Vrijeme čitanja: 4 zapisnik
(Zadnja izmjena: 27/11/2020)

Ako se pitate gdje bi se pronašli najbolji muzeja u Evropi, smo vam pokriveni! Bilo da se radi umjetnost, nacionalno, ili prirodno istorija, muzeja iz naše liste neće podbaciti u vas zadiviti.

Šta je više, možete doći do svih ovih destinacija vlakom Ako tražite pristupačan način putovanja. Dajte nam bliži pogled na najboljim muzejima u Europi i gdje ih naći:

 

Muzej Louvre, Pariz, Francuska

Louvre bi mogao biti jedan od najpoznatijih muzeja u Evropi i svijetu. To je najveća, koja pokriva površinu od 72,735 metara na kvadrat. Ovaj fantastičan muzej je dom za više od 35,000 stavke i jedna je od znamenitosti Pariza. Morate ga posjetiti ako putuje u Pariz vozom!

Brisel u Pariz Trains

Londona do Pariza Trains

Marseille u Pariz Trains

Amsterdam u Pariz Trains

 

 

Venaria Reale, Torino, Italija

Ime ove palate dolazi od latinske Kraljevski lov, što znači "kraljevski lov". U 17. i 18. vijeku, to je bila osnova za lov ekspedicije Duke Charles Emmanuel II. Sada palate očarava moderne posjetitelje svojom baroknom stilu ljepotu. Ne možete propustiti ako se nađete u Torinu.

Milan u Torinu Trains

Jezera Como u Torinu Trains

Genoa u Torino Trains

Parma Torino Trains

 

Muzej kod potoka, antwerp, Belgija

Muzej kod potoka u Antwerpenu je jedan od najboljih muzeja u Europi

 

Muzej kod potoka ili MAS je najveći muzej u Antwerpenu. Ako ste u potrazi za panoramski pogled, postoji slobodan pristup krovu muzeja. Kompleks MAS također ima restoran i kafić ispod njega. Sama Muzej je lijep i vrijedi posjetiti ako ste u antwerp.

Brisel Antwerp Trains

Amsterdama do Antwerp Trains

Lille u Antwerp Trains

Pariz Antwerp Trains

 

biblijski, Amsterdam, Holandija

Još jedan muzej u Holandija, u biblijski muzej Nalazi se u Amsterdam. To je jedan od najboljih muzeja u Evropi, ako želite saznati više o Bibliji. Obilazak Bijbels pomaže shvatiti značaj i utjecaj Biblije na holandsko društvo. To je, bez sumnje, jedinstven muzej, dobro prilagođen za sve one koji vole vjerski istorija.

Brisel u Amsterdam Trains

London u Amsterdam Trains

Berlin u Amsterdam Trains

Pariza do Amsterdama Trains

 

 

Kunsthistorisches muzej, Beč, Austrija

Kunsthistorisches muzej u Beču Austrija

Kunsthistorisches muzej je najpoznatiji muzej umjetnosti u Austrija, poznat i kao Museum of Fine Arts. Neki od njegovih najpoznatijih prikazuje uključuju radove Rembrandt, Mikelanđelo, Raphael, i Rubens. Bilo je nevjerovatno za ljubitelje umjetnosti s prekrasnom umjetnošću od njenog otvaranja 1891. Svako posjeti Vienna vlakom treba organizirati posjet Kunsthistorisches Museumu.

Salzburg u Beč Trains

München u Beč Trains

Graz u Beč Trains

Prag u Beč Trains

 

MACHmit Djeca muzej, Berlin, Njemačka

Za putnike s djecom, to ne može biti bolji od MACHmit Djeca muzej Njemačka. Ako se nađete u Berlinu, Pobrinite se da provjeriti MACHmit i njegove raznovrsnost atrakcija. Oni su pogodni za odrasle, kao i, s mnogo uzbudljivih aktivnosti kao što su umjetnost laboratorija, print radionica, i penjanje lavirint.

Bremen u Berlin Trains

Leipzig Berlin Trains

Hanover u Berlin Trains

Hamburg Berlin Trains

 

 

Skansen Open-Air Museum, Stockholm, Švedska

Skansen muzej na otvorenom bio je prvi takve vrste u Švedskoj. Je otvoren 1891 i je narasla da je najpoznatiji muzej u Stokholmu. Prekrasnim pogledom iz Royal Djurgarden je bonus na obilazak Skansen. I za one koji vole vidjeti Skandinaviji-native životinje, postoji zoološki vrt koja ih prikazuje.

 

 

Najbolji muzeja u Evropi su za vas čeka. Ako ste spremni da idete, rezervirajte svoj voznih karata sada i uživajte u vožnji!

 

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svoje stranice, možete ili uzeti naše fotografije i tekst i samo dajte nam kredit sa linkom na ovaj blog post, ili kliknete ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbest-museums-europe%2F%3Flang%3Dbs- (Malo spusti da vidi Embed Code)