Vrijeme čitanja: 6 zapisnik
(Zadnja izmjena: 14/01/2022)

Kelnu Festival je definitivno Dodajmo na listu kanta. 1.5 Milion koji ih pohađa skoro svake godine, složiti! Također poznat kao peta sezona, ove svjetski poznate festival sigurno će biti iskustvo života. Kelnu karneval nije samo zabava, ali i super jednostavan doći do vlakom, uz pomoć Spasiti Voz Ovdje su naše savete The Cologne Festival 2019 i kako doći vlakom.

 

Cologne Festival Costumes

Šta da se spakujem za Keln Festival:

To je vrijeme da ode kostim shopping. Ko ne voli šminkanje? Stil je prilično drugačiji od brazilskog karnevala. Mislim da više "pruski vojnik" s velika doza šminke i šljokicama!

Köln Karneval je iznad svih festival maskenbal, tako da koriste svoju maštu! Svjetlija bolje.

Za lopte i drugih događaja u zatvorenom prostoru, tanki kostimi se preporučuje. Ako zaista želite da iskustvo ovaj festival, onda trebate ići van! Samo zapamtite da nosi nešto toplo ispod! Pravi obožavatelj karnevalskih karnevala nije odložen od strane vrijeme! Goste koji dolaze u zadnji čas ćete pronaći maske, kostime, i make-up u mnogim trgovinama u centru grada. U krajnjoj nuždi, jednostavan crveni papir nos je sve što vam treba. Hoces malo informacije o haljini.

Vozovi od Münchena do Kelna

Brisel Cologne Trains

Beča do Cologne Trains

Hanover Keln Trains

 

Kako doći do Keln Festival:

Ideš u žele da uhvati voz za Köln glavni kolodvor. Ovo je ujedno i jedan od najvažnijih željezničkih čvorišta u Evropi, tako da nećete bore da pronađu put koji vam odgovara sa SaveATrain.

Možete putovati u Kelnu Festival brzo i udobno od većih gradova u Njemačkoj i drugim europskim zemljama: Svaki dan, više nego 1,300 vozovi idu između Köln i destinacija cijeloj Njemačkoj i inozemstvu. Izdvajamo usluge uključuju međunarodnih vozova velikih brzina koji povezuju Köln London, Pariz, Amsterdam, i Briselu. Sa high-speed rail usluga do Frankfurta, željeznička stanica Koln-Deutz - drugi terminal za brzi ICE vozovi u Kelnu - i Kelnu / Bonnu aerodrom stanica, Köln je dodatno poboljšao svoju vitalnu ulogu kao centralni čvor za željezničke transport.

Usluga javnog prevoza u Kölnu i okolnih regija je i odličan, featuring podzemlje, tramvaj, i autobusne linije koja će vam pružiti optimalnu mobilnost tokom boravka u Kölnu.

Informacije koje su Njemački Railways društvo ne uključuje samo vlak rasporedi, ali i povezivanje tramvajskih i autobusnih rasporede plus vrijeme potrebno da se postigne najbliže stajalište ili stanicu pješke.

Amsterdama do Köln Trains

Roterdamu da Kolonjske Vozovi

Antverpen da Kolonjske Vozovi

Pariz Cologne Trains

 

Njemački vozova u željeznička stanica Hbf

 

Kolsch dijalekt u Kelnu Karneval

Da bismo razumjeli “čudan” Cologne Karneval kultura, morat ćete naučiti nekoliko tipičnih izraza iz Kolsch dijalekta. Ako su novi u vas, ne početi sumnjate vaše znanje njemačkog jezika – većina Nijemci ne poznajem nikog od njih.

Lent, ili: Lent

karneval, također poznat kao “peto godišnje doba,” ima takvo posebno mjesto u srcima većine Keln stanovnika da oni imaju mnogo riječi za to. iako Carnival, ili “Lent,” je rekao da počne u novembru 11 svake godine, stvarno “velike dana” početi sa dame’ noć, ili “Ženski Shrovetide” u četvrtak prije i traje sve do zore od Pepelnice.

