Vrijeme čitanja: 6 zapisnik
(Zadnja izmjena: 31/07/2020)

Francuska je dom za tisuće atrakcija. Od kultni Eiffelov toranj u Parizu do šljunčane plaže Nice, zemlja beskrajne aktivnosti. Ali šta ako se posjeti na layover, ili ste već odjavio vašeg hotela i voz ne ostavlja satima? Radije nego da vuku prtljagu kroz različite gradove, nađete lijevo lokacija prtljage oko Francuske napišite prtljagu i uživajte your dan teret-free.

Kao što smo rekli, zemlja je puna lokacije napišite prtljagu, iako shvatim što je najbolje za vas ovisi o vašoj situaciji.

 

Lijevo prtljage Lokacije na aerodromima

Ako ste u posjeti grad na layover, imate dosta opcija za čuvanje torbe. Pariz ima dva glavna aerodroma, Charles de Gaulle (CDG) i Paris Orly (ORY), i oba ponuda pohranjivanje prtljage u terminal. Većina glavnih airlines uletjeti Charles De Gaulle, posebno za transatlantske letove, dok niskobudžetni avio imaju tendenciju da leti u Pariz Orly. Bez obzira na aerodromu, možete pokupiti svoje stvari nakon leta i ispusti ih čvrsto pred odlazak u grad.

Na Charles de Gaulle, možete pronaći i ormariće u blizini željezničke stanice, što ga čini posebno. Pohranu je na raspolaganju od 06:00 to 21:30, pa budite sigurni da se vrati pred lokacija zatvara.

Paris Orly je slična situacija, s lijevim opcijama prtljage na raspolaganju u blizini željeznička stanica. Cijene variraju ovisno o nekoliko faktora, uključujući komada lijevo i veličine, iako je razumno ukupne. Sati su isti kao CDG, od 06:00 to 21:30, pa ako se žele ostaviti prtljagu preko noći bi se osiguralo dođete na vrijeme.

Druge aerodrome u Francuskoj koriste na isti način, sa opcijama prtljaga dostupan na većini aerodroma, uključujući Nice, lyon, i Marseille. Provjerite svoje lokalne zračne luke za opcije za pohranu i cijene.

Marsej Lyon Trains

Pariz Lyon Train

Lyon u Pariz Trains

Lion - Avignon vozovi

left luggage locations in France at airports

 

Lijevo prtljage lokacija na Železničke stanice

Stanice u Parizu

Ako se umjesto toga prolaze kroz željezničke stanice, ste predstavili s mnoštvom opcija. u roku od Pariza, Sjeverna stanica, Gare de l'Est, Lyon station, Gare Montparnasse, i Gare de Marne la Vallee Chessy sve ponuda ostavio mogućnosti prtljagu, s mnogo različitih kompanija takmiče da ponude svoje usluge.

Cijene za ove usluge variraju, uz naknadu flat rate za prvi 24 sati, a najviše za pohranu vrijeme 72 sati. Cijene su kako slijedi: mali ormarić 5,50 €; srednji ormar € 7.50; veliki ormar € 9.50. svaki dodatni 24 sata je 5 €.

Sati i lokacije također variraju u skladu sa stanice:

  • Za dolaske iz Istoka: Gare de l'Est nivo -1 Dvorana Central nasuprot toaletima od 06:00 to 23:45 dnevno
  • Za dolaske iz Južne: Lyon station dvorana 3, izlazak za rue de Bercy 06:15 to 22:00 dnevno
  • Nalazi se na lijevoj obali: Gare Montparnasse nivo jedan 07:00 to 23:00 dnevno
  • Najveći u Parizu: Sjeverna stanica nivo -1, pored iznajmljivanja automobila, na taksi izlazu iz 06:15 to 23:15 dnevno
  • Oni naslovom u Disneyland: Stanica Marne la Vallee Chessy: nivo 1 – 07:00 to 23:00 dnevno

 

 

Stanica u okviru Francuska

U ostatku zemlje, mnoge željezničke stanice nude lijevo prtljage i pogodnom metodom za čuvanje robe. Ovo je posebno dobro za putnike na Eurail putovanje, koji biraju da preko noći na voza, a ne hoteli. Provjerite lokalne oglasa za željezničke stanice da biste saznali koje opcije prtljagu oni nude. Kao zemlja je odlična opcija za putovanja železnicom, sa stotinama ruta povezuje sve većim gradovima, lokacije za ostavljenu prtljagu možete pronaći po cijeloj Francuskoj.

