Vrijeme čitanja: 3 zapisnik
(Zadnja izmjena: 30/04/2021)

Putuju vlakom je poznat za davanje putnike neke od najljepših Train Bridges, filmski pejzažnog. Uzimajući priliku da putuju na Train Bridges, možete vidjeti Rolling Hills, selo, i okeana sve iz vašeg udobno sedište pri prelasku Europe željeznicom. Ponekad sama željezničke najviše previdjeti ljepotu. ove četiri Evropska željeznička Voz Mostovi će vam oduzeti dah.

 

Naš prvi Vlak Bridges pick je Landwasser Vijadukt, Švajcarska

Landwasser Vijadukt, Švajcarska
Švicarska rail putovanja

 

Ovaj željeznički most nevjerovatno je arhitektonsko čudo. Možete vidjeti šest krečnjaka lukovima odmara na pet visokih stubova. Most vodi direktno do 216 metara dugog Landwassera tunel.

Most premošćuje rijeku Landwasser između gradova Schmitten i Filisur, u Graubinden područje od Švajcarska. Također je proglašen svjetske baštine UNESCO-a. To je u operaciji danas je od završetka u 1902.

Munich Basel vozovi

Zurich Basel vozovi

Bern u Basel vozovi

Ženeve do Basel vozovi

 

Forth Railway Bridge, Vrhu Vlak Mostovi u Škotskoj

Forth Bridge, Škotska
Škotska Rail mosta

 

Ova veličanstvena škotska znamenitost prelazi rijeku Četvrti na Queensferry, zapadno od Edinburga.

Napravljen je od tri čelika double-konzole pridružio dugim nosačima. Ogroman zakovice ih povezati sa glavnim strukturu Train Bridges. Granit Piers podržati konzole. To je zaista podvig Victorian inženjering.

Voz most je završen u 1890 i renoviran i prefarban u 2011-2012. Forth Željeznički most je bio UNESCO-ve Svjetske baštine stranice od 2005. Postoji između 190 i 200 vozova preko njega dnevno.

 

Hohenzollern most, Njemačka

Hohenzollern most, Njemačka
Njemačka trenira most

 

Rajne dijeli njemački grad Keln. Sedam mostova prelaze veličanstvena rijeka u Kelnu. Hohenzollern Vlak Bridges nije samo najljepše, ali i najviše korišćene željezničkog mosta u Njemačkoj. Vidi više 1200 trenira svaki dan širom šest staza.

Je Hohenzollernbrücke je lučni most, sa tri željeza lukova po dužini. Završena je 1911 i adaptiran u 1940, 1950e, i 1980-ih.

Budući da je samo 409 metara, tu je i dio mosta za pješake i bicikliste. Ima jedan na svakoj strani pruge. Ljudi su počeli da se plasiraju “ljubavni lokoti” na ogradi između šina i pješačke zone od 2008.

Frankfurt Cologne Trains

Brisel Cologne Trains

Beča do Cologne Trains

Munich Cologne Trains

 

Vijadukt od Chamborigaud, Francuska

Vijadukt od Chamborigaud, Francuska
Francuska stari vozovi most

 

Naći ćete ovaj spektakularni polukružni luk Vlak Mostovi u francuskom selu Chamborigaud, završen u 1867. To je i danas u upotrebi.

Kameni vijadukt prelazi rijeku Luech. To je zakrivljeni most u ukupnoj dužini od 387 metara. kako god, to je vrlo uzak samo 14m širok. Vijadukta od Chamborigaud krive suočava uzvodno, za razliku od većine drugih mostova ove vrste.

Lyon do Marseja Trains

Pariz do Marseja Trains

Drago mi je da Marseja Trains

Bordeaux do Marseja Trains

 

Santa Giustina Railway Bridge, Italija

Santa Giustina Railway Bridge, Italija
Italija istorijski vlak most

 

Voz vijadukt je broj 31 na listi najviših svjetskih voz mostova. stoji 145 metara visine i upravo 78 metara. Nalazi se na kraju Santa Giustina jezera u Dermulo, sjevernoj Italiji.

Santa Giustina jezera je stvorio čovek i voda koja teče iz njega proizvodi elektricitet. To je također poznat po vodenim sportovima i kanu.

Milan na Dermulo Trento Trains

Torino Dermulo Trento Trains

Padovi na Dermulo Trento Trains

Venecije do Dermulo Trento Trains

 

Spreman da se vozom na Vlak Bridges da vide ove čuda ljudskog djelovanja? Rezervirajte svoj pojas i ne plaćaju nikakve naknade za rezervaciju na www.saveatrain.com.

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svoje stranice, zatim kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbreathtaking-train-bridges-europe%2F%3Flang%3Dbs - (Dođite spusti da vidi Embed Code)