Vrijeme čitanja: 5 zapisnik
(Zadnja izmjena: 08/09/2023)

Najpopularniji trend u turističkoj industriji je eco-friendly putovanja. Ovo se odnosi i na putnike, koji su strastveni u vraćanju zajednici, a ne samo prepuštanje bezbrižnom odmoru. Ako ste pametni putnik, onda vam održivo turističko putovanje nije strani pojam.

Šta je održivi turizam? kako možete igrati svoju ulogu u očuvanju i izgradnji lokalnih zajednica? Pronaći ćete naše 10 savjeti za održivi turizam, pronicljivi i lako ih je slijediti.

 

Savjet 1: Održivi turizam putovanja

Putovanja vlakom, autobus, ili je brod ekološki prihvatljiviji nego avionom. Zagađenje vazduha uzrokovano vozovima znatno je manje od bilo kojeg drugog druga sredstva javnog prevoza ili privatni automobil.

Budući da su udaljenosti između većine evropskih zemalja vrlo male, Putovanje vlakom preko zemalja odlična je prilika da uživate u pogledu, i budi pametan putnik. stoga, Putovanje vlakom je na vrhu svakog plana održivog putovanja i na našem 10 najbolji savjeti za održivo putovanje.

Cijene vlakova od Milana do Rima

Cijene vlakova od Firence do Rima

Cijene vlakova od Pise do Rima

Cijene vlakova od Napulja do Rima

 

Sustainable Tourism Travel Tips

 

Savjet 2 Za održivo turističko putovanje: Uštedu energije

Jedna od pogodnosti putovanja, a biti turist razmaziti se u svemu. Za neke turiste, to može uključivati ​​život poput kraljevske porodice na odmoru. kako god, ovaj način putovanja koštaće našu planetu više. Ako želite biti pametan putnik, možete početi štednjom energije i električne energije. stoga, jedan od vrha 10 najbolji turistički savjeti za održivi turizam je uvijek upaliti svjetlo, AC, i isključen TV, kad izađete iz sobe.

Cijene vlakova od Amsterdama do Pariza

London - Pariz cijene vlakova

Cijene vlakova od Rotterdama do Pariza

Cijene vlakova od Brisela do Pariza

 

Savjet 3: Zeleno planinarenje

Još jedan savjet o održivom turističkom putovanju tiče se zaštite prirode, a možete započeti zadržavanjem na označenim stazama. Markirana staza je tu da se zadrži prirodni resursi i čuda u Evropi siguran od štete. takođe, na ovaj način nećete prekidati bilo koje divlje životinje ili ekosisteme faune okolo.

La Rochelle do Nantes Cijene vlakova

Cijene vlakova Toulouse - La Rochelle

Cijene vlakova od Bordeauxa do La Rochellea

Cijene vlakova od Pariza do La Rochelle

 

Green Hiking is a Sustainable Travel Tip

 

Savjet 4 Za održiva turistička putovanja: Neka bude čisto

Ponošenje male torbe sa sobom za smeće još je jedan nevjerojatan primjer ekoloških putovanja. Na primjer, ovu torbu možete koristiti za prikupljanje smeća koje su ostali putnici ostavili. Dakle, pridonijet ćete zadržavanju najljepša prirodna čudesa u Evropi čisto i sigurno.

Cijene vlakova od Brisela do Amsterdama

London do Amsterdam cijene vlakova

Cijene vlakova od Berlina do Amsterdama

Cijene vlakova od Pariza do Amsterdama

 

 

Savjet 5: Kupujte lokalno

Lokalna kupovina i ručno izrađeni proizvodi nevjerojatan su primjer održivog turizma. Umjesto da doprinese šteti nastaloj u procesu uvoza robe, doprinosite lokalnoj zajednici. Kupovina lokalnih zanata i robe nevjerojatan je socijalni i ekonomski doprinos lokalnoj zajednici. Nakon svega, kulturna ulaganja ogroman su dio održivog turizma.

Cijene vlakova od Amsterdama do Londona

Cijene vlakova od Pariza do Londona

Cijene vlakova od Berlina do Londona

Cijene vlakova od Brisela do Londona

 

Sustainable Shopping tips Europe

 

Savjet 6: Spakujte vrećicu za višekratnu upotrebu

Iako postoji svjetski trend održivih vreća za kupovinu koje se mogu reciklirati, još uvijek se možete naći s plastičnom vrećicom. Svi znamo kolateralnu štetu koju jedna plastična vrećica može prouzročiti ako je životinja pronađe ili dugoročno štetu na okolišu. Torba za višekratnu upotrebu izvrsna je za kupovinu na lokalnim pijacama i supermarketima. Odlična je ideja za pakiranje vrećice za višekratnu upotrebu i sklopive svi suveniri.

