Vrijeme čitanja: 7 zapisnik
(Zadnja izmjena: 01/01/2021)

Mnogo je divnih i lijepih znamenitosti u Evropi. Iza svakog ugla, postoji spomenik ili vrt za posjetiti. Jedna od najuzbudljivijih i najneverovatnijih znamenitosti je veličanstvena fontana, i izabrali smo ih ručno 10 najljepših fontana u Evropi.

Glazbeni, ekstravagantno, Europske fontane su spektakularne. Od Pariza do Budimpešte, u centru grada ili na ostrvu, ove 10 neverovatne fontane su potpuno vredne posete.

 

1. Fontana di Trevi u Rimu

Najveća i najpoznatija fontana u Rimu je fontana Trevi. Ova veličanstvena fontana se razlije 2,824,800 kubika vode svaki dan. takođe, u rimsko doba bio je središnji izvor vode. tako, vidjet ćete da fontana Trevi na raskrsnici tri ceste "Tre Vie" fontana tri ceste.

U slučaju da niste znali, fontana Trevi jedno je od sedam evropskih čuda. stoga, nije iznenađujuće što je na najljepšoj fontani u Europi prikazano mnogo filmova, kao Roman Holiday.

Gdje je fontana di Trevi u Rimu?

Prekrasna fontana Trevi udaljena je samo 10 minuta hoda od Španskih stepenica. Tramvajem možete ići i do stanice Barberini.

Cijene vlakova od Milana do Rima

Cijene vlakova od Firence do Rima

Cijene vlakova od Pise do Rima

Cijene vlakova od Napulja do Rima

 

Fontana Trevi jedna je od najljepših fontana u Rimu i Italiji

2. Fontana Trocadero

Najistaknutija karakteristika fontane Trocadero je fontana Varšave u središtu. Slivnog je oblika, sa 12 fontane koje ga okružuju. stoga, prizor Eiffelovog tornja i fontane je apsolutno epski.

The prelijepi vrtovi a fontane su u početku bile dio palače Trocadero, stvoreni su u 1878 sa univerzalnim izlaganjem. Okrenuta prema rijeci Seni, u pozadini Palais du Chaillot i na pročelju Eiffelovog tornja, fontana Trocadero je savršeno izletište u Parizu, i Evropi.

Kako doći do Trocadera?

Do vrtova Trocadero i fontane možete doći metroom, do stanice Trocadero.

Cijene vlakova od Amsterdama do Pariza

London - Pariz cijene vlakova

Cijene vlakova od Rotterdama do Pariza

Cijene vlakova od Brisela do Pariza

 

3. Fontana Latona u Versaillesu

Oni su 55 fontane u vrtovima Versailles, ali najljepša i najzanimljivija je česma Latona. Fontana La Latona inspirisana je Ovidovim Metamorfozama, Latona, majka Apolona i Diane, prikazan sa svojom djecom u ovoj slavnoj fontani.

Okrenuti prema Velikom kanalu, viziju kralja Luja XIV možete lako uočiti i diviti se s bilo kojeg mjesta u Versaillesu. Tokom visoke sezone možete uživati ​​u muzičkoj emisiji fontana koja se održava 3 puta nedeljno.

Kako doći do Latone?

Versajska palača nalazi se u gradu Versailles, samo 45 minuta vožnje vozom iz Pariza. Vlakom možete doći do stanice Versailles Chateau Rive Gauche. Zatim je samo nekoliko minuta hoda od stanice do palače i vrtova.

La Rochelle do Nantes Cijene vlakova

Cijene vlakova Toulouse - La Rochelle

Cijene vlakova od Bordeauxa do La Rochellea

Cijene vlakova od Pariza do La Rochelle

 

Fontana Latona u Versaillesu

 

4. Fontana Efteling

Najupečatljivija predstava muzičke fontane u Evropi je predstava muzičke fontane u tematskom parku Efteling. Zapanjit ćete se 12 minutni show svjetla i vode, gdje žabe transformišu vodu u prekrasnu baletsku predstavu.

Za Efteling je izgrađen sistem fontana Aqunura 60 godišnjica. Zaključiti, muzička emisija je sjajan kraj porodičnog putovanja u divno Tematski park Efteling.

Kako doći do fontane Efteling?

Ovaj neverovatni park udaljen je samo sat vremena od Amsterdama, tako da je savršen za zabavnu porodicu jednodnevni izlet iz Amsterdama.

Cijene vlakova od Brisela do Amsterdama

London do Amsterdam cijene vlakova

Cijene vlakova od Berlina do Amsterdama

Cijene vlakova od Pariza do Amsterdama

 

 

5. 1o Najljepše fontane u Evropi: Trafalgar fontana

Sirene i Tritoni su centralni kipovi u fontani Trafalgar Square. kako god, za razliku od ostalih fontana, nema legende iza izbora ovih morskih stvorenja. Najljepša fontana u Londonu prvobitno je sagrađena 1841 kako bi se prostor za demonstratore sveo na minimum.

Pronaći ćete fontanu Trafalgar Square ispred Nacionalne galerije u Londonu. dodatno, trebali biste znati da tamo Londonci dolaze zbog božićne zabave. tako, imat ćete još jedan sjajan razlog da posjetite jednu od najljepših fontana u Evropi.

Kako doći do fontane Trafalgar u Londonu?

Do stanice podzemne željeznice Charing Cross možete putovati iz bilo kojeg mjesta u Londonu.

