Vrijeme čitanja: 5 zapisnik
(Zadnja izmjena: 18/12/2022)

Ste dobili u kontaktu sa istorijom, umjetnost, i kulturu u Briselu i spremni ste za istraživanje izvan grada granica sada. Srećom, tu je i puno istraživati ​​u jednodnevni izlet iz Brisela. Toliko, da smo odlučili da stave listu 5 Najbolje jednodnevne izlete iz Brisela samo za vas!

 

1. Najbolji dan putovanja iz Brisela: polovan

da, ovo je isto mjesto gdje je i film U Brižu je ubijen! Locirano je 100 kilometara sjeverozapadno od Brisela i samo 15 kilometara od Sjevernog mora. Bruges je također poznat kao Venecija sjevera. To je odličan izbor na našem 5 Najbolje jednodnevne izlete iz Brisela lista. Zašto? Jedna riječ: čokolada.

Zajedno sa svojim poznatim srednjovekovne arhitekture i kanala, to je i belgijske čokolade hot spot sa neverovatan broj čokolade i trgovine, a nirvana za ljubitelje čokolade.

Prejede čokolade? Bez brige. Brugge ima veliku povijest i prekrasna arhitektura. Divite se Zvonik u Bruges, srednjovjekovni zvonik u centru grada i jedan od njegovih simbola, vidi poznati bolnici St. Jovan, i Katedrala Svetog Salvatora.

Brisel Bruges Trains

Antwerp u Bruges Trains

Halle dva Bruges Vlakovi

Ghent Bruges Trains

Bruges is one of the Best day trips from Brussels

 

2. Gent

Ghent je na našoj 5 Lista najboljih jednodnevnih izleta s Brisela jer je poznat po tome što je jedno od srednjovjekovnih bogatstava Belgije i njegova kulturna vrijednost, naime; muzika, pozorište, film, i vizuali. Također je super blizu Briselu, nalazi se samo 60 kilometara od Brisela, i do njih je lako doći vozom.

Jedna od najboljih stvari u ovom šarmantnom srednjovjekovnom gradu je istražiti ga pješice, bacite pogled na njega neverovatno srednjovekovne arhitekture, kao i da se osjećaju svoje jarke atmosferu.

pohvala Poklonjenje Mystic Lamb braće Van Eyck nalazi unutar Saint Bavo Katedrala. Posjetite Zvonik u Ghentu, Vijećnica, i približite se povijesti trgovine grada na Stara ribarnica.

Brisel Ghent Trains

Antwerp na Ghent Trains

Halle u Ghent Trains

Bruges Ghent Trains

Beutiful Ghent Belgium

 

3. Najbolji dan putovanja iz Brisela: Amsterdam

Postoje samo 200 kilometara na relaciji Bruxelles i Amsterdam, tako prekrasnom holandski kapital je izbor dobar za nezaboravan dan putovanje.

Amsterdam je često poznat po svom zanimljivo kafići! (Ako znate na šta mislim!) ali, ne dozvolite da vas zavara. Amsterdam je jedan od najbolje 5 Najbolje jednodnevne izlete iz Brisela jer je i oaza istorije, kulture, i umjetnost.

Dođe u dodir s prošlošću u Anne Frank House, uče o umjetnosti u Rijksmuseum, Van Gogh, i muzeji Rembrandtove kuće, i uživajte u poznati Heineken Experience. Avanturistički putnici mogu iznajmiti bicikl i istražite ulicama, povijesne znamenitosti, i glavni pabovima u Amsterdamu. U međuvremenu, romantičari mogu imati jedinstvenu Amsterdam iskustvo, dok uživate opuštajući voznja brodom.

Brisel u Amsterdam Trains

London u Amsterdam Trains

Berlin u Amsterdam Trains

Pariza do Amsterdama Trains

 

 

4. Luksemburg

Luksemburg sredstva Lucilinburhc ili malo tvrđava. To je kada je otkriveno na području oko dvorca ili tvrđave i vladaju Siegfried I Ardennes. Danas, Luksemburg je jedna od najbogatijih zemalja u svijetu. Također je kulturno raznolika i igra važnu ulogu u Ujedinjenim nacijama i evropske politike. To su samo nekoliko razloga zašto je jedan od najboljih 5 Najbolje jednodnevne izlete iz Brisela.

To traje samo 2.5 sati iz Brisela da se tamo. jednom kad hop iz voza, uputite se u glavni grad Velikog vojvodstva i započnite obilazak istražujući četvrt Kirchberg i njegove brojne važne zgrade poput Europskog suda pravde, i Evropske komisije. Marvel na Dame katedrali Notre, orijentir koji savršeno kombinira kasnogotičku arhitekturu s renesansnim ukrasima. Nastaviti sa luta šarmantan ulicama. Ne propustite hvatanje uvid u Palača Velikog vojvode i grad utvrđenja.

Antwerp u Luksemburg Trains

Brisel Luksemburg Trains

Metz u Luksemburg Trains

Pariz Luksemburg Trains

Luxembourg is one of the Best day trips from Brussels

 

5. Najbolji dan putovanja iz Brisela: Ypres

123 kilometara prekrasan pejzaž laži između Belgiums kapitala i ovo zanimljivo mjesto. kako god, trebalo bi da budu spremni da posjetite mnoga tmuran mjestima previše. Ypres je igrao važnu ulogu u Prvom svjetskom ratu i vidio gubitak generacija vojnika u toku žestokih borbi koje su se dogodile ovdje i na okolnim područjima.

Kao i mnogi drugi belgijski gradovima, the tržni trg sadrži impresivan niz arhitekture. To je i zbog toga što puno srednjovjekovne arhitekture ostaci su obnovljena. Na srećniji komentar, ako ste ljubitelj, onda ćete uživati ​​u tradicionalnoj flamanski kuhinje i naravno, pivo.

Bez obzira na to šta radite u gradu Ypres. Svoje misli neće biti daleko od razaranja i gubitak svjetskog rata 1.

Brisel Antwerp Trains

Amsterdama do Antwerp Trains

Lille u Antwerp Trains

Pariz Antwerp Trains

Ypres Leper Belgium

 

Spremni za istraživanje izvan Briselu? da? Save A Train Možete li doći, bez skrivenih troškova i proces glatka i bešavne rezervacija. lako!

 

 

Hoćeš da pošaljemo naše blogu “5 Easy Day putovanja iz Milana Vlakom” na svoje stranice? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete: HTTPS://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/best-day-trips-from-brussels/?lang=bs Сігналы абмеркавання- (Malo spusti da vidi Embed Code)