Vrijeme čitanja: 3 zapisnik
(Zadnja izmjena: 10/09/2021)

Putujući od zemlje do zemlje, ili grada do grada, je zaista neverovatno iskustvo i Voyaging vozom je jedan od najboljih načina da se to uradi. Evropska voz tarife se baziraju uglavnom na pređeni put, kako god, mnoge evropske željezničke kompanije su sada preselili u dinamičan sistema cijena - poput avionske karte - u kojoj vozarina može varirati u zavisnosti od potražnje, ograničenja, ili kako rano ste kupili. Bilo da planirate putovati u Austriju, Belgija, Britanija, Francuska, Njemačka, ili Italija, malo istraživanje prije vašeg putovanje vozom mogao stvarno pomoći rastegnuti budžet. Evo ih Najbolji saveti on kako uštedjeti novac na vozovima tokom vaših putovanja.

 

Rezervirajte unaprijed

 

Pogledajte ovaj post na Instagram

 

Post koji dijeli Save A Train (@saveatrain)

 

Ako je dostupno, advance train tickets typically go on sale 6 mjeseca prije vremena putujući. kako god, rezervacije čak i samo nekoliko tjedana prije nego što bi mogao i dalje spasiti te dovoljnu količinu novca, tako da ne gubimo vrijeme!

Nuremberg u Prag Trains

München u Prag Trains

Berlin u Prag Trains

Beč u Prag Trains

 

Budite fleksibilni sa doba godine želite da putujete

Biti fleksibilan sa kada želite da putujete često može dovesti u veliku uštedu. cijene vozne karte rasti u jeku sezona godišnjih odmora u nekim evropskim zemljama. To je obično oko ljeto mjeseci, naročito u srpnju i kolovozu.

Ako imate mogućnost da putuju van ovih mjeseci, ulaznice može biti mnogo jeftinije kupovine. takođe, praznici kao npr Božić i Vaskrs, su vršna vremena – provjerite kada školskih praznika su na i pokušati izbjeći ovih.

Milan u Veneciju Trains

Padovi u Veneciju Trains

Bologna u Veneciju Trains

Rim u Veneciju Trains

 

 

Rebook kartu – uštedjeti novac na vlak karata

Jeste li ikada rezervirali kartu za voz samo da vidi da je vozarina pala ubrzo nakon što ste napravili svoj kupovinu? Vlak cijene ulaznica imaju tendenciju da fluktuirati – često u istom danu. U zavisnosti od otkaza politike kompanije, trebalo bi obično biti u stanju da otkaže i ponovno doživite voz po nižoj stopi ako djeluju u okviru 24 sata od vaše originalne kupovine.

Bordeaux Biarritz Trains

Pariz Biarritz Trains

Lyon Biarritz Trains

Marsej Biarritz Trains

 

 

Pogledajte ovaj post na Instagram

 

Post koji dijeli Save A Train (@saveatrain)

Neke željezničke kompanije su fleksibilniji od drugih sa vremenskom periodu otkaza. U nekim slučajevima, možete otkazati kartu izvan prozora 24 sata. Važno je da provjerite web stranicu vašeg operatera da pročitate gore na svoje politike pre kupovine još ulaznica. Pobrinite se da zadrži potrazi za novim cijenama voz i uštedite novac preknjižavanja svoju kartu po nižoj stopi.

Nantes Bordeaux Trains

Paris Bordeaux Trains

Lyon Biarritz Trains

Marsej Bordeaux Trains

 

Iskoristite popust – Kako uštedjeti novac na cijenama vozova

neki Evropska vlak rute nude značajne popuste za djecu, studenti, i stariji putnici. Djeca u dobi od 3-11 uglavnom dobili dobar postotak off, dok djeca mlađa od 3 obično putuju besplatno. Studenti i viši popusti mogu biti dostupne ovisno o vozovima i destinacije u koju putujete. Važno je da Vaše dijete ili viši karticu na vas u svakom trenutku ako kupite povlaštenu kartu.

Postoji mnogo diskontiranih karata na raspolaganju kroz različite evropske železničke mreže. Pobrinite se da uvijek zadržati potrazi za najnovijim popustima prateći naše Facebook i Twitter stranice.

 

Razmišljanje o vozom do omiljenih evropski grad? Idi našoj web stranici saveatrain.com da provjerite sve naše ekskluzivne cijene i počnete planirati svoju sljedeću avanturu!

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svoju stranicu, zatim kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fhow-to-save-money-on-train-fares%2F%3Flang%3Dbs – (Dođite spusti da vidi Embed Code)