Vrijeme čitanja: 4 zapisnik
(Zadnja izmjena: 04/11/2022)

Ako se pitate gdje bi se pronašli najbolji muzeja u Evropi, smo vam pokriveni! Bilo da se radi umjetnost, nacionalno, ili prirodno istorija, muzeja iz naše liste neće podbaciti u vas zadiviti.

Šta je više, možete doći do svih ovih destinacija vlakom Ako tražite pristupačan način putovanja. Dajte nam bliži pogled na najboljim muzejima u Europi i gdje ih naći:

 

Muzej Louvre, Pariz, Francuska

Louvre bi mogao biti jedan od najpoznatijih muzeja u Evropi i svijetu. To je najveća, koja pokriva površinu od 72,735 metara na kvadrat. Ovaj fantastičan muzej je dom za više od 35,000 stavke i jedna je od znamenitosti Pariza. Morate ga posjetiti ako putuje u Pariz vozom!

Brisel u Pariz Trains

Londona do Pariza Trains

Marseille u Pariz Trains

Amsterdam u Pariz Trains

 

 

Venaria Reale, Torino, Italija

Ime ove palate dolazi od latinske Kraljevski lov, što znači "kraljevski lov". U 17. i 18. vijeku, to je bila osnova za lov ekspedicije Vojvoda Karlo Emanuel II. Sada palate očarava moderne posjetitelje svojom baroknom stilu ljepotu. Ne možete propustiti ako se nađete u Torinu.

Milan u Torinu Trains

Jezera Como u Torinu Trains

Genoa u Torino Trains

Parma Torino Trains

 

Muzej kod potoka, Antwerpen, Belgija

The Museum by the Stream in Antwerp is one of the Best Museums in Europe

 

Muzej kod potoka ili MAS je najveći muzej u Antwerpenu. Ako ste u potrazi za panoramski pogled, postoji slobodan pristup krovu muzeja. Kompleks MAS također ima restoran i kafić ispod njega. Sama Muzej je lijep i vrijedi posjetiti ako ste u Antwerpen.

Brisel Antwerp Trains

Amsterdama do Antwerp Trains

Lille u Antwerp Trains

Pariz Antwerp Trains

 

biblijski, Amsterdam, Holandija

Još jedan muzej u Holandija, the biblijski muzej Nalazi se u Amsterdam. To je jedan od najboljih muzeja u Evropi, ako želite saznati više o Bibliji. Posjeta Bijbelsu pomaže nam da shvatimo značaj i uticaj Biblije na holandsko društvo. To je, bez sumnje, jedinstven muzej, dobro prilagođen za sve one koji vole vjerski istorija.

Brisel u Amsterdam Trains

London u Amsterdam Trains

Berlin u Amsterdam Trains

Pariza do Amsterdama Trains

 

 

Kunsthistorisches muzej, Beč, Austrija

Kunsthistorisches Museum in Vienna Austria

Kunsthistorisches muzej je najpoznatiji muzej umjetnosti u Austrija, poznat i kao Museum of Fine Arts. Neki od njegovih najpoznatijih prikazuje uključuju radove Rembrandt, Mikelanđelo, Raphael, i Rubens. Bilo je nevjerovatno za ljubitelje umjetnosti s prekrasnom umjetnošću od njenog otvaranja 1891. Svako posjeti Vienna vlakom treba organizirati posjet Kunsthistorisches Museumu.

Salzburg u Beč Trains

München u Beč Trains

Graz u Beč Trains

Prag u Beč Trains

 

MACHmit Djeca muzej, Berlin, Njemačka

Za putnike s djecom, to ne može biti bolji od MACHmit Djeca muzej Njemačka. Ako se nađete u Berlinu, Pobrinite se da provjeriti MACHmit i njegove raznovrsnost atrakcija. Oni su pogodni za odrasle, kao i, s mnogo uzbudljivih aktivnosti kao što su umjetnost laboratorija, print radionica, i penjanje lavirint.

Bremen u Berlin Trains

Leipzig Berlin Trains

Hanover u Berlin Trains

Hamburg Berlin Trains

 

 

Muzej na otvorenom Skansen, Stockholm, Švedska

Skansen muzej na otvorenom bio je prvi takve vrste u Švedskoj. Je otvoren 1891 i je narasla da je najpoznatiji muzej u Stokholmu. Prekrasan pogled iz Royal Djurgarden-a je bonus posjete Skansenu. I za one koji vole vidjeti Skandinaviji-native životinje, postoji zoološki vrt koja ih prikazuje.

 

 

Najbolji muzeja u Evropi su za vas čeka. Ako ste spremni da idete, rezervirajte svoj voznih karata sada i uživajte u vožnji!

 

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svoju stranicu, možete ili uzeti naše fotografije i tekst i samo dajte nam kredit sa linkom na ovaj blog post, ili kliknete ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbest-museums-europe%2F%3Flang%3Dbs– (Malo spusti da vidi Embed Code)