Vrijeme čitanja: 5 zapisnik
(Zadnja izmjena: 08/10/2021)

Putujući vlakom može biti jedan od najvažnijih opuštajuće i ugodan način da biste dobili okolo. Morate znati kako da najbolje od svoje putovanje i biti pametan. Biti dobro organizovan i zna šta je šta ide dug put prema čineći vaš vlak putovanje a Vrhunac vaš odmor ili avanturu. Bacite pogled na ove Vrh 10 Easy Savjeti za Train Riding Smart. Biti spreman za sljedeći put.

 

Top 10 Easy Savjeti za Train Riding Smart – SAVJET PRVI: Kupiti ulaznice u pretprodaji

Top 1 Top 10 Easy Savjeti za Train Riding Smart, Pobrinite se da planiraju svoje putovanje i kupiti svoj vlak karte u pretprodaji da li ste dobili na vozove želite. Budite sigurni da pitati o bilo specijalaca ili popusti koje mogu biti na raspolaganju. Ko ne voli uštede nešto novca! Vi ćete biti u mogućnosti da uštedjeti nešto novca potrošiti na druge dijelove svoje putovanje.

Milan u Napulj Trains

Florence Napulj Trains

Bari u Napulj Trains

Rim u Napulj Trains

 

Željeznička stanica Woman - Top 10 Easy Savjeti za Train Riding Smart
Jedna žena u Željeznička stanica

TIP DVA: Središ svoj prtljag

Najbolji Easy Savjeti za Vlak je da Vi ne uvijek potrebno da provjerite torbe unutra, a ako su razumne veličine, možete ih i spremiti u stalak iznad sjedala ili ih utisnuti u trokutasti prostor između sjedala naslonjenih na leđa. Na taj način imate torbe blizu vas u svakom trenutku.

Messina u Palermo Trains

Syracuse Palermo Trains

Sicilije do Palermo Trains

Catania u Palermo Trains

 

TIP TRI: Budi pametan sa svojim Torbe

Ne kažemo da svaki vlak ima lopov spreman da skoči na prvu šansu dobiju, već biti na sigurni. Budite oprezni kada je u pitanju torbe. Čuvajte ih uvid, a ne na kraju vagona. Ako imate ruksak možete clip vaše trake za prtljag biti ekstra siguran.

Milan u Torinu Trains

Jezera Como u Torinu Trains

Genoa u Torino Trains

Parma Torino Trains

 

 

SAVET ČETVRTI: Pronađite svoje mjesto

Ako ste koristili naše prethodne Easy Savjeti za putovanja vozom i imaju zadržana sjedište svi ste poredani. Možete ići ravno na svoje mjesto. Ako ne, vi ste dobrodošli da traže bilo bezrezervne sjedište. Ako nema mnogo od ovih dostupnih, provjerite rezervacije tagovi objavljeno iznad sjedala ili prostora za vrata. Oznaka pokazuje potezu putovanje koje sjedište je kažnjen. Oni također pokazuju ako izlaska pred vlasnik čak ide na slobodni ste uzeti to mjesto.

Milan u Veneciju Trains

Padovi u Veneciju Trains

Bologna u Veneciju Trains

Rim u Veneciju Trains

 

TIP PET: Koristite Vlak Time Wisely

Iskoristiti priliku da koriste vrijeme provedeno u vozu put da se sami organizovali. Možete planirati svoj sljedeći odredište. Koristite ovaj put da biste pročitali vodič, provjerite upute za svoj sljedeći odredište. Proći kroz vaše fotografije, organizovati ruksak, proverite svoju vezu ili dovršiti sve druge poslove potrebno je da dok imate vremena. Ako je vaš put više to je i lijepo priliku da se u neke od znamenitosti.

