Vrijeme čitanja: 4 zapisnik
(Zadnja izmjena: 25/02/2022)

Pretpostavimo da uskoro planirate posjetiti Europsku uniju. U tom slučaju, postoji niz savjeta i presudno putovanje informacije koje će vam pomoći da vaše iskustvo učinite mnogo ugodnijim. Moglo bi se pomisliti da u tome ne može biti zaista velike razlike razmatranja neophodna za putovanje u Europu u poređenju sa bilo kojim drugim mjestom na svijetu. još, u njegovom ogromnom produžetku, postoji niz pravnih papira koji će vam trebati da biste u Europu ušli kao turisti. takođe, vrlo različite klime, otkačenja, i kulturne posebnosti su ključne da biste tamo imali na umu.

 

1. Putovanje u Evropu: Pograbite putovnicu

Putovnica je primarna briga jer će to biti vaša prezentacijska kartica i ključ zemlje prijema. Prvo ćemo se pobrinuti za pasoš. Vaša vlada prvenstva određuje u koje ćete zemlje moći ući, a da ne morate obrađivati ​​bilo kakve posebne papire. Uvijek je najbolje provjeriti jesu li vaše domaće i odredište ambasada održavale diplomatske odnose ili ugovor u vrijeme putovanja. Većina država iz Amerike i jugoistočne Azije ima nekontrolisani pristup većini evropskih zemalja.

Rekavši ovo, ako to nije slučaj; potražite pravnog savjetnika za putovanje koji vas može voditi dok obrađujete putne dozvole. Možda će vam trebati i zdravstvene potvrde i takve da biste dobili pristup. Ako volite da vozite dok ste u inostranstvu, trebat će vam i međunarodna vozačka dozvola. Ako planirate poslovati, mogu postojati mnoge druge međunarodne dozvole potrebne za putovanje. Na web mjestu vlade države prijema možete provjeriti koji su papiri potrebni u skladu s namjerom vašeg putovanja.

Lyon do Toulousea vlakom

Voz od Pariza do Toulousea

Lijepo do Toulousea vlakom

Bordeaux do Toulousea vlakom

 

Bring Valid Passport When Traveling In Europe

 

2. Naučite pakirati u skladu s tim

Evropa je velik i raznolik kontinent, od sunčanih Andaluzijskih plaža u Španiji do snježne istočne Tundre. Ključno je da se spakujete s klimom na umu i aktivnostima koje ćete planirati raditi u inostranstvu. Zapamtite da se ne spremate za iseljavanje iz svoje zemlje, ne uzimajte previše ili malo; ovo će izgubiti manje vremena za podizanje odjeće, pomoć na putu do aerodroma, i čak uštedjeti novac by izbjegavanje naknade za prekomjernu težinu. Najbolje je organizirati putnu torbu ili kovčeg u stilu vojske, motajući gaće, košulje, čarape, a donje rublje poput kroasana i postavite ih sve guste jedno uz drugo. Ovim se izbjegava gnjavaža oko presavijanja odjeće i štedi vam prostor za postavljanje higijenskih proizvoda ili elektronike. Ovaj savjet je koristan i ako želite ponijeti odjeću koju ste kupili na putovanju. Još jedan dobar savjet je spakiranje dodatne torbe za poklon ili predmete za kupovinu.

Voz od Amsterdama do Pariza

London vlakom do Pariza

Rotterdam do Pariza vlakom

Brisel do Pariza vozom

 

Pack Accordingly When Traveling To Europe

 

3. Putovanje u Evropu: Obavijestite svoje banke da ćete biti u inozemstvu i trošiti novac

Divljanje hakiranja kreditne kartice koje se dogodilo prije nekoliko godina učinilo je banke previše opreznim za rizik. Naveli su ih da uspostave blok politiku prvo pitajte kasnije kada vide da se kreditna kartica koristi u slučajnoj zemlji. Morate se lično pojaviti u svojoj banci ili ih nazvati jer se online obavještenja ponekad ne uzimaju u obzir. Uzimanjem ove odredbe izbjeći ćete štetna i neugodna iskustva tokom kupovine. Ako odete u banku, također je dobra ideja uzeti malo lokalne valute dok ste tamo. Mjenjačnice su apsurdno napuhane za turiste u većini evropskih trgovina i razmjene bodova.

Salzburg do Beča vlakom

Minhen do Beča vlakom

Graz do Beča vlakom

Prag do Beča vlakom

 

Let Your Banks and credit card companies Know You Will Be Abroad And Spending

 

4. Putovanje u Evropu: Rekapituliranje

Ako idete na „Stari kontinent,”Ne zaboravite ponijeti sa sobom dokumentaciju i platiti sve vrste međunarodnih dozvola koje su potrebne. Ova vrsta papirologije neophodna je ako planirate posjetiti različite zemlje u državi evropsko zakonodavstvo. Ako planirate putovanje, potrebno je imati međunarodnu vozačku dozvolu i izbjegavati rezervacije. takođe, zapamti spakuj lagano i uzeti u obzir klimu i aktivnosti koje ćete trpjeti u inostranstvu. Uvijek izvještavajte u kojim zemljama planirate trošiti novac i vršiti razmjenu valuta samo sa ovlaštenim pravnim licima. na kraju, stupate u kontakt s različitim ljudima, hranu, kulture, ne zaboravite se zabaviti i uživati ​​u iskustvu.

Dusseldorf do Münchena vlakom

Dresden do Münchena vlakom

Nirnberg do Münchena vlakom

Bon do Münchena vlakom

 

 

Sada znate sve što trebate znati, mi na Save A Train, spremni su vam pomoći u svim ostalim potrebama za vozom.

 

 

Želite li ugraditi naš post na blogu „Sve što trebate znati o putovanju Europom“ na svoju stranicu? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Feverything-know-traveling-europe%2F%3Flang%3Dbs– (Malo spusti da vidi Embed Code)