Vrijeme čitanja: 3 zapisnik
(Zadnja izmjena: 28/01/2022)

Život je o putovanje a ne odredište, au slučaju ovih najljepših željezničke stanice – da kažem stvarno je istina. Dok je većina putnika pristupiti željezničke stanice kao polazište za njihovo putovanje, naći ćete da su ove željezničke stanice zaista nezaboravno. Dakle, zašto ne pogledati tri Evrope najljepših željezničke stanice?

 

Prekrasna željezničke stanice biraju broj 1 – U Strazburu Gare, Strasbourg, Francuska

Francuska Strasbourg željezničke stanice
Francuska Strasbourg željezničke stanice

 

U blizini istočne granice Francuske s Njemačkom, nalazi se u Strazburu je Strasbourg željezničke stanice. To je druga po veličini u zemlji, i nedvojbeno najljepših.

Željezničke stanice je moderna staklena zgrada na vanjskoj strani. Dakle, jednom kad uđete, ćete vidjeti svjetlo, prozračan prostor, i istorijske ljepote stanice unutar srne. Ova željeznička stanica ima mnogo istorije. Otvoren je 1846 i obnovljena 1883. Raskošnih zaobljeni element stakla ćete vidjeti je dodan u 2007 da zaštiti kultni stanica.

Šta vi mislite o tome? je Strasbourg vrijedi posjetiti?

Pariz Strasbourg Trains

Luksemburg Strazburu Trains

Nancy Strazburu Trains

Basel Strazburu Trains

 

Antwerp Central Station, Antwerpen, Belgija

Belgija Antwerp prekrasne željezničke stanice
Belgija Antwerp željezničke stanice

 

Riječ Grand čak i ne počne da opiše Centralna željeznička stanica Antwerpen. Neobarokno čudo više liči na a katedrala nego turistički centar. Željezničke stanice također ima prostranu čekaonicu od mramora i kamena, ima ogroman sat, i prekrivena je velikom kupolom.

Ovaj belgijski ljepota je izgrađena na zahtjev kralja Leopolda II i kod nas za više 110 godine. Sada domaćin voza, međugradski vozovi, i Thalys brzih vozova. Ovo je definitivno jedan ne želite propustiti!

Mnogi ljudi smatraju Antwerpen železnička stanica biti najlepša železnička stanica od svih njih.

Brisel Antwerp Trains

Amsterdama do Antwerp Trains

Lille u Antwerp Trains

Pariz Antwerp Trains

 

Željeznička stanica Sao Bento, porto, Portugal

Portugal Porto željezničke stanice
Portugal Porto željezničke stanice

 

Ovo željezničke stanice je jednostavno prekrasna i je prvobitno Sao Bento de Ave-Maria Convent i Izvana, putnici ćete da zgrada ima prekrasan pariški stilu kamena fasada.

Unutrašnjost je prava nagrada iako! Oni su 20,000 pločice koje pričaju priče iz portugalski histori, kao što je Bitka za Valdevez i osvajanja Ceuta. Umjetnik Jorge Colaço obojene pločice za 14 godine, a murali dobio završena 1916. Vi ne želite propustiti ovo umjetničko djelo ili voz! 😉

 

Da li ste posjetili neki od ovih prekrasne željezničke stanice? Tweet nam svoje fotografije @SaveATrain Spremni za rezervaciju vaše sljedeće avanture? onda posjetite www.saveatrain.com

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svoju stranicu, zatim kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Feuropes-most-beautiful-railway-stations%2F%3Flang%3Dbs – (Dođite spusti da vidi Embed Code)