Vrijeme čitanja: 3 zapisnik
(Zadnja izmjena: 13/05/2022)

Brisbane je glavni grad Queenslanda i blagoslovio A-lista atrakcija kao što su Sea World, fine travnjaka i vrtova South Bank, i Story Bridge, i mnogi drugi - Australije najduža konzola most.

To je i kreativan grad, sa umjetnost muzejima i galerije i šik kafićima u izobilju, plus to je savršen odskočna daska za Gold Coast plaže, more, i surfati.

 

 

Ako si sklon putovanja vozom, šinski sistemi su u središtu grada transportne infrastrukture i kulturne istorija.

Dakle, ako želite da vidite Brisbane vlakom, ovdje su pet top tips.

 

  1. Central Station

Nalazi se na sjevernoj obali linije, Central Station je grad mreže glavni kolodvor i nalazi se prasak u srcu Brisbane Central Business District.

Otvorena nazad u 1889, svoj klasični fasada gleda Anzac Square i to je glavna arterija za rute služe Queensland, a ostatak Australije.

Ako želite smještaj u blizini, Oaks Charlotte Towers Hotel je sjajna pick - to nije skupo i raskošan apartmana pruža se pogled na grad linija horizonta.

 

  1. Brisbane Metro

Brisbane Metro još uvijek nije operativan - ali masovni brzog tranzitnog sistema je u potpunosti finansiran, izgradnja počne ozbiljno ove godine, a to bi trebalo da otvori u javnosti 2023.

At 21 kilometara duge, to će poslužiti 18 stanice u cijelom gradu, i stanovnika i turista podjednako će biti u mogućnosti da hop na i off im je volja.

To košta A $ 944,000,000, ali prednosti uključuju smanjenje zagušenja i manje pritiska na Brisbane napadnutog autobusa.

 

  1. Steam Train nedjelja

Ako želite eksplozija iz prošlosti (u više od jednog načina), glave do Brisbane roma Street Station za redovnu Steam Train Sunday Event.

Zakoračite u otmenom drvena kolica i odmah ćete biti prevezeni natrag u više elegantan doba, kao što vas i vašu obitelj ispi uz prošlost Brisbane najslikovitijih mjestima.

To je zabava za sve uzraste, ali djecu i starije osobe su posebno očaran svoje čari.

 

  1. Radionice Rail Museum

Ipswich se nalazi jugozapadno od metropolitanskog područja Brisbanea i tamo ćete pronaći prekrasan Muzej željezničkih radionica.

To je interaktivan i inspirativno iskustvo baštine smješten u najstarijem Australije željezničke radionice i je pakiran sa rijetkim parne lokomotive, ogroman industrijskih strojeva, i multi-media eksponata.

Kad želite edukativna i ugodna ekskurzija za celu porodicu, ne gledati dalje.

 

  1. AirTrain

Brizbejn aerodrom je zauzet saobraćajni čvor koji je pojačan kafićima poput Fonzie Abbot, barovi poput tranzitne taverne, i pružaoci usluga parkiranja.

Ali za mnoge avanturiste koji dolaze avionom, najbolja stvar je AirTrain, the 13 kilometarska prigradska željeznička pruga koja od tada brzo oduševljava putnike od aerodroma do Glavnog kolodvora 2001.

Nakon napornog leta, Avio-voz vas do centra grada za samo 20 minuta - prilično impresivno.

Pratite pet naše savjete za navigaciju Brisbane vlakom, a vi ćete ostati na putu za vrhunski odmor.

 

Da li imate savjete za Brisbane putovanja vozom? Podijelite ih u komentarima, a ako Treba voz Save A voz.

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svoju stranicu, možete ili uzeti naše fotografije i tekst i samo nam dati kredit sa linkom na ovaj blog post, ili kliknete ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftips-brisbane-train%2F%3Flang%3Dbs – (Malo spusti da vidi Embed Code)