Vrijeme čitanja: 6 zapisnik
(Zadnja izmjena: 20/09/2021)

U potrazi za najspektakularnijih univerziteta u Evropi? Zatim pročitajte na! Znamo da odabir univerziteta je važan izbor. Naravno, mora se uzeti u obzir nastave i objekata učenja da je Univerzitet nudi pri odabiru koju da prisustvuju. kako god, ponekad osećaj u stomaku je dobro da se na previše. ovdje na Save A Train uradili smo neke od ovih istraživanja za vas i sastavili listu Najspektakularniji Sveučilišta. Svi oni se mogu pohvaliti spektakularne arhitekture. Neki imaju amazing povijest, ali neke od novoosnovanih univerziteta su također predstavljena na ovoj listi. Oni nude više savremene estetske sa modernističkim zgradama i art funkcije. Javite nam koja vam je omiljena!

 

Univerzitet u Bolonji, Italija

Bologna University is one of the Most Spectacular Universities In Europe

The Univerzitet u Bolonji in Italija se smatra najstarijih svetskih univerziteta, nakon što je osnovana 1088. Ova lista je u Najspektakularnija univerziteta u Evropi, ali to bi se moglo smatrati jedan od najspektakularnijih univerziteta u svijetu. Na slici ispod je Palazzo Poggi, jedan od glavnih zgrada univerziteta. U njoj se nalazi tri univerziteta muzejima sa izložbe na prirodne istorije, anatomija, akušerstvo, fizika, i hemije. da, dobro ste pročitali. Oni imaju svoje muzeje!

Ali oni nisu jedini zgrade treba posjetiti kada obimne kroz Najspektakularniji Sveučilišta. Postoje mnoge zgrade u okviru univerziteta da treba staviti na listu nezaobilazna. To uključuje College of Spain, pink, manastirske zgrade uključuje i gotičke i renesansne elemente u svom dizajnu. Kao i izuzetne arhitekture, univerzitet je dom 2 hektara botanički vrt.

Kako doći Vlakom?

Je zbog svoje lokacije i geografije, Bologna je razvijen u jednu od glavni željeznički saobraćaj čvorišta sjevernoj Italiji. To je vrlo dobro povezan s ostalim većim talijanski centara.

  • Bologna je 37 minuta iz Firence
  • 2-HR 20-min od Rim
  • 2 sata od Venecija
  • 1 sat iz Ferrara
  • A moderne high-speed pruge omogućuje postizanje Milan u približno 65 zapisnik.
  • Drugi ogranak ove linije povezuje Bologna sa Rim.

Uzgred: Dok uzimajući trenirati južno od Milana, ne zaboravite da uhvatiti uvid u Duomo Iznad Bologna na jugu. TO JE posebno zanimljivo u zalazak sunca.

Venecije do Bologna Trains

Florence Bologna Trains

Rim Bologna Trains

Milan Bologna Trains

 

University of Rostock, Njemačka

The University of Rostock ne samo da je najstariji univerzitet u Baltičkom moru regije; to je ujedno i najbogatija u tradiciji. I naravno, jedan od najspektakularnijih univerziteta u Evropi. Kao što je osnovana u 1419, uskoro će proslaviti svoju 600. godišnjicu. To će osvrnuti na dugu tradiciju edukacije studenti i istraživački rad. Gothic stilu zgrada, zajedno sa avenije drvoredima i parkovi čine zadivljujući postavku. U centru univerziteta je glavna zgrada privlačnim što nas u početku privukao dodajući ovo The Najspektakularniji Sveučilišta. TO JE smješten nasuprot a park i fontana, savršeno mjesto za studente i posjetiteljima provesti neko vrijeme diveći se bogat eksterijera zgrade.

The University of Rostock sastoji se od devet tradicionalnih fakulteta i jednu centralnu interdisciplinarni fakultet u kojoj naučnici i studenti svih fakulteta surađuju učiniti istraživanja u četiri glavna područja:

  1. život, svjetlo, i materije
  2. pomorski sistemi
  3. Starenje pojedinca i društva
  4. Znanje – Kultura – transformacija

Univerzitet u Rostock je jedan od njemačkih univerziteta sa veoma širokom spektru tema. Ona nudi više od 100 kurseve: 34 završiti sa neženjom, 56 sa magistrirao, 37 (uključujući nastavnike) uz državni ispit, i 3 sa dr. Nadalje, Centar za obuku nastavnika i istraživanje obrazovanja ne samo da sprovesti obrazovno istraživanje ali i radi na poboljšanju kvaliteta obuke nastavnika.