Luksemburg da Kolonjske Vozovi

Gospodaru da Kolonjske Vozovi

Cirih da Kolonjske Vozovi

Ženevi da Kolonjske Vozovi

 

 

Kolsch

Kolsch: To je jedini jezik koji može piti. To je trčanje geg u Kelnu, gdje je dijalekt i rodni grad brew dijele isto ime. Normalno služio u visokim, vitka čaše, tokom Köln Karneval je plastične čaše samo kao ni lomljive staklo je dozvoljeno na ulici. Treba da zgrabite Kolsch na Brauhaus, iako, zapamtiti: da gotovina. To je jedini način da se kupe ulaznice piće u prepunom pabovima.

Berlinu da Kolonjske Vozovi

Moscow da Kolonjske Vozovi

Bon da Kolonjske Vozovi

Stuttgart Cologne Trains

 

Butzcher

A “Butzcher” je veliki poljubac. Tokom Cologne Karnevalske fešte, Očekujem da se Kissed (“duvan,” ili da je ispravan: “jebutz”) više nego što je uobičajeno. kompletan stranci distribuirati bezopasan Pecks o strancima’ guzovi, iako neki wet Butzcher (u standardnim Kolsch, “Butz”) može razmazuje Karneval šminku po licu.

Frankfurt Cologne Trains

Dresden Cologne Trains

Aachen Cologne Trains

 

Weetschaff

Ova riječ se odnosi na pabovima, barovi, ili restorana. Gotovo svi od njih učestvuju u obilježavanju Kelnu Karneval. Oni isprazniti namještaj stvoriti veliki plesni podij i ukrasite sve šareno za šest dana proslave u nizu. U mnogim lokalnim pabovima, samo Kölsche muzika se igra (pjesme u Kölsch dijalektu). Često ćete naći i do 300 metara dugi redovi ispred tradicionalne pabovima.

 

Što je Weiberfastnacht?

U ranim jutarnjim satima, ulice napune Keln Festival budala u kostimima. tačno 11:11 prije podne, ulice Karneval je svečano otvorio gradonačelnik Kölna i Kelnu karneval trijumvirat.

zanimljiv podatak: žene (Žene)

U 1824 u Beuel, deo Bonn, grupa perica formirala je svoj karnevalski odbor. Čini se da su umorni od pranje veša dok su svi ostali bio slavi Karneval. Oni upali u Town Hall i preuzeo gradske vlasti. (Sada se ... Karneval je vrijeme kada vladini zvaničnici otvoreno crtao, i lažni vlada izabrana. Danas, ovaj "upada u Beuel Town Hall" žena je prikazano uživo na televiziji. Girl Power!

 

 

Cologne Carnival Raspored:

 • marš 1: Karneval petak

  • Ovaj dan je zapravo dan odmora. Ali ne bismo iskoristiti ovu preozbiljno. Brojni sesije i loptice se održati u večernjim satima na današnji dan. Dakle, ako se želi stranka, ćete biti sigurni da ste pronašli jedan.
 • marš 2: Karneval subota

  • Nakon Carnival ručak sa Kölsch pivo, tu je nastup na bivak karnevala društvima sa vojnom tradicijom u Neumarkt. Navečer možete ići na Paradu duhova.
 • marš 3: Karneval nedjelja

  • sa početkom u 11:11 prije podne, školi i susjedstvu parade marš kroz centar grada, featuring kostimirani školske grupe i originalne maskaradama režiji susjedstvu klubova.
 • marš 4: Rose ponedjeljak

  • Vrhunac sjednici je velika parada na Rose ponedjeljak. Splavova počinju da paradu kroz grad na 10 sati,. Učesnici duvaju poljubaca na kostimirani gužve obloge rutu.
 • marš 5: Karneval utorak

  • U podne su parade sa grupama kostimiranih slavljenika u predgrađu. Nakon toga, proslave nastaviti do ponoći, kada slame lik nazvan "Nübbel" ukopan ili spaljena.
 • marš 6: Pepelnica

  • Ujutro, Katolici idu u crkvu da dobiti krst pepeo na čela kao znak pokajanje. To veče, godine karneval sezone tradicionalno se zaključuje na ribu večeru.

 

Da li smo vas ubedili da prisustvujete kölnskom festivalu 2019, još? Zgrabite svoj vlak karte Sava voz za nekoliko minuta bez dodatnih, nesnosan naknade! To znači više novca za Weetschaff ?

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svoju stranicu, možete ili uzeti naše fotografije i tekst i samo nam dati kredit sa linkom na ovaj blog post, ili kliknete ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fcologne-festival%2F%3Flang%3Dbs – (Malo spusti da vidi Embed Code)