Vrijeme čitanja: 3 zapisnik
(Zadnja izmjena: 21/02/2021)

EU je predložila da se u vozove uloži više od 100 milijardi eura kako bi se potaklo evropsko putovanje, Ova investicija će se kombinirati s javnim i privatnim finansiranje. sveukupno, ukupne investicije će premašiti 4,5 milijardi €. Investicija će doći kroz grupu sredstava pod nazivom Povezivanje Europe postrojenja. Ukratko, sredstva će doći iz nekoliko grupa. Ove grupe su nacionalne, privatno, i investicione banke.

Sredstva će pomoći nadograditi Evropske putne željezničke mreže. takođe, investicije će pomoći u razvoju alternativne opcije gorivo za vozove. dodatno, sredstva će utrti put za transport sa nula emisija.

 

European Travel Projekti

Projekti će se fokusirati na jezgru evropske mreže putovanja. 719,5 miliona eura je za Evropske železničke mreže. 99,6 miliona eura namijenjeno je poboljšanju cestovnog prijevoza. takođe, 78,9 miliona eura namijenjeno je razvoju luka. A 44,7 miliona eura je za unutrašnje plovne puteve.

Vodeći inicijative koje će sredstva pokriti uključuju;

  1. povećanje brzina vozova između Danske i Njemačka.
  2. Nadogradnja željezničke pruge u Sloveniji
  3. Željeznički tunel između Italije i Francuske
  4. Dodavanje 340 stanica za punjenje zbog električnih automobili
  5. Prilagođavanje plovnim putevima zbog teretni saobraćaj

Köln u Kopenhagen Trains

Dresden Kopenhagenu Trains

Nuremberg za Kopenhagen Trains

 

Dodatna sredstva EU za vozove u iznosu od 37 milijardi eura

Prema nekima izvora, Evropa je uložila dodatnih 37 milijardi eura u željezničku industriju. Ovaj iznos će dati više ljudi posla i prihoda. Europska željeznička mreža nastala je zbog povećanja kapaciteta i održivosti. Evo nekih projekata za koje se koristi 37 milijardi eura;

Dusseldorf Hamburg Trains

Bonn Berlin Trains

Heidelberg München Vlakovi

 

 

1. Gotthard Base Tunnel

Iako je ovo tunel 17 ima godina, otvorio se tek za evropska putovanja u 2016. Zbog Alpine planine, uzelo je 2,400 radnika za bušenje kroz. dužina tunela je gotovo 57 KM, što ga čini najvećim tunel na svijetu. Zbog veličine tunela, cijena je bila € 11 milijardi.

Ovaj tunel povezuje sjevernoj Italiji sa južne Njemačke koji su dva važna zemlje Evropske putovanje ekosistem. U budućnosti, 240 teretnih vlakova će koristiti ovu tunel. Zbog tunela, tovare roba će zamijeniti više 2 kamion milijuna putovanja godišnje. Kamioni moraju voziti do vrha planine i čekaju u naplatnim redovima. Kao rezultat, na terete, koji će putovati neprekidno 160 Poželjno je KM po satu.

Trento do jezera Garda Peschiera Vlakovi

Bolzano Bozen do jezera Garda Peschiera Vlakovi

Bologna do jezera Garda Peschiera Vlakovi

Venecije do jezera Garda Peschiera Vlakovi

 

2. Fehmarnbelt Link

Ovaj fiksni tunel link će biti najduži uronjen tunel na svijetu. Tunel će povezivati ​​Dansku s njemačkim ostrvom Fehmarn. Ukupni troškovi ovog tunela za povezivanje iznose 7 milijardi eura. Ovaj link će smanjiti putovanje vlakom vrijeme između Stockholm i Hamburg po 2 sati. Teretni industriji između Njemačke, Danska, i Švedska su stekli masovno sa ovog linka, ovo će sigurno poboljšati evropska putovanja.

Stuttgart Hamburg Trains

Antwerp u Hamburg Trains

Leipzig Hamburg Trains

Bonn Hamburg Trains

 

3. European Travel Railway Network Connection projekta VDE 8

VDE 8 je vjerojatno najveća željeznička gradilišta u Njemačkoj. Projekta poboljšava transport širom Njemačke. Zbog svoje veličine i tehnologija VDE 8 linija između Berlina i Minhen košta 10 milijardi evra.

Dusseldorf München Vlakovi

Dresden München Vlakovi

Nuremberg u Minhen Trains

Bonn München Vlakovi

 

rezervacije ulaznica u 3 zapisnik

Rezervacije vozna karta u za evropske putovanje? Zašto ne biste 3 minuta na našim stranicama pronaći najjeftinije karte za rute. Prijava na naše stranice sada vozovi knjiga. Ulaznice se mogu platiti za na više načina, uključujući idealnog i kreditne kartice.

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svom mjestu, zatim kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Feu-invest-1-billion-euros-european-travel%2F%3Flang%3Dbs - (Dođite spusti da vidi Embed Code)