Kako doći Vlakom?

Želite li da znate kako doći do jednog od Najspektakularnijih univerziteta u Evropi? Bilo kojeg smjera si putujući od (npr. Rostock ili Schwerin, Berlin ili Hamburg), idi vozom sve dok ne dođete Wismar željezničke stanice. Odavde, možeš uhvatiti autobus na autobuskoj stanici u J.-R.-Becher-Strasse pomoću linija 4 ili G (prema Ostseeblick) ili B-D (prema Seebad Wendorf). To je samo minutu hoda od ove autobuske stanice preko puta parkiralište na Campus.

(Za plan mreže grada autobusnih linija, raspored i cijene, molimo posjetite web Hanzeatske grada Wismar.

Berlina do Rostock Trains

Hamburg Rostock Trains

Schwerin u Rostock Trains

Wismar Rostock Trains

Aarhus University, Danska nam je poslednja Spektakularni univerziteta u Evropi

Spectacular Aarhus University

Aarhus University Nalazi se u drugom po veličini danskom gradu (Aarhus je takođe ime grada) a karakterizira ga zeleni kampus, zajedno sa jezero. Univerzitet je savršen primjer kako čovjek-made struktura i prirodno okruženje može raditi u savršenoj harmoniji. Pokazuje glavne zgrade, savršeno. Mnoge građevine su dizajnirani od strane danskog arhitekta C.F. Moller u modernističkog dizajna koja odražava mladost univerziteta. Moller i njegovi partneri Kay Fisker i Povl Stegmann su bili odgovorni za objekte žute cigle. Oni su jedinstveni kao i prepoznatljiv na fakultet. Glavna zgrada je od tada se smatra jednim od 12 najznačajnijih arhitektonskih radova u danski istoriji. Jedan od mnogih razloga to je jedan od najvažnijih Spectacular Sveučilišta.

sa preko 44,000 studenti, Univerzitet u Arhusu je drugi po veličini univerzitet u zemlji. Sastoji se od četiri fakulteta u umjetnosti, Nauke i tehnologije, zdravlje, i posao i društvene nauke.

globalno orijentiran, Univerzitet ima programe razmjene u mjestu sa preko 50 institucija širom sveta. To uključuje University of Arktika, Utrecht mreže, Nordijski centar Fudan, i Nordijski centar Indija.

Kako doći Vlakom?

Aarhus leži na jednom od najznačajnijih željezničkih čvorišta u Danskoj. Postoje po satu odlazaka na sjeveru, na jug, i zapada. Iz južne i centralne Evrope, veze su preko Hamburg / Flensburg. vrijeme putovanja iz Hamburga Aarhus je oko pet sati. Iz zemalja istočne Evrope trenirati veze Aarhus ide preko Poljske i Kopenhagen. Aarhus ima po satu usluge i iz Kopenhagena. Otvaranje tunel pod Veliki Belt je skratio putovanje za jedan sat. Putovanje sada traje tri i pol sata. Postoji nekoliko dnevnih veze sa Švedska, Njemačka, i ostatka Europe.

Vozovi vezan za Aarhus željezničke stanice ostaviti Copenhagen Airport po satu. Cijena je oko DKK 410 za kartu u jednom pravcu (uključujući rezervaciju sjedala).

 

Spremni za početak pregleda svoje opcije? Rezervirajte vozne karte sada dok je toplo vrijeme traje, uz pomoć Save A Train!

 

 

Hoćeš da pošaljemo naše blogu “Najspektakularnijih univerziteta u Evropi” na svoje stranice? možete snimiti naše fotografije i tekst i samo nam dati zasluge linkom na ovaj blog post. Ili ovdje možete: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fspectacular-universities-europe%2F%3Flang%3Dbs– (Malo spusti da vidi Embed Code)