Vrijeme čitanja: 5 zapisnik
(Zadnja izmjena: 24/10/2020)

Evropska priroda i pejzaži nadahnuli su bajke. Prostrane zemlje su dom nevjerovatnih pješačke staze koja vode do nekih najneobičnijih svjetskih čuda. Izuzetne špilje u Mađarskoj, Grand Canyon sa tirkiznom vodom u Francuskoj, ledene palače u Austriji, i planina u obliku piramide u Italiji, su 5 najboljih evropskih prirodnih čuda.

Ova čuda prirode oduzet će vam dah, i osigurati zadivljujuće krajolike za najbolji odmor u Europi. Bez obzira želite li pješačiti ili voziti žičarom, ove 5 čuda su jednostavno koja ih treba posjetiti putovanje u Evropu, bar jednom u životu.

 

1. Najbolja evropska čudesa: Eisriesenwelt, Austrija

Sjećate se Salzburga iz Zvuka muzike i djece Von Trappa kako pjevaju planinama. ali, ispod planina Hochkogel, skriva najveću pećinu u Evropi. Eisriesnwelt ledena pećina u Austriji je jedno od najintrigantnijih prirodnih čuda Evrope. Iznad svega, vrhunac na ovoj 3000o kvadratnih metara je ledena palača, Eispalast.

Ovaj prirodni fenomen je najveća ledena pećina na svijetu, a nastao je stvaranjem leda ispod lave ili krečnjaka ispod zemlje.

Kako mogu doći do ledene pećine Eisriesnwelt?

Zanimljivo je da se ova špilja od 40 kilometara vozi vlakom iz Salzburga, a vozovi odlaze svaki sat. Osim Werfena, tu je 15 minuta vožnje minibusom do pećine. štaviše, većina turista u Njemačku, nisam otkrio ovo prirodno čudo, pa biste mogli biti jedan od posebnih istraživača. Možete napraviti četverosatni izlet ili 3 satna tura sa vožnjom žičarom.

Cijene vlakova od Münchena do Salzburga

Cijene vlakova od Beča do Salzburga

Graz do Salzburg Cijene vlakova

Linz do Salzburg Cijene vlakova

 

 

2. Najbolja evropska čudesa: Klisura Verdon, Francuska

Grand Canyon of France proteže se do južne regije Provence. Strme litice i vapnenac, napravite za spektakularnu pozadinu neverovatno lepe vode jezera. stoga, jedinstveno ime ovog prirodnog čuda „Gorges du Verdon“ znači klisure zelenog, na francuskom.

This amazing lake in Provence is perfect for summer swimming and chilling, kao i planinarski raj. Oni su 1500 staze za oduševljene penjače koji se žele diviti ovom evropskom čudu odozgo. tako, vi birate ako želite samo se želim okupati na suncu na brodu, ili otkriti pješice.

Kako mogu doći do klisura Du Verdon?

Najbliži grad je Moustiers-Sainte-Marie, a tamo možete vozom iz Pariza. Zatim idite do ulaza na mostu Pont du Galettes, ući u ovo prirodno čudo.

Cijene vlakova od Pariza do Marseja

Marseille do Pariza Cijene vlakova

London - Pariz cijene vlakova

Marseilles do Clermont Ferrand Cijene vlakova

 

Tirkizna voda u klisuri Verdon, Francuska

 

3. Najbolja evropska čudesa: Matterhorn, Italija

Monte Cervino u sjevernoj Italiji je 4,478 metara nadmorske visine. dodatno, Matterhorn je poznat po svom gotovo savršenom obliku piramide. Matterhorn je prirodno nastao kada su se afričke i europske zemlje jednostavno slijevale jedna u drugu. Kao rezultat ovog kretanja kopnom, grandiozna stijena našla se na vrhu.

Ako tražite nezaboravno iskustvo u Matterhornu, a zatim ostanite u selu igloo u podnožju planine. Led i snijeg igloo ugošćuje putnike za nezaboravnu noć. Ako se bojite prehlade, piće uz bar će vas ugrijati dok se divite divnoj planini u zvjezdanoj noći.

Kako mogu doći do Matterhorna?

Ovo prirodno čudo samo je polazna točka na vašem nevjerojatnom putovanju. Do ledenjaka Matterhorn možete putovati do putovanja vozom od Zermatt. U najvišoj železničkoj stanici u Evropi, možete se diviti 360 ° panorami Italije, Švajcarska, i Francuske. To znači da na proljeće možete dobiti savršenu sliku iz bilo kojeg ugla, ljeto, ili zimi prekriven snegom.

Basel do Interlaken cijene vlakova

Cijene vlakova od Ženeve do Zermatta

Cijene vlakova od Berna do Zermatta

Cijene vlakova Luzern - Zermatt

 

Nebo iznad Matterhorna prirodno je čudo Italije

 

4. Aggtelek pećine, mađarska

Aggtelek špilje su čudesno prirodno čudo u Europi. Neobičan naziv znači 'voda koja kaplje' koja je nastala prirodnim postupkom kapanja vode kroz kamen. stoga, izvor prekrasnih oblika u veličanstvenim pećinama u Aggteleku nacionalni park.

Špilja Baradla Domica duga je 25 km od špiljskog sistema između Mađarske i Slovačke. Tako je i a UNESCO-ve Svjetske baštine site.

Kako mogu doći do špilje Baradla Domica?

Aggtelek špilje su 4 sata putovanje vlakom iz Budimpešte sa promjenama. tako, ako ste planiranje jednodnevnog putovanja iz Budimpešte, može biti malo uska.

Cijene vlakova od Beča do Budimpešte

Cijene vlakova od Praga do Budimpešte

Cijene vlakova od Münchena do Budimpešte

Cijene vlakova od Graza do Budimpešte

 

Aggtelek pećine, Mađarska upaljena

 

5. Najbolja evropska čudesa: Schwarzwaldu, Njemačka

Poznat po svojim mističnim i gustim drvećem, u Schwarzwald u Njemačkoj je fascinantno evropsko čudo prirode. Ovaj spektakularni planinski lanac u Baden-Virtembergu nadahnuo je mnoge legende, poput Grimmovih priča. Ovde se šetate iz banjskog grada Baden-Baden, i u začaranu šumu bajki i kukavica.

Ako vas zanima avantura, Triberg Falls, čekaju šumsku planinarsku stazu. Još jedan sjajan način da istražite ovo veličanstveno prirodno čudo u Njemačkoj je planinarenje s vodičem, jer se posljednja stvar koju želite izgubiti u šumovitoj zemlji.

U zakljucku, ove 5 najbolja evropska čudesa su sve najveće svjetske misterije. tako, definitivno možete istražiti Evropu poput turista i napraviti popularnu ruta razgledavanja, ili možete sami otkriti i vidjeti najljepše i najljepše krajolike Evrope. većina, važno, sva ta prirodna čuda dostupna su vozom i drugim prevoznim sredstvima, iz centralnih gradova Evrope.

Cijene vlakova od Offenburga do Freiburga

Cijene vlakova od Stuttgarta do Freiburga

Leipzig do Freiburg Cijene vlakova

Cijene vlakova od Nürnberga do Freiburga

 

Schwarzwald je prirodno čudo Evrope

 

ovdje na Save A Train, we will be happy to help you find how to get by train to any of these natural wonders.

 

 

Želite li ugraditi naš post na blogu „5 najboljih svjetskih prirodnih čuda“ na svoju stranicu? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete: HTTPS://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbest-natural-wonders-europe%2F%3Flang%3Dbs Сігналы абмеркавання- (Malo spusti da vidi Embed Code)