Vrijeme čitanja: 5 zapisnik
(Zadnja izmjena: 04/11/2022)

Bilo da prvi put ili četvrti put putujete vozom, Vaše iskustvo putovanja vlakom se uvijek može poboljšati. Evo odabranih tačaka koje treba pratiti za vrhunsko iskustvo putovanja vlakom ako još uvijek niste sigurni kako se pripremiti za putovanje vlakom.

Napravite kontrolnu listu prije polaska

Putovanje vozom je manje stresno od putovanja avionom, ali priprema za putovanje vozom i dalje zahteva planiranje. Izrada kontrolne liste prije polaska je fantastičan način da osigurate najudobnije putovanje vlakom bez stresa. Sljedeće stvari apsolutno morate staviti na kontrolnu listu prije polaska kada se pripremate za putovanje vlakom:

Visa i lična karta: pasoša ili ličnu kartu sa fotografijom. Osim toga, ako planirate putovanje u više zemalja vlakom, tada je obavezno provjeriti da li zemlja odredišta zahtijeva vizu.

Train Tickets: preuzimanje željezničke aplikacije je odlična ideja, tako da ne morate štampati papirne karte za voz, i može jednostavno pokazati eTicket.

Putno osiguranje: čuvajte karticu putnog osiguranja sa pasošem i kartom za voz zajedno.

Lijekovi: u slučaju da ste skloni razvoju migrene zbog stresa u pripremi, osetljiv stomak, ili bilo kakvih zdravstvenih problema.

Mala promjena: uvijek je dobra ideja donijeti novac na duga putovanja vlakom, posebno, u slučaju da ostanete bez grickalica, pića, ili čita. Posteljina dolazi uz dodatnu cijenu na nekim dugim putovanjima vlakom, kao putovanje preko noći.

Frankfurt Berlin Trains

Leipzig Berlin Trains

Hanover u Berlin Trains

Hamburg Berlin Trains

 

Beautiful View From a Train Window

Razmislite o dobivanju željezničke propusnice

Putovanje vozom odličan je način da istražite više gradova ako ste vremenski ograničeni. Za jednu stvar, putovanje vozom je jeftinije od rezervacije brojnih letova. drugo, vozovi na kratke udaljenosti su moderan način putovanja po Evropi. Na primjer, dobivanje željezničke karte u Holandiji idealno je za putovanje unutar Amsterdama i jednodnevne izlete u obližnje gradove, poput Utrecht.

 

 

Comfortable Wear

Pakovanje udobne odjeće jedna je od stvari koje mogu učiniti uspješnim putovanjem vlakom. Pakovanje udobne odjeće je neophodno kada se pripremate za dugo putovanje vlakom, posebno noćno putovanje vozom. Na primjer, Pakovanje slojeva lake i tople odeće može biti spas i zimi i leti.

Neki vozovi mogu biti zagušljivi i prevrući zimi, a ljeti može biti previše hladno. Dakle, slojevitost i udobno nošenje jedna je od stvari koje treba planirati kada se pripremate za putovanje vlakom. Dakle, ako se obično pakujete u poslednjem trenutku, ovaj put, give yourself at least a couple of days to figure out all the essential items to pack for a train trip.

Salzburg u Beč Trains

München u Beč Trains

Graz u Beč Trains

Prag u Beč Trains

 

How To Prepare and wait For A Train Trip

 

Pakovanje za putovanje vozom

Ovaj savjet je neophodan kada se pripremate za putovanje vlakom jer morate birati između kolica i ranca. Uprkos tome što imamo brze vozove, mnoge željezničke stanice je teško obići kolicima.

stoga, kada se pripremate za a putovanje vozom po Evropi, neophodno je provjeriti objekte na željezničkoj stanici i spakirati svjetlo. Ako trebate koristiti stepenice za promjenu platforme, Vaša torba će biti lagana kao pero. štaviše, kada pakovanje za voz, najbolje je staviti sve osnovne stvari na dohvat ruke, tako da nema potrebe da raspakujete sve svoje stvari na prljavom podu voza samo da biste pronašli slušalice, lijekovi, ili pulovere.

