Vrijeme čitanja: 9 zapisnik
(Zadnja izmjena: 07/08/2021)

Impresivno u arhitekturi, bogata povijest, u najljepši gradovi u svijetu, u 10 najpoznatije znamenitosti koje treba posjetiti željeznicom, a koje bi trebale biti na vašem popisu. Od Evrope do Kine, kroz najpoznatija vrata Berlina, i u Zabranjeni grad, evo kratkog zavirivanja u znamenitosti zbog kojih ćete ostati zapanjeni.

 

1. Eiffelov toranj u Parizu

Zaista je teško propustiti ovu spektakularnu znamenitost, 300 metara visok željezni toranj. Bez obzira šetate li Le Marais, Gospa, ili Latinska četvrt, ova masivna ikona Pariza biće stalno na vidiku.

tako, ako putujete u Pariz prvi put, definitivno ćete posjetiti Eiffelov toranj po danu i noću kako biste vidjeli Eiffelov sav osvijetljen. stoga, trebali biste se dobro pripremiti za posjet i znati da je to najbolji način za putovanje do Eiffelovog tornja u Parizu, ili bilo gde u Evropi.

Kako doći željeznicom do Eiffelovog tornja?

Do Eiffelovog tornja najbolje je putovati vlakom. The javni prijevoz sistem u Parizu je vrlo efikasan i udoban. Putovanje po okruzima i znamenitostima izuzetno je jednostavno, a središnja lokacija Eiffelovog tornja u gradu znači da je dobro povezan s francuskom željeznicom.

Champ de Mars / Tour Eiffel je najbliža željeznička stanica, a Eiffelov toranj je pravedan 2 minuta hoda od stanice. kako god, silazak sa stanice Trocadero pružit će čarobniji pogled na toranj i Seinu. RER linijom C možete voziti do Eiffelovog tornja svakih nekoliko minuta, a metro karta za jedno putovanje je € 1.9.

Voz od Amsterdama do Pariza

London vlakom do Pariza

Rotterdam do Pariza vlakom

Brisel do Pariza vozom

 

Ajfelov toranj u Parizu noću

 

2. Najpoznatije znamenitosti koje treba posjetiti željeznicom: Kineski zid

Najveća svjetska orijentir koju je stvorio čovjek, zavladao je Kineski zid 2000 godine za izgradnju. Prva gradnja zida započela je početkom 7. vijeka, a kasnije su dodani dodatni zidovi kako bi ojačali i pretvorili Kineski zid u jednu od ogromnih i zadivljujućih znamenitosti na svijetu.

Budući da je Kineski zid tako prostran, možete mu se diviti od mnogih mjesta širom Kine, i može potrajati do 175 dana da ga u potpunosti pređemo. kako god, najbolje mjesto za divljenje Kineskom zidu je Peking, predgrađu Pekinga, i gradovi poput Badalinga. Zaključiti, Kineski zid veličine, istorijski značaj, i dizajn izvan ovog svijeta čine ga jednim od 10 najpoznatije znamenitosti koje treba posjetiti željeznicom.

Kako doći do Kineskog zida iz Pekinga?

Do stanice Huoying trebali biste putovati podzemnom željeznicom ili se voziti linijom Airport Express. Zatim od željezničke stanice Huangtudian vozite S2 vlakom do željezničke stanice Badaling. Ulaz u Veliki zid vidjet ćete na 20 minuta hoda od željezničke stanice.

 

Poznata znamenitost koju treba posjetiti željeznicom: Kineski zid

 

3. Najpoznatije znamenitosti koje treba posjetiti željeznicom: Sikstinska kapela Vatikan

Prekrasne Michelangelove freske već godinama zapanjuju posjetitelje. Sikstinska kapela u Vatikan najbolje ga je posjetiti petkom navečer i noću ljeti kada je manja gužva. Najveće umjetničko djelo na svijetu dostupno je kroz vatikanske muzeje, i ne trebate rezervirati vrijeme da biste ga unijeli.

Sikstinska kapela je dobila ime po šestom papi, koji ga je sagradio u 15. veku. tako, freske koje ukrašavaju strop u Sikstinskoj kapeli prikazuju priče iz knjige Postanak. U izvanrednim potezima i bojama, freske su dobro očuvane, i lako možete provesti cijeli dan diveći se prizorima.

Kako doći do Sikstinske kapele iz Rima?

Sikstinski kapela nalazi se u Vatikanu, izvan Rima. stoga, ako dolazite iz Milana, Firenca ili neko drugo odredište u Evropi, prvo biste trebali uzeti a brzi voz u Rim. onda, vozom od Rome Tiburtina do ulice Roma. Stanica Pietro, i to je 14 nekoliko minuta hoda do Sikstinske kapele.