Zračna luka Lyon do Nice vlakom

Pariza do Nice Trains

Avignon do Nice Trains

Marseja do Nice Trains

 

 

SAVJET ŠEST: Upotreba kupatila On The Train

Da biste uštedjeli vrijeme i novac, pokušajte koristiti ove jednostavne savjete za vlak i koristite kupaonice u vlaku, umjesto onih na stanici. Voz toaleti se obično nalaze na kraju automobili i često su mnogo čistiji nego WC-u stanicama, kao i da je slobodan.

Milan u Rim Trains

Florence Rim Trains

Venecije do Rima Trains

Napulj u Rim Trains

 

Vlak Djevojke snimanja fotografija - Top 10 Easy Savjeti za Train Riding Smart

TIP SEDAM: Razgovarajte s lokalnim stanovništvom i drugim putnicima

Savjet 7 iz naših Top 10 Easy Savjeti za Train Riding Smart, Što je bolji način da se nauči o gradu ili državi nego u razgovoru sa nekim od svojih mještani, ili drugih putnika koji su možda bili u mjesto idete? Oni će biti u mogućnosti da vam reći prednosti i mane vašeg odredište i savjetovati vas o tome šta da rade i ono što ne treba raditi. Pokušajte razbijanje leda postavljanjem pitanja, nudi slatkiš, ili pokazujete nešto iz svog rodnog grada.

Milan u Levanto Trains

Milan vozova La Spezia

Siena Trains La Spezia

Siena Levanto Trains

 

TIP OSAM: Spakovati Snack

Putujući gladan rada i možda želite da spakuje nešto snack kada ste na voz. Možete zaliha na svojim omiljenim namirnicama u lokalnom supermarketu ili Deli ili posjetite vinski podrum prije nego što hop u vozu; većina željezničke stanice imaju barem jedan od ovih. The hrane koje se nude na vozovima je često blag i skuplje ako se plaća za prvu klasu sjedala.

Zurich Innsbruck Trains

Salzburg Innsbruck Trains

Vienna Innsbrucka Trains

Köln Innsbrucka Trains

 

TIP DEVET: Znam odakle da Get Off

Znati što stanica je jedan od bitnih Easy Savjeti za putovanja vozom. Kad stignete u grad, možete se zaustaviti na nekoliko prigradskih stanica sa natpisima koji pokazuju ime vašeg odredišta i naziv naselja, ali ne hop off dok ne dođete do centralne stanice. Uvijek možete pitati kolege putnike ili provjerite vodič za daljnju pomoć.

Hamburg u Kopenhagen Trains

Hanover do Kopenhagena Trains

Berlina do Kopenhagena Trains

 

TIP DESET: Uvijek imajte na umu lokalni voz Etiquette

Uzeti u obzir kako se drugim putnicima u vagonu djeluju. Ako su tihi, biti sigurni da slijedite odijelo. Pazi na znakove koji mogu ukazivati ​​da sjede u određenom mirnom automobil, gdje ljudi dolaze da spavaju ili rade. Bez obzira na to gdje sjedite, Pokušajte da ne budete najglasniji osoba u blizini. Budite sigurni da se ne odmara noge na sjedalo preko puta tebe, osim ako nemate tvoje cipele isključeno.

Ako se sjećate ove Vrh 10 Easy Savjeti za Vlak Riding Smart garantujemo Vam super putovanje i sveukupno veliko iskustvo. Možda čak i upoznati neke nove mještani i napraviti neke nove prijatelje! Sve je moguće kada je u pitanju putovanje trening. Nakon što ste savladali ove, zatim razmotriti Bernina Express i više!

 

– Ako vam se sviđa naš post na vrhu 10 Easy Savjeti za Train Riding Smart, slobodno ga podijelite, imamo tipke za dijeljenje ispod ovaj blog post.

 

Spremni za vozom? Rezervirajte svoj pojas i ne plaćaju nikakve naknade za rezervaciju na – www.saveatrain.com

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svom mjestu, zatim kliknite ovdje: HTTPS://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/top-10-easy-tips-for-train-riding-smart?lang=bs – (Dođite spusti da vidi Embed Code)