Cijene vlakova od Münchena do Innsbrucka

Cijene vlakova od Salzburga do Innsbrucka

Cijene vlakova Oberstdorf do Innsbruck

Graz do Innsbruck cijene vlakova

 

Sustainable Traveling by packing reusable items

 

Savjet 7 Za održiva turistička putovanja: Jedite lokalno

Podrška lokalnim preduzećima dio je pametnog i odgovornog putnika. Gost ste u stranoj zemlji i kulturi, i uvijek treba da pokazujete svoje poštovanje i zahvalnost lokalnoj zajednici. To će imati ogroman ekonomski i ekološki utjecaj.

Nadalje, hrana je nevjerovatna prilika za učenje o lokalnoj kuhinji. Priče, začini, a jela će vam reći sve o čemu trebate znati lokalna kultura.

Cijene vlakova od Lyona do Ženeve

Cijene vlakova Zurich - Ženeva

Cijene vlakova od Pariza do Ženeve

Cijene vlakova od Berna do Ženeve

 

Savjet 8: Spakujte šalicu kafe za višekratnu upotrebu

Jedno od najboljih iskustava na putovanju je definitivno kupovina lokalnog peciva i kafe, i započinjanje dana sa sjajnog gledišta. kako god, ako mislite na sve ostale putnike koji se bave istim navikama, uskoro će naš svijet biti pun plastičnih čaša. Dakle, pakovanje boce za vodu za višekratnu upotrebu i šalice kafe znači promjenu vaših navika, ali razmislite koliko će to pomoći u smanjenju plastičnog otpada.

Cijene vlakova od Beča do Budimpešte

Cijene vlakova od Praga do Budimpešte

Cijene vlakova od Münchena do Budimpešte

Cijene vlakova od Graza do Budimpešte

 

Pack A Reusable Coffee Cup for a Sustainable Tourism

 

Savjet 9: Odaberite ture sa fokusom na očuvanje i aktivnosti na otvorenom

Provedite svoj odmor na otvorenom, u evropskim šumama i gorju jedan je od najboljih 10 savjeti za održivi turizam.

Uklanjanje lokalnih očuvanja koja štite divlje životinje ključni je element održivog turizma. Ove organizacije za zaštitu često spašavaju ugrožene životinje, sadi drveće, i igraju ključnu ulogu u očuvanju ekosistema. stoga, vaš odmor u Europi imat će dodanu vrijednost, pored otkrivanja prirodnih čuda, rezerve, i nacionalni parkovi u Evropi.

Cijene vlakova od Nirnberga do Praga

Cijene vlakova od Münchena do Praga

Cijene vlakova od Berlina do Praga

Cijene vlakova od Beča do Praga

 

Outdoor acitivities are key for Sustainable Tourism Travel

 

Savjet 10: Odaberite ekološki smještaj

Mnogo je divnih tipova smještaja u Europi, a najbolji način za uživanje u prirodnim čudima je zadržavanje nekoliko koraka dalje. Male i samostalne gostionice, homestays, i konzervatorske kuće obično zapošljavaju lokalno stanovništvo, i podržati lokalnu zajednicu.

Osim toga, očuvanje divljih životinja nudi izlete i volonterski programi u zamjenu za smještaj. Dakle, imat ćete izuzetno sreću da uživate u najnevjerovatnijim rezervatima divljine i prirode.

Tip smještaja koji odaberete za odmor u Europi ključan je za ispunjavanje vaše uloge pametnog putnika. Ne istraživanje vašeg najboljeg smještaja jedno je od sljedećih greške u putovanju koje treba izbjegavati.

Cijene vlakova od Milana do Venecije

Cijene vlakova od Firence do Venecije

Cijene vlakova od Bologne do Venecije

Cijene vlakova od Trevisa do Venecije

 

Putovanje vlakom je sjajan način da započnete svoje ekološko putovanje evropskim rezervatima i pogledima. ovdje na Save A Train, rado ćemo vam pomoći da planirate ekološki odmor u Europi vlakom.

 

 

Želite li ugraditi naš post na blogu „10 savjeta o održivom turizmu za putovanja“ na svoju web lokaciju? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsustainable-tourism-travel-tips%2F%3Flang%3Dbs Сігналы абмеркавання– (Malo spusti da vidi Embed Code)