 

Pogled na Sikstinsku kapelu Vatikan

 

4. Karlov most u Pragu

Iz Budimpešte ili Beča, nikada nije bilo lakše putovati na Karlov most iz bilo koje tačke u Evropi. To nije iznenađujuće, s obzirom na činjenicu da je Karlov most u Pragu jedna od najpoznatijih znamenitosti koju treba posjetiti vozom. Gotički kameni most, statue, centralna lokacija između Male Strane i starog grada, samo su neki od razloga njegove slave.

osim toga, Karlov most je jedan od najljepših i najstarijih mostova u Evropi. stoga, naići ćete na stotine turista koji traže najbolje Instagram slika mjesto na mostu. da, u bilo koje doba dana i godine, pridružit ćete se brojnim posjetiteljima u Pragu kako biste se divili jednom od najpoznatijih mjesta na svijetu.

Kako doći željeznicom do Karlova mosta?

putovanja vozom u Europi je vrlo ugodno i brzo, tako da možete putovati na Karlov most iz bilo koje susjedne zemlje. Od glavne željezničke stanice (Na lokalnom jeziku: Glavni kolodvor), radi se o 13 minuta vožnje metroom do Karlova mosta. Tamo se moglo i pješice, to je 25 nekoliko minuta hoda do Karlova mosta od željezničke stanice, ali manje preporučljivo ako dolazite iz Dresdena, Budimpešta, ili Zermatt.

Nirnberg do Praga vlakom

Minhen do Praga vlakom

Berlin do Praga vlakom

Beč do Praga vlakom

 

Znameniti Karlov most, Prag

 

5. Najpoznatije znamenitosti koje treba posjetiti željeznicom: st. Vasilijeva katedrala u Moskvi

Jedan od mnogih spektakularni trgovi u svijetu, na Crvenom trgu u Moskvi nalazi se katedrala koja oduzima dah. st. Bazilijeva katedrala je čudesna, sa 6 kapele, lijepo i umjetnički oslikano u geometrijskim uzorcima. Veličanstvena katedrala prekrasna je u fasadi i unutrašnjosti, sa svakom kapelom ukrašenom gravurama i slikama.

st. Vasilijeva katedrala jedna je od najboljih ikona Moskve i sagrađena je kao simbol pobjede u porazu Groznog Ivana, Kan iz Kazana. tako, od 1561 svake godine privlači milione turista radi pogleda 1 orijentira koji oduzimaju dah u Rusiji.

Kako doći do St.. Bazilijeva katedrala?

Katedrala Svetog Vasilija nalazi se na Crvenom trgu, a podzemnom željeznicom možete od stanice Leningradsky do Okhotny Ryad. Ako želite vidjeti najbolje iz Rusije, zatim brzi voz iz St.. Peterburg je idealan način putovanja.

 

Poznata znamenitost koju treba posjetiti željeznicom: st. Basil's Cathedral Moscow Russia

 

6. Palata Peterhof u St.. Petersburg

Ruski Versaj sagradio je Petar Veliki kao svoje ladanjsko imanje. Na tvom izlet u palaču Peterhof, posjetit ćete Donji park, Gornji vrt, Morski kanal, i dvije male palate – Monplaisir i palača Marli. Petar Veliki u posjeti Versaju 1770-ih i realizirao je francusko remek-djelo u jednu od najpoznatijih znamenitosti Rusije danas.

Careva palata je najpoznatija po fontanama, Velike rijeke, biblijski kipovi, i vrtovi. Nijemci su uništili ovu veličanstvenu palaču u Drugom svjetskom ratu, ali su je uspješno obnovili da bi postala UNESCO svjetske baštine site.

Kako doći do Peterhofa?

Palata Peterhof jedna je od glavnih znamenitosti za posjetiti u St.. Petersburg. Do Peterhofa možete putovati vlakom od stanice Baltiskiy do stanice Noviy Peterhof.

 

Golden Landmark, Palata Peterhof u St.. Petersburg

 

7. Najpoznatije znamenitosti koje treba posjetiti željeznicom: Koloseum Rim

Koloseum je jedno od sedam čuda modernog svijeta, stoga, najbolje je posjetiti Koloseum uz obilazak s vodičem. inače, u čitava bogata istorija ove velike konstrukcije za vas će biti izgubljeni. Flavijski carevi izgradili su ovo remek-djelo kao amfiteatar, s idejom zaštite gužve od kiše i vjetra, u vidu.

Danas možete posjetiti sve nivoe Koloseuma, ili mu se divite iz brojnih restorana i kafića u blizini. dodatno, najveći kolosej ikad izgrađen, danas se koristi kao mjesto koncerata muzike uživo. ovdje, vidjet ćete najveća imena u svijetu muzike, kao što je Elton John.

