Vrijeme čitanja: 6 zapisnik
(Zadnja izmjena: 01/04/2021)

Širom svijeta, tipping ima vrlo različite implikacije i prakse, na primjer: Tipping u Južnoj Africi je potreban, kao što je u SAD. Od vas se očekuje da ostavite vrh između 15 i 25% u americi, a ako ne budete mogli, lako bi vas progonio bijesni konobar. Ali što je s Evropom? Mnogi će računi u Evropi uključivati ​​savjete, kako god, ovo se razlikuje od zemlje do države. Poznavanje konkretnih praksi prekucanja u vašoj zemlji odredišta izbjeći će zbrku i moguće negativne osjećaje. Zato pročitajte za krajnji vodič o tippingu u Europi!

 

Vrhunski vodič za tipanje u Europi prema usluzi

Tipping u Europi uglavnom varira ovisno o vrsti usluge koju primate. Na primjer, od vas bi se očekivalo da na različitoj osnovi na poslužitelju iza pulta napojite konobara u restoranu s pet zvjezdica. Barmenci u nekim slučajevima uopće ne očekuju napojnicu, tamo gdje bi taksisti. Koristeći vašu diskreciju, i velikodušnost je uvijek dobar put da se odlučite na ispravan savjet. takođe, Na većini mjesta potrebno je vršiti gotovinu, zato budite sigurni da u svakom trenutku nose nekoliko novčanica eura.

Karte Milano - Rim

Karte za Firencu i Rim

Karte Pisa - Rim

Karte za Napulj i Rim

 

Tipping In Europe restaurants

 

Tipping In Restorani

Svaka situacija u kojoj se hrana ili piće donose na stol obično zahtijeva savjet. Količina ovisi o vrsti objeda u kojem uživate. Standardna procedura prekucanja u Europi je da se ostavi jedan ili dva euro računa povrh iznosa računa ako se naručio piće, ali bez hrane. Puni obroci u sjedećem okruženju su različiti. U ovom slučaju, obično je dovoljno nekoliko eura po osobi. Restorani s pet zvjezdica širom Europe obično uključuju napojnicu u svoj račun. Svakako to provjerite jer nema potrebe ostavljati dodatni savjet osim ako zaista niste uživali u svojoj usluzi. Za izvrsnu uslugu je ponekad potreban dodatni savjet, pa u ovim slučajevima, možete ići skroz do gore 15%.

Karte Amsterdam - Pariz

Karte London - Pariz

Karte Rotterdam - Pariz

Karte Bruxelles - Pariz

 

Pubovi

Većina pabova ili barova širom kontinenta uopće ne očekuju savjete. Barmenima se isplaćuje plata, i dok će se nekoliko novčića u vrču vrha vjerojatno cijeniti, nije potrebno. ako savjet, opet zapamtite da koristite samo gotovinu, bilo novčanice ili kovanice. Za slučaj da se nalazite na slobodnom kraju, evo popisa 5 Pab sa živom svirkom u Evropi.

Karte Bruxelles - Amsterdam

Karte London - Amsterdam

Karte za Berlin do Amsterdam

Karte Pariz - Amsterdam

 

 

Stilisti i Spa's

Mnogi ljudi žele dobiti svježu novu frizuru, ili opuštajuća masaža dok su na odmoru. Srećom naći ćete banje i stiliste širom Evrope, često u skoro svakom gradu. Napojnica, u oba slučaja, je obično oko deset posto. Ako ste neverovatno zadovoljni uslugom koju ste dobili, možete ići što više 15%.

Karte za Nürnberg do Prag

Karte München - Prag

Karte Berlin - Prag

Karte Beč - Prag

 

Stylists And Spa's

 

Hoteli

Hoteli su česta pitanja kada je u pitanju pitanje o tippingu u Europi. U pravilu, uvijek treba slijediti smjernicu One Euro. To u osnovi kaže da ostavljate jedan euro u savjetima po usluzi. Ako zvonik ili portir nose vaše torbe, tada je dovoljan jedan evro po kesici. Čišćenje kuće trebalo bi dobiti euro dnevno. Tipkanje conciergea po vlastitom je nahođenju, ali to bi trebalo ovisiti o razini usluge koju ste dobili. Ako su otišli iznad i dalje, ostanite za pamćenje i ugodno, tada je prikladan napojnica od pet do deset eura ili više.