Cijene vlakova od Amsterdama do Londona

Cijene vlakova od Pariza do Londona

Cijene vlakova od Berlina do Londona

Cijene vlakova od Brisela do Londona

 

Trafalgar fontana London UK

 

6. Fontana Swarovski u Innsbrucku

Tirol je jedna od najljepših regija u Austriji, kao i dom sjedišta Swarovski. Fontana Swarovski nalazi se u kristalnim svjetovima Swarovski, kompleks zabave i hrane. Zapravo je dizajniran za proizvođača kristalnog stakla, Swarovski.

Fontana je oblikovana kao muška glava. Jedna je od najneobičnijih fontana u Evropi, i definitivno vrijedno posjeta kada planinarite Austrijom.

Kako doći do Fontana Swarovski u Inzbruk?

Možeš putovanje vlakom od Innsbrucka do Swarovskog za manje od sat vremena.

Cijene vlakova od Münchena do Innsbrucka

Cijene vlakova od Salzburga do Innsbrucka

Cijene vlakova Oberstdorf do Innsbruck

Graz do Innsbruck cijene vlakova

 

Swarovski fontana u Innsbrucku jedna je od najjedinstvenijih i najljepših fontana u Evropi

 

7. Jet Deau u Ženevi

Mlaz vode, mlaz vode na engleskom, je najviša fontana u Evropi i do koje može doći 400 metara. u početku, fontana je izgrađena za kontrolu viška pritiska hidrauličkog postrojenja u La Coulouvreniere, ali je ubrzo postao simbol moći.

stoga, prilično je teško propustiti Jet Deau kada posjetite Ženevu. Zapravo, mogli biste naći put do Ženevskog jezera, ako jednostavno slijedite mlaz vode.

Cijene vlakova od Lyona do Ženeve

Cijene vlakova Zurich - Ženeva

Cijene vlakova od Pariza do Ženeve

Cijene vlakova od Berna do Ženeve

 

Jet Deau u Ženevi je najposebnija fontana u Švicarskoj

 

8. Fontana Stravinskog, Pariz

Fontana Stravinskog u Centru Pompidou muzička je počast ruskom kompozitoru, Igor Stravinsky. Usne jarkih boja, klaun, i druge nečuvene skulpture čine ovu ekscentričnu fontanu jednom od najneobičnijih fontana u Evropi. Dizajn su kreirali kipar Jean Tinguely i slikar Niki de Saint Phalle. Oba umjetnika imaju vrlo različite stilove: dadaistička industrija s jedne strane, i svijetle s druge strane. tako, zajedno, njihov rad slavi najbolju modernu klasičnu muziku 20. veka.

Bez sumnje, fontana Stravinski privući će vam pažnju kada joj se divite izbliza. To je zapravo poput svjedočenja cirkuske predstave na ulazu u svjetski poznati centar Pompidou.

Kako doći do Fontana Stravinskog?

Fontaine Stravinsky nalazi se na ulazu u centar Pompidoua. Metroom možete doći do stanice Hotel de Ville.

Cijene vlakova od Pariza do Marseja

Marseille do Pariza Cijene vlakova

Marseilles do Clermont Ferrand Cijene vlakova

 

9. Muzička fontana ostrva Margaret u Budimpešti

Najveća fontana u Mađarskoj svakog sata prikazuje divnu muzičku i lasersku predstavu. Maja do oktobra, je najbolje vrijeme za posjet otoku Margaret u Budimpešti. Možete uživati ​​u pikniku dok gledate spektakularnu predstavu vode i svjetla.

Još jedna karakteristika koja čini Krizikovu fontanu jednom od 10 najljepše fontane u Evropi, je da postoji plan muzičke emisije za djecu i odrasle.

Kako doći do Ostrvska fontana Margaret?

Do fontane otoka Margaret možete doći tramvajem iz centra grada Budimpešte.

Cijene vlakova od Beča do Budimpešte

Cijene vlakova od Praga do Budimpešte

Cijene vlakova od Münchena do Budimpešte

Cijene vlakova od Graza do Budimpešte

 

Muzička fontana na ostrvu Margaret u Budimpešti je najljepša fontana i mjuzikl u Evropi

 

10. Križikova fontana u Pragu

Plesna fontana, Križikova fontana, nalazi se u blizini praškog izložbenog centra. Počevši od 8 od ponoći, moći ćete uživati ​​u najboljim svjetlima i najboljoj muzici. Oni su 4 prikazuje kada se svaki u glazbi i svjetlima potpuno razlikuje od drugog.

Godine izgrađena je muzička fontana Krizik 1891 za izložbeni centar. Od tada zabavlja gužvu. Večer s predstavom bit će sjajan završetak bajkovitog dana u Pragu.

Kako doći Krizik?

Do fontane Krizik lako možete doći tramvajem do stanice Vystaviste.

Cijene vlakova od Nirnberga do Praga

Cijene vlakova od Münchena do Praga

Cijene vlakova od Berlina do Praga

Cijene vlakova od Beča do Praga

 

Križikova fontana u Pragu

 

ovdje na Save A Train, rado ćemo vam pomoći da pronađete najjeftinije karte za vlak do bilo koje od prekrasnih fontana u Evropi.

 

 

Želite li ugraditi naš post na blogu „10 najljepših fontana u Evropi“Na vašu stranicu? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete: HTTPS://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/most-beautiful-fountains-europe/?lang=bs Сігналы абмеркавання- (Malo spusti da vidi Embed Code)