Cijene su uglavnom razumne i sate za prtljagu može se razlikovati od 24 sat pristup rano zatvaranje. Željezničkim stanicama također predstavljaju odličan izbor za putnike, kao putovanje vozom zahtijeva mnogo manje ograničenja od aviona. Se može doći samo nekoliko minuta prije nego što je voz polazi (umjesto sati, Žena na aerodromu), i uzmi svoje torbe prije nego skakanje na voz, omogućujući vam da maksimalno svoje vrijeme u gradu.

Paris Rouen Trains

Rouen u Pariz Trains

Pariza do Calais Trains

Rouen Calais Trains

left luggage locations in France at train stations

 

Lijevo prtljage lokacija u gradu

gosti hotela

Ako ste već posjećuju grad za nekoliko dana i tek sada checking out, možete biti u sreću. Mnoge evropske nude besplatno skladište prtljage, ako ste gost, i možete se vratiti u bilo koje vrijeme da preuzmete torbe. Isto važi i za druge opcije homestay, kao što su Airbnb. Pitajte svog domaćina, ako su spremni da držite torbe dok istraživanje grada.

inače, većini gradova nude opcije lijevo prtljage po gradu, posebno u blizini velikih Turističke atrakcije. Postoje neke nezavisne usluge, ali i nekoliko velikih kompanija na raspolaganju tokom mnogo Francuske.

privatne usluge

  • Stasher: Stasher je prtljaga servis koji povezuje putnike s trgovinama i hotelima nude usluge za pohranu. To je dostupan u svim većim francuskim gradovima i omogućuje online rezervaciju, što ga čini vrlo povoljno. Njegova web stranica je također vrlo funkcionalan i pokazuje lokaciju sati, cijene, i komentara o svakoj lokaciji, tako da putnici mogu vjerovati njihova prtljaga će biti pohranjeni sigurno.
  • ः Olibg: Holibag je još jedna velika kompanija dostupan širom Francuska. Slično Stasher, sajt povezuje klijente sa kompanijama kao što su restorani, hoteli, i radnje koje nude pohranjivanje prtljage. Sa stotinama različitih opcija, ste gotovo zajamčeno pronaći mesto da odustane od svoje torbe, tako da možete uživati ​​u dan.
  • Dadilja: Ako borave u Parizu, najbolje je Nannybag. Najveći servis za pohranu u gradu, Dadilja torba ponude stotine lokacija i 24 satni pristup za one ekstra kasno uveče. Cijene su ravnu € 6 po torba za prvi dan i 4 € nakon toga. Jedna od najboljih stvari o Nannybag je u tome što garantira sigurnost torbu sa svojom osiguranje, što znači da ste bezbrižni.

Amsterdam u Pariz Trains

Londona do Pariza Trains

Rotterdam u Pariz Trains

Brisel u Pariz Trains

Eiffel tower at sunset

zaključak

Postoji mnogo razloga zbog kojih bi želite da ostavite torbu sigurno sačuvani, da li ste u posjeti grad na dnevno putovanje ili maksimiziranje svoje vrijeme pred noćni voz. Aerodromi su odličan izbor za layovers, dok vlak stanice nude neke od najboljih izbora širom zemlje. inače, privatnih usluga povezuje putnike na poslovanje čine pada torbe zgodan i jednostavan. U svakom slučaju, Budite sigurni da radite svoj domaći zadatak o dostupnim opcijama, cijene, i skladištenje sati, tako da možete pronaći najbolje lijevo prtljage lokacije u Francuskoj za tebe.

La Rochelle Nantes Trains

Toulouse La Rochelle Trains

Bordeaux La Rochelle Trains

Paris La Rochelle Trains

 

Pronađeno naš članak “Gdje mogu pronaći lijevo prtljage Lokacije U Francuskoj?” koristan? knjiga sa Save A Train vi francuski vozne karte i započeti svoje putovanje!

 

 

Hoćeš da pošaljemo naše blogu “Gdje mogu pronaći lijevo prtljage Lokacije U Francuskoj?” na svoje stranice? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete: HTTPS://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/best-cafes-europe/?lang=bs Сігналы абмеркавання- (Malo spusti da vidi Embed Code)