Vrijeme čitanja: 5 zapisnik
(Zadnja izmjena: 06/08/2021)

Ako je to sporiji tempo života što tražite, onda ste na pravom mjestu. slika; Polja lavande, suncokreti, i masline ... Nedjeljni ručak pod sjenom platana na seoskom trgu, caffe creme na trotoar kafića u kombinaciji sa prošetati kroz šumu hrasta i kestena kao probavni. Ovo je Provence – šta da se vidi i kako doći.

Ovo je regija ogromnih kontrasta i veze. Provence skriva svoje složenosti pod velom jednostavnih užitaka. To je dom crvene boje Esterel planine, ukus Tapenade, miris ružmarina, kadenca provansalskog naglaska, i maestral, vetar koji duva niz od Alpa. kao takav, aktivnosti su ogromne, također! Dozvolite nam da vam pomognemo!

 

Fields of lavender

 

Provence - šta da vidi: umjetnost

Od 1. Mart, 2019 do 5 Jan, 2020, u Carrieres de Lumieres, bivšeg kamenoloma okrenuo impresivno muzej umjetnosti u Les Baux-de-Provence, domaćin izložba posvećena Vincent Van Gogh je remek.

odnos Van Gogh sa Provansa je bilo blizu. Slikar proveo posljednjih nekoliko godina svog života u ovom francuskom regiji, potapanjem u veličanstvenom svjetlu i scenografije. On je preselio iz Pariza do Arles in 1888, jer je smatrao da “cijelu budućnost novih umjetnosti mogu se naći u Midi” i bio je primljen u azil u Saint-Remy-de-Provence kada njegovo zdravstveno stanje je odbio. Oba ova mjesta inspirisao neke od njegovih najpoznatijih slika i konsolidaciju njegov jedinstveni stil. S obzirom na popularnost izložbe, preporučujemo vam rezervirati unaprijed na Carrieres de website Lumieres.

Dijon Provence Trains

Paris Provence Trains

Lyon Provence Trains

Vlakovi od Marseja do Provanse

 

Provence - šta da vidi: Ikonu moderne Marselja

The icon of modern Marseille, Provence, France

 

Ovaj zapanjujući muzej istražuje istorija, kulture, i civilizacija mediteranskog regiona kroz antropološke eksponata, obrtni umjetnost izložbe, i film. U kolekciji se nalazi u hrabar, savremeni objekat dizajnirao rodom iz Alžira, Marsejski školovani arhitekta Rudy Ricciotti i Roland Carta. To je povezan s pješački most vrtoglavicu izaziva do 13. stoljeća Fort St. John, od kojih su Stupendous views u Vieux Port i okolno more.

Lyon Toulouse Trains

Paris Toulouse Trains

Drago mi je da Toulouse Trains

Bordeaux Toulouse Trains

 

Provence - šta da vidi: Castellane

Castellane, Provence

 

Ovo je šarmantan grad na rubu Verdon Gorge. Castellane, Provence je lijep gradić na obalama rijeke Verdon je zaustavljanje mjesto na Napoleon Road (Ruta Napoleon) okružen prekrasnim, divlje planine. Dominira poznati rock na kojima Notre-Dame du Roc kapela tribina, na provansalski stari grad je labirint slikovitih uskim stazama, utvrđeni tragovi poput Tour Pentagonale (pet-kula) i Gate Clock (sat gateway), i prelijepi trg Marcel Sauvaire kvadrat - srce Castellaneove akcije.

34 rue Nationale

34 Rue Nationale je kuća u kojoj je Napoleon zaustavio na ručak 3 marš 1815 po povratku iz Elbu. Otvoren za javnost, što je danas na Bliskom Verdon Muzej popularne umjetnosti i tradicije.

Notre-Dame du Roc kapela

Hoda fanovi ne smije propustiti nakon put koji vodi do Notre-Dame du Roc kapelu sa leđa crkva u blizini 30 zapisnik. Pogled sa vrha na okolne selo je zapanjujući!

Montpellier do Marseja Trains

Nice to Marseilles Trains

Pariz do Marseja Trains

Toulouse do Marseja Trains

 

Provence - šta da vidi: pape’ Avinjonska palata

Popes' Palace of Avignon, Provence, France

 

Naveden kao Svjetske kulturne baštine od strane UNESCO-a, palača je jedan od 10 najposjećenija spomenika u Francuskoj. postaje 650,000 posjetitelja godišnje. Pravi simbol uticaj zapadnog kršćanstva u 14. stoljeću. Ovaj 15.000km remek spomenik je najveća srednjovjekovna utvrda i najveći gotičkoj palači Evrope.

Benedikt XII, koji je izgradio Stari dvor na istoku i sjeveru. A njegov naslednik Klement VI sagradio je Novu palatu na jugu i zapadu. Toranj smešten 11 priče o odeljenja Arhiva. Njegova visina 52 metara zavrti ti. Pogledam ga sa terase Utopia Manutention kino, i ti ćeš vidjeti šta mislimo!

Palata organizuje kulturna događanja, tema ture, izložbe, i koncerti tokom cijele godine. Takođe kuće unutar svojih zidova Musée de l'Oeuvre. U ljeto, velika izložba traje do Velikog Kapela, dok je Glavni Dvorište postaje open-air teatar sa predstave iz Avignon, Provence kazalište festival napravio Jean Vilar u 1947.

Cijene vlaka Lyon-Avignon

Vozovi od Pariza do Avinjona

Lijepo do Avignona vlakovima

Vlakovi od Marseja do Avinjona

 

Provence - šta da vidi: Avignon, narandža, Chateauneuf Pope

Avignon, Orange, Chateauneuf-du-Pape trip

 

duboko Uronite u ruralnim Francuska i otkrijte rimske baštine među vinogradima valjanje. Marvel na Slavoluk i rimski amfiteatar. Putuje kroz plodni vinogradi Chateauneuf-du-Pape, Provansa, i uzorak domaća vina tokom degustacija sesije. Divite se UNESCO-ve Svjetske baštine u uži Pont du Gard - rimski akvadukt. Posjetite srednjovjekovni grad Les Baux-de-Provence. Smješten visoko u Alpines planine, i otkrijte Provanse sela Gordes i Roussillon.

 

 

Kako doći?

Vozom, naravno! Rail putovanja u Provence pruža mainline vozova, uključujući i high-speed TGV, južno od Pariza, preko Lyon, Avignon, Aix en Provence, i Marselja, zatim duž mediteranske obale (ne velike brzine) to Lijepo, Francuska. Karte možete dobiti u roku od nekoliko minuta Save A Train

 

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svoju stranicu, možete ili uzeti naše fotografije i tekst i samo dajte nam kredit sa linkom na ovaj blog post, ili kliknete ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fprovence-see-get-there%2F%3Flang%3Dbs– (Malo spusti da vidi Embed Code)