u sumrak dok grickati na svoje regionalnog Monschauer Dutchen spongecake i pijuckam kuhano vino pre nego što si se vratiti u grad. Sa svojim kamenim ulicama, snijeg-na vrhu pola drvene kuće, i navijanje stream je ništa manje od idilične.

Berlin u Aachen Trains

Frankfurt Cologne Trains

Dresden Cologne Trains

Aachen Cologne Trains

 

 

3. Rothenburg ob der Tauber Reiterlesmarkt

Ovo je definitivno jedan od najvećih u Evropi prekrasan srednjovjekovni gradovi. To je tako slikovitom to više liči na set filma. To se posebno odnosi na Božić i istaknuta domaćin nekih od najboljih božićnih Tržišta u Njemačkoj.

Silueta kapije i odbrambenih tornjeva prenosi auru bajke. Dok unosite kroz jedan od starih vrata, odmah ćete osjetiti sigurnim u vremenskom čast zidovi ove romantično mjesto. Rothenburg čarolija je prevladao u proteklih 1,000 godine i nastavlja bacati čaroliju na međunarodne posjetitelje.

Od 15. stoljeća, divan Božić tržište je oduvijek bila karakteristika svečane božićne sezone. Ovo tržištu mogu pogledati nazad na 500 godine tradiciju, a pošto ovaj put je mudro vrlo malo promijenio od svog istorijskog porijekla. Brojne kulturne manifestacije se održavaju u kombinaciji sa ovom tržištu. Vrhunac tržišta, kako god, je pojavi Rothenburg Riders, koji je dao ovom tržištu ime. Povijesnog porijeklo jahači dolazi da nas iz dim i dalekoj prošlosti. Naši preci vjerovali da su glasnici iz nekog drugog svijeta, koji plutao kroz nebo sa duše mrtvih u zimskom periodu. Ali se slika ovog mitskog lika promijenio tijekom stoljeća. Dok je jedna se koristi da se trese u strahu pred ovim jezivi lik, danas, mladi i stari radujemo njegovom povratku. Divljih konjanika je postao prijateljski messenger.

Berlin Rothenburg ob der Tauber Vlakovi

Stuttgart Rothenburg ob der Tauber Vlakovi

Munich Rothenburg ob der Tauber Vlakovi

Frankfurt Rothenburg ob der Tauber Vlakovi

Rothenburg Ob Der Tauber Germany

 

4. Marienplatz Christmas Market

Kralj Minhenu Božić tržišta i jedan od najboljih božićnih Tržišta u Njemačkoj. Ovo Christkindlmarkt se može naći u Marienplatz, glavnom trgu u Minhenu, sa divan štandova prosipaju u obližnju trgovačkih ulica takođe.

Zbog svoje središnje mjesto u Minhenu Old Town, ovo je daleko najviše turističkih i gužve na tržištu, ali to je popularan sa razlogom: stall nakon stall tradicionalne ručne izrade zanata, divne grickalice koje možete kupiti, i previše romantična pozadina Neues Rathausa. Budite sigurni da patka u dvorištu Rathaus da vide više štandova i pošta Christkindl, gdje možete dobiti poseban Christkindl pečat za razglednice / slova.

PS: Da biste dobili dodatni čaroban pogled, biti siguran da se popnem St Peters Crkva nakon zalaska sunca suviše!

Dusseldorf München Vlakovi

Dresden München Vlakovi

Nuremberg u Minhen Trains

Bonn München Vlakovi

Munichs Marienplatz

 

5. Nirnberški Christkindlesmarkt

Nirnberški Christkindlesmarkt, ili Nuremberg Christmas Market, je verovatno Njemačka najpoznatiji Božić tržište. Božićno tržište on Main Market Square Nuremberg može se pratiti na dokumentima prvi put se pominje ga u godini 1628, ali Nurembergers verujem da datira još dalje.

Drži tradicija je neophodno, a većina štandova prodaje svoju robu prodavati stvari koje su napravljeni regionalno. Čak i drvene tezge sami su izrađene od regionalno izvor smreke!

Naći ćete 180 drvene kolibe prodaje sve, od tradicionalnih Prune Muškarci koji krase Nurembergers kuće na Božić na Original Nirnberga koji se može nazvati samo kao takve ako su proizvedeni u okviru granica grada i teže precizno 23 grama.

Bremen u Nuremberg Trains

Leipzig Nuremberg Trains

Hanover Nuremberg Trains

Hamburg Nuremberg Trains

The Nuremberg Christkindlesmarkt is one of the Best Christmas Markets in Germany

 

Spremni da osjetite čari Božića posjetite najbolji Božić tržišta u Njemačkoj? Zatim krenite na Save A Train i rezervirati kartu za samo nekoliko minuta!

 

 

Hoćeš da pošaljemo naše blogu “5 Najbolji Božić Tržišta U Njemačkoj” na svoje stranice? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbest-christmas-markets-germany%2F%3Flang%3Dbs – (Malo spusti da vidi Embed Code)