Amsterdam u Pariz Trains

Londona do Pariza Trains

Rotterdam u Pariz Trains

Brisel u Pariz Trains

 

How To Prepare For A Train Trip

Provjerite opcije rezervacije sjedišta

Ako se pitate kako se pripremiti za putovanje vozom, Provjera rezervacije sjedišta je idealna mnogo unaprijed. Odlična sedišta se brzo rasprodaju, i ako želite najbolje iskoristiti putovanje, provjerite opcije sjedišta jer željezničke kompanije imaju tendenciju da imaju širok izbor sjedišta u različitim klasama i rasponima cijena.

Na primjer, ako planirate da idete noćnim vozom, udobnost je prioritet spavati u vozu i trebalo bi da rezervišete mesto u prvoj klasi. štaviše, ako želite da imate najbolji pogled na putu, tada se pogledi na lijevoj i desnoj strani mogu razlikovati. Dakle, provjera rezervacija mjesta ako su dostupna je preporučljiva kao dio pripreme putovanja.

Interlaken u Cirih Trains

Lucerne u Cirih Trains

Bern u Cirih Trains

Ženeva Zurich Trains

 

Train Ride Aesthetics

Najbolji Scenic Views

Jedan od glavnih razloga za putovanje vozom je taj što imate priliku da vidite više zemlje, za razliku od putovanja avionom. Stoga, kada se pripremate za plan putovanja vlakom, pogledi na putu su glavna stvar koju treba uzeti u obzir. Na primjer, ponekad je bolje otići na dugo putovanje vlakom da biste imali spektakularan pogled, poput putovanja orijent ekspresnim vozom.

Osim toga, ako unaprijed istražite najbolje poglede, to bi vam moglo pomoći i pri rezervaciji mjesta u vozu. Ponekad se odlučujete između sjedala do prozora, lijeva ili desna strana mogu napraviti svu razliku između nezaboravnog putovanja vlakom i jednostavnog pristojnog putovanja vlakom.

Brisel u Amsterdam Trains

London u Amsterdam Trains

Berlin u Amsterdam Trains

Pariza do Amsterdama Trains

 

Best Scenic Train Rides

Preuzmite Zabavu za putovanje

Putovanje vozom odlična je prilika da nadoknadite čitanje i podcaste. Kada se pripremate za putovanje vozom, preuzmite nekoliko knjiga, podcasts, i nešto muzike za slušanje u vozu jer ne nude sve željezničke kompanije besplatan Wi-Fi. Osim toga, najbolje je biti spreman unaprijed i na dan putovanja doći opušteni i raspoloženi.

Dodatno, preuzimanje korisnih aplikacija neophodno je prije putovanja. Na primjer, preuzmite vanmrežne karte tako da možete najbolje iskoristiti putovanje i planirati sljedeće faze svog putovanja. Još jedna sjajna aplikacija za preuzimanje je Save A Train za pronalaženje odličnih karata za vlak i željezničkih ruta.

Dijon Provence Trains

Paris Provence Trains

Lyon Provence Trains

Vlakovi od Marseja do Provanse

 

How To Pack For A Train Trip - View the map

 

Veliko putovanje vlakom počinje pronalaženjem najboljih karata za vlak na najdivnijoj i najudobnijoj željezničkoj ruti. Mi u Save A Train rado će vam pomoći da se pripremite za putovanje vlakom i pronaći najbolje karte za vlak po najboljim cijenama.

 

 

Da li želite da ugradite naš blog post „Kako se pripremiti za putovanje vozom“ na svoju stranicu? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbs%2Fhow-to-prepare-for-train-trip%2F – (Malo spusti da vidi Embed Code)