Vrijeme čitanja: 6 zapisnik
(Zadnja izmjena: 05/11/2021)

Od evropskih dvoraca i starih starih gradova do uzbudljivog Hong Konga, ove 7 ljubavne destinacije širom svijeta učinit će da vaša ljubav raste. ovi 7 ljubavne destinacije savršeni su ambijent za prekrasno poglavlje vaše ljubavne priče, i da oživi magiju.

 

1. Najromantičnija ljubavna destinacija širom svijeta: Pariz

Ako sinonime tražite u rječniku za „ljubav“, naći ćete Pariz napisan velikim slovima. Njegov neobjašnjiv šarm, ljepota noću, slastičarnica, i mnogo mjesta za romantične slike, čine Pariz jednim od 7 ljubavne destinacije širom svijeta.

Šetnja prekrasnim susjedstvom La Marais, slušanje ulične muzike, ili na piknik na najljepšim mjestima, Pariz je oličenje romantike. da, možda ne bi iznenadilo da je Pariz na vrhu destinacija za medeni mjesec u evropi, i možda mislite da će sva njegova romantična mjesta biti u potpunosti rezervirana. kako god, ovaj ljupki grad je pun mrlja, gdje možeš vrištati svoju ljubav, ili uživajte bez turista. Pariz je nesumnjivo kraj ljubavi ljubavi, za sve parove, u svim duginim bojama.

Najromantičnije stvari u Parizu

Lutajte Musee Carnavalet, poljubac na kanalu Saint-Martin, i uživajte u romantičnom pikniku u kultnom prostoru Champs de Mars.

Voz od Amsterdama do Pariza

London vlakom do Pariza

Rotterdam do Pariza vlakom

Brisel do Pariza vozom

 

A wedding in paris is the most romantic love destination on the planet

2. Najbolja ljubavna destinacija u Italiji: Venecija

Iako je Venecija jedan od najturističnijih gradova u Evropi, naći ćete mnogo skrivenih mjesta, gdje podijeliti gelato ili pizzu. Gradski mostovi odvest će vas i vašu voljenu u kutove izvan utabanih staza, sokaci, i lokalni restorani, gdje biste mogli pojesti dalje talijanske kuhinje, i nazdravite za ljubav uz italijansko vino ili Aperol.

Savršen romantični dan u Veneciji započet će istraživanjem mnogih mostova. Onda, za koju biste mogli pojesti pizzu 2 i gelato. Posjetu je preporučljivo prepustiti 2 šarmantni otoci Burano i Murano, za drugu polovinu dana, nakon što gomile turista odu. Ovuda, imat ćete otoke za sebe, za romantične slike.

Najromantičnije stvari u Veneciji

Lutajte Dorsodurom, lokalno susjedstvo, ili večerajte u Cantina Do Spade, gdje je Casanova znao večerati. Onda, mogli biste romantično ručati na otoku Burano koji oduzima dah, i uživajte u vožnji gondolom u zalazak sunca. Možete započeti svoj romantični odmor s romantično putovanje vlakom od Londona ili Švicarske do Venecije.

Firenca do Milana vlakom

Firenca do Venecije vlakom

Milano do Firence vlakom

Venecija do Milana vlakom

 

Romantic Love Gondola ride in Venice

 

3. Ljubavne destinacije u Evropi: Jezero Como

Sunce zalazi na alpama, odražavajući se u jezeru, i šetate sa svojim voljenim Šetnja ljubavnika, trag ljubavnika u Varenni. Sigurno ćete se složiti da to čini Jezero Como nezaboravna ljubavna destinacija za romantično bijeg za 2.

Pored šarmantnog gradića Varenne, Bellagio, i Vezio nude spektakularne poglede na jezero Como i mnoštvo romantičnih mjesta.

Najromantičnije stvari na jezeru Como

Uživajte u super romantičnoj šetnji planinama Lari sve do čarobnog piknika u Monte Crocioneu. Ako ste par koji voli adrenalin, tada će let hidroaviona iznad jezera probuditi te leptire!

Firenca do Comoa vlakom

Milano do Coma vozom

Torino do Comoa vlakom

Genova do Comoa vlakom

 

A couple sitting by lake Como lake

 

4. Ljubavne destinacije u Kini: hong kong

moderan, uzbudljivo, i fascinantan, Hong Kong je jedan od najromantičnijih gradova na svijetu. The gradski neboderi, i ostrva, nude neverovatne poglede za slike koje će zarobiti vašu ljubav. Hong Kong je prekrasan pri dnevnom i noćnom svjetlu, zalazak i izlazak sunca, nude brojne romantične aktivnosti, za opuštajući odmor za dvoje, ili epska avantura, stavljajući ga na vrh 7 ljubavne destinacije širom svijeta.

