Vrijeme čitanja: 4 zapisnik
(Zadnja izmjena: 02/09/2022)

Rastući trend što više ekološki prihvatljivo izazvao je brojne, i varirala zelenih inicijativa globalno, u velikim gradovima i malim gradovima podjednako. Jedan od mnogih znakova da je ovo povećanje korištenja obnovljivih izvora energije u ljudi svakodnevnom životu i radu u sferama to nikada nije bio smatran opcija ranije. Jedna od takvih područja je sigurnost na putevima, gdje se koristi u svemu od putokazi do semafora na signalni uređaji, čime road situacijama više vidljiva na jeftinije cijene, i takođe štedi i novac i planeta u procesu.

Dok znakovi na putu stvarno ne treba lit da rade svoj posao, svjetla definitivno imaju dodatnu korist podizanje svijesti vozača. Solarni putokazi opremljen LED svjetla pružaju sredstva za bolju vidljivost, i danju i noću (Možete saznati više o svojim principima rada ovdje) Oni pružaju dobar operativac spektar čak iu teškim vremenskim uvjetima koji se obično stvaraju nesreća sklone situacijama. Bez obzira na njihovo mjesto - na raskrsnicama, raskrsnica, ili železničkih prelaza, ovi znakovi osiguravaju veću sigurnost pješaka i vozila.

 

Glavnih prednosti na solarni pogon putokazi

Veliku korist i prednost od ovih znakova je činjenica da je energija koja ih hrani ne dolazi iz fosilnih goriva. To ne zagađuje na način da je ugalj, ulje, i plina do, što ga čini 100 posto ekološki. Jedini uslov je dovoljno sunčanih sati kako bi se suncu da se bere, pretvaraju i pohranjuju za upotrebu godinu dana. Kao nezgodna jer to preduvjet može izgledati, jednom napunjena, instalacija je stvarno ekonomičan zbog svoje osjetljivosti na kretanje, koji omogućava postovi ovako da radi samo kada postoji stvarna saobraćaj na putu, umjesto danonoćno. Solarna energija korištenja su višestruki i zaista fascinantan, zar ne?

Od ovih instalacija je teško zanemariti, oni povećati svijest vozača i pješaka u kružnih tokova, u parkirališta, opasna područja za koje se zna da uzrokuju nesreće, itd. Činjenica da im ne trebaju žice ili električni izvor okolnih za rad omogućava da ih postavite bilo gdje, pored činjenice da su oni zaista jeftino i low-održavanje. Dodatna prednost je i činjenica da su tako lako instalirati - oni mogu biti priključeni ili na stalne ili prijenosni jedan za veću mobilnost. To ih čini velikim u toku radovi na putu, kao što se može staviti i ukloniti u gotovo ni u jednom trenutku i bez izazivanja prekida na obližnje pješačkih staza.

Amsterdam u Pariz Trains

Londona do Pariza Trains

Rotterdam u Pariz Trains

Brisel u Pariz Trains

 

Benefits Of Solar-Powered Railroad Crossing Signals And Road Signs

 

Solar Railroad Signali

Pružnog prelaza signale koji koriste sunčevu svetlost energija može se koristiti iu industrijskim zonama i ruralna područja. Proizvodi ove vrste, kao što su https://www.solarlightingitl.com/solar-railroad-crossing-systems/ otkrivanje vlakova koji se približavaju putem bežičnih senzora, a kada dobiju signal, oni aktiviraju prelaz svjetla i zvuk koji ide na sve dok se vlak je prošao i da je siguran da pređu staze. Ovi signali obično idu u parovima na svakoj strani voza prelaza, i bežičnu vezu ih uključuje i isključuje istovremeno. Vjerojatno najbolja stvar o instaliranju tih je činjenica da ne postoje vanjski kutije ili duge kablove uključeni.

Čitav sistem se oslanja na solarnu energiju koja je dovoljna da traje 10 sati neprekidnog rada jednom u potpunosti napunjena, ali ima rezervnu bateriju, ukoliko dođe do potpunog nedostatka sunčeve svjetlosti kada je akumulirana energija je iscrpljena. Sistem je također ponekad samo aktivirati ako se ispune određeni programirane kriterijume, kao što je specifična brzina, na kojoj se približava vlak se kreće, na primjer. Može se podesiti da samo vatru alarm ako je vrijednost iznad 65 mph i ignorisati saobraćaj, kreće sporije od toga. Opcije se razlikuju.

Iako zelene energije nije u potpunosti uključeni u život prosječne osobe još, možemo vidjeti svoju prisutnost i korištenje rasti u minutu, ulazi sve više i više sfere života. To je zaista budućnost naše planete i predstavlja ekološki svestan način za napredak zagrljaju bez daljnjeg boli krhke i delikatnu ravnotežu u prirodi koji je već teško pogođena čovjek. Solarni ceste i pruge rješenja su dobar primjer praktične, pametan, i jeftine primjene velikih prirodnih resursa.

Brisel u Amsterdam Trains

London u Amsterdam Trains

Berlin u Amsterdam Trains

Pariza do Amsterdama Trains

 

rail crossing

 

Mi se brinemo o okolišu i volimo umjetnost putuje. Počnite tako što ćete rezervacije vozom sa Save A Train, danas!

 

 

Hoćeš da pošaljemo naše blogu “Prednosti solarni Railroad Crossing Signali i putokazi” na svoje stranice? Možete ili uzeti naše fotografije i tekst i dati nam kredit s link za ovaj blog post. Ili ovdje možete: HTTPS://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/solar-powered-railroad-crossing-signal/?lang=bs Сігналы абмеркавання- (Malo spusti da vidi Embed Code)