Vrijeme čitanja: 4 zapisnik
(Zadnja izmjena: 02/08/2021)

Uzbudljiva deo putujući u inostranstvu je nepredvidivost iskustva. Kada putujete u stranoj zemlji, ćete biti izloženi različitih kultura, postavke, i iskustva. Čak i ako radite neki istraživanje, ste sigurni da se zatečeni nešto od onoga što ste pronašli. nažalost, nisu svi iznenađenja naiđete mogu biti dobre, a samo zato što ste na odmoru ne znači da su imuni na naškoditi.

Možda ne želite vjerovati da se ova nesreća se može dogoditi da vas, ali morate biti spremni na mogućnost da ste, ili voljenu osobu, će zahtijevati medicinsku pomoć, dok daleko od kuće. Bilo da je kao jednostavan kao ubacujući zub, spraining svoj gležanj, silazeći s vrućicom, ili srčani udar, primaju medicinski tretman trebate možda neće biti tako lako kao što bi bilo u SAD-u.

To je zato što je većina tradicionalnih planovima zdravstveno osiguranje ne proširiti pokrivenost izvan onoga što se događa na američkom tlu. To znači da bi mogao biti na udicu za tisuće dolara u medicinske troškove za brigu ste dobili u inostranstvu. To je razlog zašto ne putnik bi trebao biti bez putno zdravstveno osiguranje. Ove specijalizirane planovi će ići gdje ti domaći pokrivenost neće, osigurava da ćete biti u mogućnosti da se uživati ​​svoje putovanje bez brige o nepredvidljiv događaj.

Za više informacije o putovanjima zdravstveno osiguranje i zašto biste trebali razmisliti o tome, pogledajte vodič sadrži ispod.

 

Zašto je Putno zdravstveno osiguranje je dobra ideja?

• Putovanje u stranoj zemlji mogu uvesti brojne opasnosti po zdravlje. Na primjer, kvaliteta vode ne može biti isto, što je dovelo do ozbiljne infekcije. Različitim klimatskim može naprežete pred-postojećeg stanja, kao što su bolesti srca ili alergije, Ostavljam te loše opremljena za rukovanje situaciju.

• Čak i ako već imate zdravstveno osiguranje, možda ne pokriva izvan SAD-a. To znači neku bolest ili povreda naiđete dok putujete u inozemstvo može dovesti do izuzetno visoke troškove liječenja.

• Ako ste u posjeti udaljenom dijelu svijeta i zahtijevaju hitnu medicinsku pomoć, možda će biti potrebno da budu evakuisani u bolnicu. Bez odgovarajućeg osiguranja, ovo može koštati desetine hiljada dolara na vrhu bilo koje druge troškove vezane.

• U nekim okolnostima, možda ćete morati imati putno zdravstveno osiguranje za vrijeme trajanja svoje putovanje. Na primjer, posjetitelja u Rusiju, Kuba, i narodima u šengenski prostor EU mora dokazati da imaju pokrivenost.

• Iako je putovanje zdravstvenog osiguranja mogu biti izuzetno vrijedan, to obično čini manje od 10 posto svih proizvoda putnog osiguranja kupili putnici, dok su relativno jeftin.

 

Brisel u Amsterdam Trains

London u Amsterdam Trains

Berlin u Amsterdam Trains

Pariza do Amsterdama Trains

 

Kako Putno zdravstveno osiguranje štiti vas


• Putno zdravstveno osiguranje razlikuje od standardne politike putnog osiguranja prije svega u tome što ne pruža pokriće za troškove koji se odnose na otkaz, kašnjenja, ili prekida.

• Uz putno zdravstveno osiguranje, možete imati pokriće u slučaju neočekivanog Hitna pomoć. Oni mogu varirati od slomljenog zuba ili borbe trovanja hranom na povrede opasne po život i srčanog udara.

• Jedna od osnovnih prednosti ovih politika je da oni pružaju vam 24/7 višejezična podrška će vam pomoći da koordinira sa osobljem zdravstvene zaštite u stranoj zemlji.

• Ove politike obično pružaju pokriće za ono što se općenito smatra ključnim medicinski troškovi. To uključuje posjeta hitnoj, usluge evakuacije, i transport troškovi nastali da postignu odgovarajuću zdravstvenu ustanovu.

• Najčešći planovi pokrivaju jedan put, ali isto tako se može kupiti za pokriće razdoblja dok 12 mjeseci. Dugoročne medicinske pokrivenost za one koji često putuju ili u dužem vremenskom periodu može se kupiti u mjesečnim razmacima.

 

Amsterdama do Londona Vlakovi

Paris u London Trains

Berlin u London Trains

Brisel u London Trains

 

Spremni za početak pregleda svoje opcije? Rezervirajte vozne karte sada dok je toplo vrijeme traje, uz pomoć Save A Train!

 

Hoćeš da pošaljemo naše blogu “Najspektakularnijih univerziteta u Evropi” na svoje stranice? možete snimiti naše fotografije i tekst i samo nam dati zasluge linkom na ovaj blog post. Ili ovdje možete: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fthe-need-for-travel-medical-insurance%2F%3Flang%3Dbs– (Malo spusti da vidi Embed Code)

 

Preuzmite ovdje PDF za ovaj članak koji je pružena Save A Train Senior Services of Illinois