Najromantičnije stvari se rade u Hong Kongu

Savršen romantičan dan započet će krstarenjem oko luke Victoria, ili piknik na pješčanim plažama zaljeva Repulse. Poslijepodne, možete pohađati privatni tečaj kuhanja, i završite s podizanjem naočala za ljubav na zalasku sunca.

 

 

5. Ljubavna destinacija širom svijeta: Austrija

Austrija, zemlja dvoraca, čudesni vrtovi, i očaravajuće gradove, je popularna ljubavna destinacija u Evropi. Ako želite pobjeći od gužve, tada je Halstatt savršena destinacija, pored ostalih prekrasni jednodnevni izleti iz Beča.

Nevjerovatni rezervati prirode poput Innsbruckera pružaju najljepši pogled na austrijske planine i doline, za romantično planinarenje. Osim toga, šarmantni drevni gradovi koji su savršeno mjesto za sretne legendarne ljubavne priče. kako god, ako više volite urbanije bijeg, tada je Beč apsolutno savršen za romantičan vikend. štaviše, Beč je jedan od LGBT najprijatnije destinacije u svijetu, tako da pozdravlja sve parove, u bilo kojem statusu veze, i samo čekam vas i vašu značajnu drugu.

Najromantičnije stvari u Austriji

Romantični dan u Austriji započet će austrijskim štrudlama za doručak u lokalnom kafiću. Onda, krenite u šetnju austrijskim vrtom ili dvorcem. Osim toga, ako ste sportski par, onda planinarenje austrijskim Alpama, biće idealno.

Salzburg do Beča vlakom

Minhen do Beča vlakom

Graz do Beča vlakom

Prag do Beča vlakom

 

A couple sitting in a valley in austria watching the mountains

 

6. Ljubavne destinacije širom svijeta: Prag

Petit i šarmantan, Prag je užasno romantičan i s pravom ima mjesto na našem 7 najbolje ljubavne destinacije na svijetu. da, krcat je turistima, ali ima puno vidikovaca i zelenih parkova, kako bi se izbjegle gužve putnika, i dalje uživajte u najbolje iz starog Praga.

Slatki mali barovi, veličanstveni mostovi, i naselje Mala Strana savršeni su ambijent za romantiku. Dok je Prag jedno od najpopularnijih odredišta u Evropi, ima dosta skrivenih mjesta; šarmantno naselje Mala Strana, i park s pogledom na grad, Palacky Bridge, su samo a nekoliko skrivenih romantičara.

Najromantičnije stvari u Pragu

Šetnja Malom Stranom, pivo uz rijeku Vltavu, večera s pogledom na grad, i koktele u baru Hemingway.

Nirnberg do Praga vlakom

Minhen do Praga vlakom

Berlin do Praga vlakom

Beč do Praga vlakom

 

A couple strolling and holding hands on the streets of Prague

 

7. Ljubavne destinacije širom svijeta: Lake District u Engleskoj

Kad je neko mjesto inspirisalo romantičnu poeziju Williama Woodswortha, onda je to vrhunska ljubavna destinacija. Zaista, vidjet ćete da je jezero u zapadnoj Engleskoj izuzetno romantično. Hvala za 6 prirodni rezervati engleskog sela i krajolika, i 16 jezera koja oduzimaju dah.

Smješten u regiji Cumbria, zemlja jezera jedna je od najljepših regija u Engleskoj. stoga, planinarenje niz brda, do jezera i tarna, je jedna od najromantičnijih stvari na svijetu. Osjećat ćete se kao da ulazite u čarobni roman Jane Austen, gdje ljubav prkosi svim preprekama.

Najromantičnija mjesta u Cumbriji

Keswickovo jezero, za prekrasno pješačenje do piknika uz jezero. Osim toga, Vrh Helvellyn, i vodopad su potpuno sanjarska mjesta za dvoje.

Amsterdam do vlaka vlakom u London

Pariz do Londona vozom

Berlin do Londona vlakom

Brisel do Londona vozom

 

England love destination

 

ovi 7 ljubavne destinacije su sjajna mjesta za začiniti vašu vezu. ovdje na Save A Train, rado ćemo vam pomoći da isplanirate romantični bijeg na ove sanjive i uzbudljive ljubavne destinacije.

 

 

Želite li ugraditi naš post na blogu „7 ljubavnih destinacija širom svijeta“ na svoju stranicu? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbs%2Flove-destinations-worldwide%2F– (Malo spusti da vidi Embed Code)