Vrijeme čitanja: 4 zapisnik
(Zadnja izmjena: 11/06/2021)

Ako ste dugo da vidi neke od Evrope morate posjetiti destinacije, neke od najviše bicikl prijateljski gradovi sigurno će napraviti listu. Ovi gradovi su veliki za istraživanje biciklom, što ih čini idealnim za putuju na proračun. I možete doći vlakom. Ovdje su deset najviše bicikl friendly gradova u Evropi:

 

1. Bicikl-friendly Amsterdam, Holandija

Amsterdam je konstantno bio među bicikl prijateljski gradova u Evropi. On je odvojen biciklističke staze umjesto traka, omogućujući vam da se svuda bez automobila. Možete lako doći do ga vlak iz Pariza, Brisel, Kopenhagen i drugih velikih europskih destinacija.

Brisel u Amsterdam Trains

London u Amsterdam Trains

Berlin u Amsterdam Trains

Pariza do Amsterdama Trains

 

 

2. Bicikl-friendly Kopenhagenu, Danska

Kopenhagen uloženo preko 134 miliona € u razvoj svojih biciklističke mreže, tokom godina. Koji su doprinijeli tome da njihova biciklistička staza mrežu impresivan i pokrenula Kopenhagenu da bude među najzelenije europskih destinacija.

Hamburg u Kopenhagen Trains

Hanover do Kopenhagena Trains

Berlina do Kopenhagena Trains

 

3. Bicikl-friendly Berlin, Njemačka

Take a bike in Berlin in the summer

Berlin je otežano da postane jedan od najvećih bicikl prijateljski gradova u Evropi za neko vrijeme. Oni konačno je, zahvaljujući razrađenu kampanju biciklističke zajednice. Kao jedan od čvorišta europskih saobraćaj vozova, Berlin je prilično lako doći do.

Bremen u Berlin Trains

Leipzig Berlin Trains

Hanover u Berlin Trains

Hamburg Berlin Trains

 

4. Utrecht, Holandija

Gradovi u Holandija vole svoje bicikle. Utrecht puno ulaže u svoj bicikl infrastruktura. Duge ulice bicikl i veliki parking sadržaji čine ga jednostavan za korištenje bicikle tamo.

Brisel Utrecht Trains

Antwerp u Utrecht Trains

Berlina do Utrecht Trains

Pariz Utrecht Trains

 

5. Antwerpen, Belgija

Antwerpen je većina Belgija bicikl-friendly grad, sa razvijenom mreža biciklističkih staza. Sa velikim projektima u cilju daljeg unapređenja to, Antwerp će sigurno ostati među prvih biciklističkih destinacija u Evropi.

Brisel Antwerp Trains

Amsterdama do Antwerp Trains

Lille u Antwerp Trains

Pariz Antwerp Trains

 

 

6. Beč, Austrija

Beč pohvaliti implementaciji prvi evropski Cargo bicikl iznajmljivanje sistem. Među druge inicijative da grad velikodušno sponzorira da Beču više bicikl-friendly gradi 1300 kilometara biciklističkih staza mreže.

Salzburg u Beč Trains

München u Beč Trains

Graz u Beč Trains

Prag u Beč Trains

 

7. Bazel, Switzerland

Basel is scenic and among the Most Bike Friendly Cities

Basel je poznat po nekoliko stvari, i biti bike-friendly je jedan od njih. U svim vremenskim ili sezone, možete vidjeti stanovnici Basel koristeći svoje bicikle za navigaciju oko lako. Basel možete doći iz Amsterdama vlakom direktno.

Munich Basel vozovi

Zurich Basel vozovi

Bern u Basel vozovi

Ženeve do Basel vozovi

 

8. Munster, Njemačka

Među Njemačka većina bicikl friendly gradova, Munster drži konstantno dobar rang. Grad je naporno radi kako bi se osiguralo biciklisti su sretni sa svojim biciklističke infrastrukture i sigurnosti.

Essen Munster Trains

Bielefeld u Munster Trains

Köln u Munster Trains

Hanover Munster Trains

 

9. Verona, Italija

Italijanski gradovi obično nisu među gradovima koji najviše vole bicikliste u Evropi, ali Verona stoji prilično dobro. To je odličan grad za istražiti biciklom, a vozom iz Rim Verona dodaje samo na ljepotu vaše putovanje.

Rimini Verona Trains

Rim Verona Trains

Florence Verona Trains

Venecija Verona Trains

 

10. Minhen, Njemačka

Minhen ima jasan plan za izgradnju ogromne zone bicikl mreže i poboljšanje biciklističke infrastrukture. Krajnji cilj je postići a 30% modalni udio za bicikle. Ako želite da isprobate dobiti oko Minhena na biciklu, mogli putovati tamo vozom iz Berlina, Beč, i Zurich, među drugim gradovima.

Berlin u Minhen Trains

Frankfurt München Vlakovi

Beča do München Vlakovi

Stuttgart München Vlakovi

 

Jeste li spremni posjetiti neke od najboljih europskih destinacija koristeći samo svoj bicikl i vlak? Pripremite se za avanturu svog života, i rezervirajte svoj voznih karata rano!

 

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svoju stranicu, možete snimiti naše fotografije i tekst i samo nam dati zasluge linkom na ovaj blog post, ili kliknete ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fmost-bike-friendly-cities%2F%3Flang%3Dbs – (Malo spusti da vidi Embed Code)