Karte za Frankfurt i Berlin

Karte Leipzig za Berlin

Karte za Hannover do Berlin

Karte za Hamburg za Berlin

 

Šta dati napojnicu taksiju I transport

Taksi i Uberski su unutrašnji dio približavanja Evropi. Kada birate šta treba savjetovati, najbolje je imati na umu kako se plaća vozaču. obično, iako, Savjet od dva eura za kratak taksi ili vožnju Uberom je prikladan. Aplikacije poput Ubera omogućuju vam da elektronički napišete vozač, dok će dozirani taksiji zahtevati gotovinu. Tipping u Europi tijekom putovanja gotovo je isto što i tipanje u barovima ili restoranima. Imajte na umu da to nije uvijek potrebno, ali često cijenjeni. Rezervirajte karte za vlak za vaš Evropska putovanje je jednostavno i jednostavno s najjeftinijom web stranicom za karte za vlak.

Karte Milan do Venecija

Karte za Padovu i Veneciju

Karte za Bolognu i Veneciju

Karte Rim - Venecija

 

Ultimate Guide To Tipping In Europe

 

Krajnji vodič za tipanje u Europi po zemljama

Većina zemalja slijedi iste opće smjernice kada je u pitanju tipping u Europi. Naravno, uvek bi trebalo istražite predviđeno odredište prije putovanja kako bi bili sigurni da ste u potpunosti u toku. Putovanje vozom često vas može voditi kroz nekoliko država istovremeno, Uvijek je korisno biti siguran što točno treba učiniti u svakoj od njih. Neke zemlje se posebno razlikuju od svojih kolega po pitanju pravila, kako god.

Island i Skandinavija

Bilo da se radi o povratu njihovog vikinškog porijekla ili jednostavno jednostavnoj ljubaznosti, ove zemlje više vole da uopće ne tipkate. Većina restorana i usluga sadržavat će napojnicu na računu. I dalje je prikladno zaokružiti račun na najbliži euro umjesto napojnice bilo gotovinom ili kreditnom karticom.

 

Grčka i Kipar

Grci rade sve malo drugačije, a tipping nije izuzetak. Veći računi zahtijevaju manje savjeta, a manji računi veći savjeti.

 

Austrija

Ostavite barem a 5% tip, u gotovini za servere, čak i ako račun uključuje napojnicu. Gotovina je uvijek kralj u većini evropskih zemalja, a ni Austrija nije drugačija.

Karte za Salzburg za Beč

Karte München - Beč

Karte za Graz do Beč

Karte Prag - Beč

 

Šta dati napojnicu u Irskoj i Škotskoj

Poznati po svojoj ljubaznosti, oba ova naroda sretno će nositi vaše torbe. Prevrtanje prtljažnika nije bitno, i obično se ne očekuje. Biti milostiv i reći pristojno hvala, kako god, očekivano. Ako ubuduće želite primati istu uslugu od vašeg portera, budite sigurni da ih pozitivno priznate.

 

Tipping In Europe bars

 

Šta dati napojnicu u Evropi – Britanija

Mnogi Britanci pokušali su objasniti turistima da savjetovanje o održavanju domaćinstva doista nije potrebno. Kada je u pitanju tipping u Evropi, ovo je jedno od najtvrđih pravila. Ne ostavljajte napojnicu u vašoj hotelskoj sobi, ona će najvjerovatnije biti predata na recepciji kao izgubljena novac. Barmeni takođe ne očekuju savjete, i prevrtanje im se može namrštiti. Pod svaku cijenu, budi ljubazan i priznaj svog barmena. Stavite nekoliko novčića u teglu s vrhovima ako ih ima. Ako ne, radije pusti vrh iz jednadžbe.

Karte Amsterdam - London

Karte Pariz - London

Karte za Berlin i London

Karte Bruxelles - London

 

Zaokruživanje svih informacija koje se tiču ​​prevrtanja u Europi

Najbolji savjet u Europi je da napravite domaći zadatak. Pročitajte sve o državi, ili državama koje planirate da posjetite. zapamtite da putovanja vlakovima često vas vode kroz niz zemalja na koje ćete se možda moći zaustaviti. Uvijek donesite gotovinu, obe kovanice, i nekoliko bilješki u obliku gotovine. Ako niste sigurni u pravila, pridržavajte se pravila od deset posto za restorane, i jedno pravilo eura za sve ostalo.

 

zapamtiti, Mi volimo da vas edukujemo o Putovanjima, pa kad dođe vrijeme i odlučite putovati, zapamtite da je putovanja vlakom naša specijalnost i birajte Save A Train, voljeli bismo vam pomoći da uživate u putovanju!

 

 

Hoćeš da pošaljemo naše blogu “Krajnji vodič za tipanje u Europi” na svoje stranice? Možete ili uzeti naše fotografije i tekst i dati nam kredit s link za ovaj blog post. Ili ovdje možete: HTTPS://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/guide-tipping-europe/?lang=bs Сігналы абмеркавання- (Malo spusti da vidi Embed Code)