Vrijeme čitanja: 4 zapisnik
(Zadnja izmjena: 15/01/2022)

Sa stotinama povijesnih znamenitosti i prekrasnim pogledom koji se kreću od sunca poljubila obale, na kavernoznog planine, Europa zaista ima sve. To je idealno odredište za putovanje, kao što je to moguće napraviti svoj put iz jedne zemlje u drugu, u roku od nekoliko sati. To je ujedno i jedan od najsigurnijih područja u svijetu da putuju. Uprkos vijest da je EU nedavno nije smanjio opasne razine vožnje, prosječna stopa smrtnosti je i dalje najniža je ikad bio (1 in 49 milion).

Važno je napomenuti da postoje određene politike i ograničenja na snazi ​​u pogledu najam automobila i da svaka zemlja ima svoj set jedinstvenih zakona. Šta je sasvim prihvatljivo u jednoj zemlji (vožnju bez ograničenja brzine na autoputu u Njemačkoj, na primjer) možda neće biti u drugoj, tako da se isplati shvatiti pravila ceste kao što bi vaš put kroz kontinent.

Imajući to u vidu, pripremili smo nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći ostati siguran i unutar granica zakona u toku sledeće evropskom putu putovanje:

 

1) Osigurati Vaše vozilo

Neophodno je da imate osiguranje i poklopac slom tokom vožnje u Europi. Ako uzimate svojim vozilom, trebat će vam da se obratite osiguravajuće društvo organizirati ovaj. Osiguranje se obično veže na vaš ugovor kada unajmite automobil, što čini stvari malo lakše.

Amsterdama do Londona Vlakovi

Paris u London Trains

Berlin u London Trains

Brisel u London Trains

summer mountain driving

 

2) Donijeti rezervne naočale i kontaktne leće

Jeste li znali da ako treba da nosite dioptrijskih leća dok vozite najma automobila kroz Španiju, ti si potrebne za obavljanje drugi par s vama u svakom trenutku? Ostale zemlje su manje stroga o ovome, ali dobra je praksa da stalno imate drugi par naočala sa sobom, kako bi se osiguralo da ste svesni svih opasnosti u toku putovanja ako vam se primarne naočale slome ili izgube.

Brisel u Amsterdam Trains

London u Amsterdam Trains

Berlin u Amsterdam Trains

Pariza do Amsterdama Trains

 

driving in the snow

 

3) Očigledno Izbjegavajte piću i vožnji

Iako je ovo možda izgleda kao očigledan izjava, možda nećete biti svjesni da su neke zemlje imaju nultu toleranciju granica za vozače piće. To znači da vozači ne smiju imati alkohola u njihovim bilo krvi. Evropska komisija nudi savjete o standard granica alkohola u krvi za svaku zemlju. na Kipru, to je čak i protiv zakona popiti bezalkoholno piće dok vozite. To može izgledati strog, ali je važno da se poštuju zakone zemlje u kojoj posjeta ne bi bilo neočekivano kazne.

Genoa u Milano Trains

Rima do Milana Trains

Bologna Milan Trains

Florence Milan Trains

 

4) Diska na desno ili lijevo

Osim za Veliku Britaniju, Irska, i Malta, sve evropske zemlje vozi na desnoj strani ceste. Za stanovnike Velike Britanije, ovo može manevare poput pregovaranja o kružnom toku u smjeru suprotnom od kazaljke na satu učiniti prilično nezgodnim, tako da je vrijedno uzimanje vremena da se prilagode. Vozači treba uvijek držati na desnoj strani i izbjeći borave u stazama centru autocesta koje nailaze. prilikom preticanja, uvijek ne zaboravite provjeriti i retrovizor.

Interlaken u Cirih Trains

Lucerne u Cirih Trains

Bern u Cirih Trains

Ženeva Zurich Trains

 

sleeping inside a car

 

5) Brush Up On Your putokazi

Razumijevanje Evropska putokaze će vam pomoći da dođete do svog odredišta sigurno i pomoći će vam da izbjeći kršenje zakona. većina europskih destinacija koristite standardne natpise koji su razumljivi samo po sebi, ali su male razlike u font ili boju imaju tendenciju da se zbuniti. Pre početka putovanja, možda biste se željeli upoznati sa suptilnih razlika u putu signalizacije širom Evrope. U najmanju ruku, to može pomoći da se spriječi zabune, a najviše, to može spasiti život.

Luksemburg Briselu Trains

Antwerp Briselu Trains

Amsterdam u Brisel Trains

Paris u Brisel Trains

 

6) Razumjeti kako Toll Kolekcije Work

Različite zemlje imaju različite stope i metode naplate cestarine putarine. U Francuskoj, na primjer, to je još uvijek prihvatljivo platiti gotovinom na vratima naplatnim. Drugim regijama će vam je potrebna kako bi se prikazao naljepnica na svoj automobil naglasiti da ste platili za korištenje određenim putevima. Upoznavanje sebe kako putarine rade u svakom od vaših namijenjen destinacija će vam pomoći da ne bi bilo kazne.

Amsterdam u London Trains

Rotterdam u London Trains

Paris u London Trains

Brisel u London Trains

 

7) Vozom Umjesto vožnje

Pa ako zaista želite da uživate svoje putovanje, napustiti muke vožnje, i samo vozom u Europi, svi na ovom kontinentu koriste voz, i za razliku od drugih mjesta na svijetu, to je vrlo lako kupiti vozne karte na mreži sa sajtova kao što Save A Train, a ti da putuju i vide prirodu, ne brinući previše.

Amsterdam u Pariz Trains

Londona do Pariza Trains

Rotterdam u Pariz Trains

Brisel u Pariz Trains

 

Spreman da uživaju Evropi? Bilo da se odlučite za vožnju ili voz vozom, sjetiti nas na Save A Train!

 

Hoćeš da pošaljemo naše blogu “Stvari koje treba znati kada vozite u Europi” na svoje stranice? možete snimiti naše fotografije i tekst i samo nam dati zasluge linkom na ovaj blog post. Ili ovdje možete: HTTPS://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fthings-to-know-when-driving-in-europe%2F%3Flang%3Dbs ‎– (Malo spusti da vidi Embed Code)