Vrijeme čitanja: 3 zapisnik
(Zadnja izmjena: 18/02/2021)

Nova pruga je pokrenula, pokriva Azerbejdžan, Turska, i Gruzije. Linija se prostire na preko 820 Kilometara i broji tovara pored putničkih vlakova. Prvo, linija će biti prvi koji će povezati Evropi i Kini, dok zaobilazeći Rusiju. Voz će saobraćati od kapitala Azerbejdžana Bakuu i glavnog grada Gruzije Tbilisiju u grad Kars u Turley. Nadalje, To će smanjiti vrijeme putovanja između evropske željezničke infrastrukture i Kina željeznicom. Predsjednici Azerbejdžana, Turska, i Gruzije, kao i predstavnici Europske unije, prisustvovao otvaranju nove željezničke linije.

 

Detalji voz

Prvo, pruga je prvobitno bilo planirano da pokrene u 2010 a zatim u 2012. kako god, zbog linija ne prolazi kroz Armenija, i SAD i EU nije financijski doprinos i to izazvalo zastoj. Osim toga, linija prolazi kroz zemlje koje su ranije imale svoje granica zatvoreni jedni drugima (datira iz Sovjetski savez).

drugo, linija koja je nazvana 'Eurasian Bridge', će povezati ekonomijama zemalja prolazi kroz. kineski roba prevozi iz Kine u Evropu na ovoj liniji u što manje 12 dana. Nadalje, the vlak će prevoziti 5 milijuna tona tereta godišnje sa ovim brojem očekuje se da će skočiti 17 miliona tokom vremena. Dodatno, ovo će luku alatka u Azerbejdžanu najveći u Kaspijsko more regija.

 

bird's eye view of the new port in Alat which will benefit from the new train link

Azerbejdžan je nije otkrio pune troškove linije međutim, poznato je da su oni posudio Gruzija $775 za finansiranje gruzijski dio linije.

 

Kazahstan

Kazahstan je sada etablirao kao novi "Put svile’ sa povećanom teretnom aktivnošću između Evrope i kina. Istorijski Kazahstan je služio kao povezivanje država za Europu, Azija, i Indiji. Razlog zašto se kazahstanska teretna djelatnost ponovno obnavlja je taj što smanjuje udaljenost Evrope do Azije 10,000 kilometara. Nadalje, Kazahstan je proveo više $3 milijarde na željezničke pruge. Ovo uključuje $250 milijuna potrošeno na Khorgos Gateway. Ovaj ulaz omogućava kineskim vozovima da prebacuju svoju robu u evropske vlakove, izbjegavajući potrebu za promjenom linija.

 

Kina sada posjeduje 49% od Khorgos Gateway koji je dio novog voza link

 

Citati o novom pruga

Prvo, Predsjednik Azerbejdžana osvrnuo na voz

Baku-Tbilisi-Kars pruga je najkraći i najpouzdaniji veza između Azije i Evrope

Dodatno, Evropska unija je prokomentarisao

Otvaranje pruge Baku-Tbilisi-Kars je veliki korak u transportu interkonekcije povezivanju Europske unije, Turska, Gruzija, Azerbejdžan, i centralne Azije ... uz antičku svile,

 

Kupiti vozne karte

Pošto ste već ovdje, zašto ne uzeti 3 minuta se pronašli najbolji voznu kartu za sljedeći put? Gdje god da si planiraju putovati u Europi možemo vam pomoći pronaći karte. Bilo da ste u potrazi za vidjeti Alpima Switzerland i Italija ili možda posjetiti zemlje poput Belgija i mađarska smo pokrili. Rezervirajte svoj voznih karata sad. Platiti za karte koristeći sve najpoznatijih načina plaćanja

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svom mjestu, zatim kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fnew-train-links-asia-europe%2F%3Flang%3Dbs – (Dođite spusti da vidi Embed Code)