Vrijeme čitanja: 4 zapisnik
(Zadnja izmjena: 05/03/2021)

Poznati Pozorišta u Evropi su utkani u tkivo evropske kulture. Poznati kazališta u Europi obećavam vam izuzetnim performansama. To će vas ostaviti bez izazvao, preselio, i začarani! Priroda scenskih umjetnosti je prolazno i ​​kreativnost cvjeta spektakularno. Ove briljantnosti živi samo u našim sjećanjima. Poznati kazališta u Europi stvoriti osjećaj ekskluzivnosti i rijetkosti. To je kratak trenutak u vremenu dijeljenja, i željet ćete uživati ​​u svjetlu sjaj.

Ovo su neki od naših favorita od najpoznatijih kazališta u Europi, jednostavno morate vidjeti za kulturu ljubavnika:

 

1. Teatro alla Scala, Italija

Čini se logično da ćemo početi u Italiji, a dominira uticaj na poznatoj pozorišta u Europi. The Teatro alla Scalla je svjetski poznati dom Italian Opera.

Većina velikih pjevača iz prošlosti, u protekle dvije stotine godina, izveli ovdje. Mnogi poznati opere imali su prvu proizvodnju ovdje, kao što su Othello, Nabucco od Verdija, i Madame Butterfly od Giacoma Puccinija.

Ovaj teatar je velika i lijepa. Ima muzej gdje možete pregledati privatne područja koja obično nisu otvorene za javnost. Ogromne auditorijum je napravljen od drveta i pokriven u dekadentno red velvet. To je osvijetljena boemski kristalni luster.

Genoa u Milano Trains

Rima do Milana Trains

Bologna Milan Trains

Florence Milan Trains

Teatro alla Scala Italije je na listi Poznati kazališta u Europi

 

2. The Globe Theatre, London

The Globe Theatre je poznat kao Shakespeare Globe. Nezasite ljubitelje Bard morate posjetiti ovaj poznati teatar u Europi. William Shakespeare djela pokazuju duboko razumijevanje ljudske prirode. Njegov rad, osvaja publiku. Njegovo vladanje na engleskom jeziku je napravio njegove drame i pjesme bezvremenska komada genija.

Ako ste ljubitelj Shakespeare, Ovo je definitivno mjesto za posjetu! Lord Chamberlains Muškarci su je spalili u 1613. Moderne obnove koji danas stoji na njenom mjestu je kratka udaljenost od prvobitne lokacije.

Dođite u ovaj tri-priča, open-air amfiteatar da uživaju predstave. Učestvuju u radionicama. Sit-u na predavanjima i organizovali čitanja. Tu je i dobro posjećeni pozorišne program tijekom cijele godine i to je imperativ na listi poznatih kazališta u Europi.

Amsterdama do Londona Vlakovi

Paris u London Trains

Berlin u London Trains

Brisel u London Trains

 

 

3. Paradis Latin, Pariz

Paradis Latin je savremenik dolazi kabare to je naslednik originalnog Latino teatra. Latinski teatar je naručen prvobitno niko drugi nego Napoleon Bonaparte u 1800..

Mnoge strukture spaljene u to vrijeme. Ovo uključuje ovaj jedan. Poznat po svojim sjajem i njuh, Dakle, ako ste u potrazi za teatralnosti, naći ćete ga u bona fide pariški cabaret show. U kombinaciji s izvanrednim kabare predstava, možete vidjeti izuzetne akrobatske i trapez akata.

Amsterdam u Pariz Trains

Londona do Pariza Trains

Rotterdam u Pariz Trains

Brisel u Pariz Trains

Paradis Latin pozorište, Pariz

 

4. Volkstheater, Beč

The Volkstheater u Beču je prekrasan pogled da gle. Prvo se otvara u 1889. Jedan je od najvećih te vrste u svijetu u zemljama njemačkog govornog područja i mora se posjetiti.

Izgrađen kao dostupnije pandan Burgtheater, To je bio izabran mjesto na vrijeme za visokog društva, ali izvedbenih umjetnosti je za svakoga da se pridruži. Na početku ovog slavnog teatra, fokus je bio na austrijski autori. danas, možete biti svjedok opsežan repertoar koji je dobio međunarodno priznanje.

Rote Bar je na gornjem katu pozorišta. To je definitivno više formalne mesto. Upravo tu možete slušati ambijentalna muzika, uživaju u klub događajima, kao i čitanje i savremene izložbe.

Salzburg u Beč Trains

München u Beč Trains

Graz u Beč Trains

Prag u Beč Trains

Volkstheater u Beču je na listi Poznati kazališta u Europi

 

5. Narodno pozorište, Prag

To je ne čudi da je nadimak u Narodnom pozorištu u Pragu, The Golden Chapel. Stoji ponosno u svim svojim neo-Renaissance slave. Ćete osjećati kao da ste dio plemstva sebe kada posjetite ovaj poznati teatar u Europi.

Narodno pozorište je bogata povijest ali originalne zgrade spaljene u 1881. Čitav narod okupili zajedno u znak podrške izvedbenih umjetnosti. Doprinijeli su ga zbog rekonstrukcije i da ga baš kao što je nekad bio.

Nuremberg u Prag Trains

München u Prag Trains

Berlin u Prag Trains

Beč u Prag Trains

Narodno pozorište u Pragu

 

danas, doći i vidjeti spektakularne razne baleta, predstava, i opere koje inspirišu i oduševiti, i naravno, uhvatiti vožnja Save A Train doći!

 

 

Hoćeš da pošaljemo naše blogu “5 Poznati Pozorišta U Evropi” na svoje stranice? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete: HTTPS://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/famous-theatres-europe/?lang=bs Сігналы абмеркавання- (Malo spusti da vidi Embed Code)