Vrijeme čitanja: 5 zapisnik
(Zadnja izmjena: 04/11/2022)

Europa je dom za niz kulturne povijesti i prekrasan arhitektura, većina od kojih se hvataju preko ogromnu kolekciju kontinenta bogomolja. To je zašto danas, smo zaokružen 3 koje smatramo kao apsolutni must-vidi, pokriva svjetski poznati zgrada na neke od najpoznatijih gradova u Evropi.

 

1. St Peter bazilici, Vatikan

Nalazi unutar zidina najmanjih nacija, Vatikan, St Peter bazilici je bez sumnje jedan od najvećih podviga civilizacije arhitekture i umjetnosti. sada glavna atrakcija crtanje 10 milijuna posjetitelja godišnje, Ovaj zapanjujući struktura gleda na mor St Peter trgu i ima raskošan spoj povijesne umjetnosti, mermerni stubovi, i ikoničnu kupolu obloženu mozaikom koju je dizajnirao Michelangelo (koje možete popeti na vrh, treba se usuđuješ da preuzme 491 korake na putu!).

Iako je ovo takav popularno mjesto među turistima, i dalje postoji stroga pravila oblačenja prisilne koje bi trebali biti svjesni prije nego što posjeti. Morate nositi duge hlače (što znači da nema šorc, bez obzira na to koliko je vruće da italijanski sunce), sa ženama dozvoljeno da nose suknje duže od dužine koljena. Ramena moraju biti obuhvaćeni svi pola u svakom trenutku.

St Peter bazilici je otvoren svakodnevno od 07:00-19:00 u aprilu do septembra, 07:00-18:00 od oktobra do marta. Ulaz je slobodan (iako postoje upis naknade za izdatoj karti sekcije, kao što su svetog Petra trezora i Svetog Petra Dome), kako god, imajte na umu da redovi mogu biti duga, zbog aerodroma stilu skenera i sigurnost morate proći kroz prvi.

Milan u Rim Trains

Florence Rim Trains

Pisa Rim Trains

Napulj u Rim Trains

 

St Peter’s Basilica, Vatican is on Europe's Must-See Places Of Worship

 

2. Sultan Ahmed džamija (Plava džamija), Istanbul

Nalazi se u Turskoj transkontinentalne grad, Istanbul, Sultan Ahmed džamija se obično naziva kao Plava džamija zbog svoje jedinstvene plave unutrašnjost. Izgrađen od strane turskog sultana Ahmeda I između 1609 i 1616, ovaj impresivni struktura djeluje i kao glavna turistička atrakcija i aktivan bogomolju, što znači da je džamija je zatvoren za ne-vjernika u toku pet dnevnih namaza – vrijeme molitve možete provjeriti ovdje prije nego što posjetiti.

Tu je strog dress code da su svi posjetitelji moraju pridržavati prije ulaska u džamiju. Prvo, cipele moraju biti uklonjena i smještena u prozirnoj plastičnoj vrećici koje džamije besplatno – onda imaju mogućnost da napuste svoje cipele u Cubby Hole ili nositi torbu sa sobom. Kada je u pitanju vaše odjeće, muškarci treba da se odluče za labave odjeća i osigurati njihovu noge su pokriveni, izbjegavanje predmeta kao što su prsluci i šorc. Žene bi također trebale nositi široku odjeću, a da pri tome paze na ruke, noge, i kosa su pokriveni na svim tačkama. To znači da su žene očekuje da nosi maramu kada unutra i, jer to može biti novi koncept za mnoge nemuslimanske zapadne posjetitelja, preporučujemo učenje kako se pravilno nositi ovaj skromni odjeću od suštinskog značaja pre putovanja.

Ulaz je slobodan (iako mala donacija da doprinese opštem održavanje zgrade je ohrabrio nakon izlaska) i, jednom unutra, fotografije sa blicem je dozvoljeno, što znači da ste slobodni da se dosta snimaka impresivnih unutrašnjosti džamije. prirodno, to ide bez rekavši, da kao Sultan Ahmed džamija je još uvijek aktivan bogomolju, Budite sigurni da ostane mirna i poštovanja obje zgrade i bilo vjernika tokom posjete.

 

Sultan Ahmed Mosque

 

3. Sagrada Familia Basilica, Barcelona

La Sagrada Familia Basilica je postao kultni Španjolski orijentir, uprkos činjenici da zgrada je još uvijek u izgradnji – iako radovi su počeli u 1882, to se trenutno ne očekuje da će biti završena do 2026! pored toga, ovaj polu-kompletan Rimokatolička crkva je već arhitektonsko remek-djelo, što je neosporna morate vidjeti atrakcija za posjetitelje iz cijelog svijeta.

Otvoren za crkvu i posjetitelja od 19. stoljeća, Sagrada Familia Basilica ste primio 4.5 svake godine milijuna posjetitelja, a sada vodi izdatoj karti sistem ulaska kao rezultat – these are available to buy online up to two months before the date of your visit. Ove karte rade na određeno vrijeme ulaska kao sredstvo za smanjenje pretrpanosti, kako god, kada si u njemu ste slobodni provesti koliko god želite diveći se impresivne unutrašnjosti. Preporučujemo razmaku od najmanje 2 sati da pravilno uzeti u ovom čudo arhitekture. Za posjetitelje u potrazi za prisustvovati crkvene službe, masovno se održava u 9:00 svake nedjelje i 8PM svake subote, u trajanju 1 sat i provodi na nekoliko jezika.

La Sagrada Familia Basilica službeno primjenjuje standard oblačenja za Rimokatoličke crkve, kako god, to ne imaju tendenciju da bude kao što je striktno kao što je to u Sultan Ahmed džamija ili St Peter bazilici. Ovo je rečeno, ipak je naša preporuka da prate ovaj dress code kad god je to moguće, što znači da bi trebalo ukloniti sve pokrivala za glavu nakon stupanja, nositi odgovarajuću gornju odjeću tijelo koje pokriva ramena, natrag, i stomak i trošenja legwear koji pokriva ispod butine.

 

La Sagrada Familia Basilica of Europe's Must-See Places Of Worship

 

Europa je dom za mnoge lijepa mjesta obožavanja koji istinski enkapsuliramo bez premca moć arhitekture i vjerskih inspiracija. Da vide ove mrlje iz prve ruke, putovati kontinenta vozom i rezervirati preko Save A Train to leave no stone upturned across Europe’s many sights and attractions.

 

 

Hoćeš da pošaljemo naše blogu “3 Od Must-See Mjesta u Evropi od Worship” na svoje stranice? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete: HTTPS://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Feurope-places-worship%2F%3Flang%3Dbs Сігналы абмеркавання- (Malo spusti da vidi Embed Code)