Kako doći do Koloseuma?

Do Koloseuma možete doći s oba aerodroma u Rimu, vozom. Vozovi polaze iz svih 15 minuta do stanice Tiburtina, a zatim metroom ravno do ove talijanske ikone. Očigledno, vrlo je lako doći do Koloseuma iz povijesne jezgre Rima.

Milano do Rima vlakom

Firenca do Rima vlakom

Piza do Rima vlakom

Napulj do Rima vlakom

 

Poznata znamenitost odozgo: Koloseum u Romi

 

8. Najpoznatije znamenitosti koje treba posjetiti željeznicom: Westminsterska palata u Londonu

Najpoznatija znamenitost u Engleskoj je Westminsterska palača i Big Ben Tower. Kuće parlamenta. Victoria Tower i najpoznatija kula na svijetu, Big Ben, čine najpoznatiju orijentir u Engleskoj.

S pogledom na rijeku Temzu, sa atrakcijom London Eye u blizini, okruženje Westminsterske palače je vrhunsko. Za nevjerovatne panoramske poglede, posjetite London Eye tokom cijele godine, jer je ulaz u Westminster moguć samo subotom, tokom jula i avgusta.

Kako doći do Westminsterske palače i Big Bena?

Krenite linijom kružnih cijevi do stanica Westminster ili Trafalgar. Ako dolazite iz predgrađa Londona, bilo gdje u Velikoj Britaniji ili Evropi, tada će Jugozapadna željeznica biti najbolji način putovanja.

Amsterdam do Londona vozom

Pariz do Londona vozom

Berlin do Londona vlakom

Brisel do Londona vozom

 

Westminster Palace, London UK

 

9. Zabranjeni grad Kina

U srcu Pekinga, pronaći ćete ulaz u najveću carsku palaču na svijetu. Veći od Peterhofa, Louvre, Kremlj, i Vatikan, Palata zabranjenih gradova 980 dvorske zgrade za istraživanje. Za razliku od ostalih znamenitosti na svijetu, ovaj je sav napravljen od drveta. sa 25 Kineski carevi su u palači živjeli u prošlosti, Zabranjeni grad je najveći muzej na svijetu.

Izuzetna znamenitost s pravom je stekla svoje ime i danas. To je zbog činjenice da 40% palače i dalje je zabranjeno posjetiteljima. kako god, još uvijek možete vidjeti cijeli kompleks s vrha brda u parku Jingshan. Zabranjeni grad možda nije jedan od najšarenije i najljepše palate u Evropi, ali je najfascinantnije.

Kako da dođem do zabranjenog grada?

Šangaj do Pekinga je uskoro 5 sati vozom, ali u Pekingu, metroom možete do Zabranjenog grada.

 

 

10. Najpoznatije znamenitosti koje treba posjetiti željeznicom: Brandenburška vrata Berlin

Brandenburška vrata najvažnija su znamenitost Berlina, jer je simbol željezne zavjese i nekada podijeljenog Berlina. Vrata je u početku izgradio pruski kralj Frederik Viljem II, u 18. veku. tako, najbolji način da saznate više o istoriji iza ove ikone, kratko i tokom upoznavanja drugih putnika, je vođena pješačka tura.

Popodne i vikendom, Pariser Platz postaje pozornica za mnoge lokalne umjetnike i glazbenike. Također možete biti svjedoci kako lokalno stanovništvo biciklira kroz kapiju i samo sjedi, ćaskanje, čekajući sunčeve zrake da pogledaju kroz kapiju.

Kako doći do Brandenburških vrata?

Najprikladniji način putovanja do Brandenburških vrata je linija S-Bahn, sistem podzemne željeznice. Krenite bilo kojom linijom koja ide do stanice Brandenburger Tor.

Zaključiti, lokacija, istorijski značaj, arhitektura, i veličina ovih znamenitosti privlače milione turista svake godine. Dok stojite ispred svakog pojedinog orijentira, u evropi, Rusija, ili Kina, jednostavno ćete biti zapanjeni ljepotom i stvaranjem svake web stranice.

Frankfurt do Berlina vlakom

Leipzig do Berlina vlakom

Hannover do Berlina vlakom

Hamburg do Berlina vlakom

 

Brandenburška vrata Berlin po oblačnom danu

 

ovdje na Save A Train, rado ćemo vam pomoći da isplanirate jedan od ovih 10 najpoznatije svjetske znamenitosti željeznicom.

 

 

Želite li ugraditi naš post na blogu „10 najpoznatijih znamenitosti koje treba posjetiti željeznicom“ na svoju web lokaciju? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbs%2Fmost-famous-landmarks-visit-rail%2F - (Malo spusti da vidi Embed Code)