Vrijeme čitanja: 3 zapisnik
(Zadnja izmjena: 20/09/2021)

Kada je u pitanju gostujući najpoznatijih evropskih metropola, London je nesumnjivo na vrhu liste želja svakog turista, a u Londonu postoji mnogo stvari koje treba učiniti. Ima dugu, fascinantnu istoriju; prekrasne znamenitosti i znamenitosti; i ima dovoljno da se tu radi stvari. Bilo da ste lako toku turist ko želi da se upoznaju sa lokalne kulture, ili avanturista u potrazi za uzbuđenje, London ima nešto u prodavnici za vas.

Naravno, osim znajući šta da radi u Londonu, Takođe je važno da shvatimo logistike Vašeg putovanja. Sve je bilo vozom je jedan od najprirodnijih opcije, posebno ako putujete iz većim europskim gradovima poput Pariza, Amsterdam, ili Berlin. Evo pregled aktivnosti i vozova koji će vam pomoći London planirati svoj odmor:

 

Naša omiljena Aktivnosti u Londonu

london eye wheel

 

U gradu velik kao London, sužava popis aktivnosti na nekoliko opcija je gotovo nemoguće. Nikada nećete vidjeti sve znamenitosti i uhvatiti sve autentični London iskustva tokom jedne posjete. Zato preporučujemo postavljanje vaši prioriteti u unaprijed.

Za one od vas koji tražite stvari koje treba uraditi u Londonu povezane sa shopping, različitim tržištima će biti Vrhunac vaše posjete. Jeste li u potrazi za autentičan, domaće hrane? Proverite Borough Market i uzorak njene gastronomske, ili jesti u jednom od restorana u blizini. Ako ste više raspoloženi za neke robne kuće u kupovinu, Liberty je odlično mjesto. alternativno, ići u lov na neke kul antikviteta u Portobello Road Market.

Ako je vaš put u London ima više od edukativnog karaktera, posjetiti neke od kulturnih žarišta grada. Prisustvuje rekonstrukcija Shakespeare je Globe na učenje o Tower of London, ćete imati puno posla. Mi bi također preporučujemo uživanje savremene umjetnosti u Tate Modern na južnoj obali, kao i obilazak Southbank Centru.

Utrecht u London Trains

Antwerp u London Trains

Strasbourg u London Trains

Luksemburg u London Trains

 

Eat well is among the things to do in london

Dolazak u London vlakom iz Pariza, Amsterdam, i Berlinu

Možete doći do Londona iz Pariz, Amsterdam, i Berlin lako preko Eurostar, međugradski, i Thalys vlakovi. Neki od početne destinacija će imati više prirodan način postizanja London od drugih. Na primjer, možete se ukrcati na Eurostar velike brzine direktan voz za London iz Pariza, i biti tamo u nešto više od dva i pol sata.

Kada je u pitanju putovanja u London iz Amsterdama i Berlina, iz Amsterdama, možete uzeti Eurostar direktno ili bi druga dobra opcija bila da prvo dođete do Brisela putem Thalys a zatim se ukrcaju Eurostar u Briselu u London. The putovanje traje oko četiri sata na taj način i najbrži način da se dođe London iz Amsterdama vlakom.

Kako doći do kapitala Britaniji iz Berlina vlakom bi zahtijevalo dvije promjene. Na završnoj dionici putovanja je isti kao i iz Amsterdama, a zatim ukrcavanje na Eurostar. kako god, druga je mogućnost putovanje vlakom od Berlina do Keln, gdje bi ukrcati na voz u Brisel. TO JE najbrži vlak putovanje od Berlina do Londona i traje nešto manje od 10 sati, a zatim možete raditi sve stvari koje ste naučili o stvarima koje treba raditi u Londonu.

Amsterdam u London Trains

Rotterdam u London Trains

Paris u London Trains

Brisel u London Trains

 

 

Spremni da se u London?

Ako ste se odlučili učiniti u Londonu šta omiljene stvari će biti, potrebno je samo da bi putovanje! Sve je bilo vozom je lako, zato idi i rezervacije za mjesta za fantastičan odmor.

Da li želite da ugradite naš blog post na svoju stranicu, možete ili uzeti naše fotografije i tekst i samo nam dati kredit sa linkom na ovaj blog post, ili kliknete ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbest-things-to-do-london%2F%3Flang%3Dbs – (Malo spusti da vidi Embed Code)