Vrijeme čitanja: 7 zapisnik
(Zadnja izmjena: 16/12/2022)

Inovativno, finansijske mogućnosti, kreativni umovi, i najbolji tržišni doseg su glavne karakteristike za startup čvorište u procvatu. ovi 12 vrhunski startup čvorišta širom svijeta privlače najtalentovanije umove da uspostave i njeguju svoje sjajne ideje, IT timovi, i veze za pokretanje nevjerovatnih startupa. Od Šangaja do Berlina, ovi vrhunski startup ekosistemi su najjači na svijetu.

 

1. Najbolji startup čvorišta širom svijeta: Barcelona

Popularan među stranim osnivačima startupa, Barcelona, Popularan među stranim osnivačima startupa. Prvo, Barcelona nudi najbolju vrijednost za novac, Popularan među stranim osnivačima startupa, Popularan među stranim osnivačima startupa, Popularan među stranim osnivačima startupa, Popularan među stranim osnivačima startupa. drugo, Popularan među stranim osnivačima startupa, Popularan među stranim osnivačima startupa. Popularan među stranim osnivačima startupa, Popularan među stranim osnivačima startupa, Popularan među stranim osnivačima startupa, Popularan među stranim osnivačima startupa, i digitalni profesionalci.

Sve navedeno stavlja Barselonu na vrh 5 startup čvorišta širom svijeta, i 7. najbrže rastuća tehnološka zajednica u Evropi.

Obećavajući startupi u Barseloni:

x1 Vjetar, Amenitiz, Koa Health.

 

Promising Startups in Barcelona

2. Moskva

Kao jedan od najnaseljenijih gradova u Evropi, Moskva ima ogromnu ekonomiju, i plodno tlo za okupljanje velikih umova. štaviše, Moskva je kosmopolitski grad, glamurozno, uzbudljivo, mlad, na istom nivou kao London i Pariz.

Dakle, Moskva privlači mnoge mlade preduzetnike iz celog sveta, da rad kombinuje snage sa lokalnim talentima u rastu co-working prostori u gradu. Dakle, revolucionarni broj startapa u Moskvi dostigao je fenomenalan 1900.

 

Bridge in Moscow

 

3. Najbolji startup čvorišta širom svijeta: Pariz

Sa odličnim co-working prostorima, poboljšani propisi, finansijske opcije, i neverovatni inkubatori, Pariz je centar startapa u usponu u Evropi. Dok je grad poznata modna prestonica, postao je odličan ekosistem za startape.

Ovaj ogroman porast je zahvaljujući svjetski poznatih univerziteta, posebno inženjerskih fakulteta i talentovanih diplomaca. Dodatno, mreža inkubatora poput Silicon Sentiera i njegovih poznatih La Cantine co-working prostor. Sa takvim pogodnostima, Pariz je na vrhu evropskih tehnoloških centara.

Amsterdam u Pariz Trains

Londona do Pariza Trains

Rotterdam u Pariz Trains

Brisel u Pariz Trains

 

Paris is a Top Startup Hub

 

4. Singapur

moderan, eco-friendly, magnet za strance, Singapur je jedan od najbolji gradovi da živite i pokrenete vlastiti startup. štaviše, Singapur su mnogi poslovni ljudi priznali kao najbolje mjesto u Aziji za razvoj vašeg poslovanja, gurajući Hong Kong u stranu u takmičenju.

 

Skyscrapers in Singapore

 

5. Najbolji startup čvorišta širom svijeta: Berlin

U 2016 europski party grad osvojio je Pariz kao drugi najveći startap centar u Evropi. Startup ekosistem u Berlinu je od tada u procvatu, pri čemu svake godine raste broj novih startupa, bez izuzetka. Nizak najam poslovnog prostora, i laku vizu, privlače mnoge preduzetnike u Berlin, stavljajući grad u vrh 10 najvažnijih startup čvorišta širom svijeta.

Grad je poznat po svojoj alternativnoj klupskoj sceni, jedinstveno umetničko središte, tako očigledno, Atmosfera i infrastruktura grada odlična su osnova za startapove koji se pojavljuju svaki dan. štaviše, postoje mnoge mogućnosti za preduzetnike da promovišu svoje startapove, dobiti još jednu rundu finansiranja, i uspostaviti veze na mnogim događajima koji se dešavaju u Berlinu.

Berlinski obećavajući startapi:

Omio, Coachhub, infarm

Frankfurt Berlin Trains

Leipzig Berlin Trains

Hanover u Berlin Trains

Hamburg Berlin Trains

 

Berlin's Promising Startups

 

6. London

Jedan od vodećih startup centara u Evropi, London je rangiran kao broj 1 zadnjih nekoliko godina u broju aktivnih startupa. London je vodeći u tehnološkim i finansijskim startupima, sa godišnjom investicionom evidencijom od 8.4 milijardi evra 2019.

Dok je London jedan od najskupljih startup ekosistema u svijetu, mnogi osnivači startupa biraju to s vremena na vrijeme, zahvaljujući neverovatnom pristupu finansiranju. štaviše, londonski restorani, pabovima, događaje, su odlična platforma za stvaranje veza u opuštenoj atmosferi.

Londonski obećavajući startapi:

Transferwise, Revol, Hopin.

Amsterdama do Londona Vlakovi

Paris u London Trains

Berlin u London Trains

Brisel u London Trains

 

London's Bridge and River

 

7. Najbolji startup čvorišta širom svijeta: Tel aviv

Sa najvećom gustinom pokretanja na svijetu, of 1 startup za svakog 154 stanovnika, Tel-Aviv je jedan od najboljih 7 startup čvorišta širom svijeta. Jedan od razloga što Tel-Aviv svrstava u vodeći startap centar, je da se grad može pohvaliti stranim R&D nabacuje, kreativni umovi, i višejezične kompanije.

stoga, nije iznenađujuće da Tel-Aviv ima više od 60 startupi uvršteni na NASDAQ. Tel-Aviv je na vrhu startupa u oblasti veštačke inteligencije i sajber bezbednosti, podizanje $2.9 Milijarda u 2020 sam. Dakle, ako namjeravate ući u startup naciju Tel-Aviva, budite spremni na teške pregovore sa žestokim izraelskim poslovnim ženama i muškarcima.

Obećavajući startupi u Tel-Avivu:

Wix, ponedjeljak, i još mnogo toga.

 

8. Silikonska dolina

Najveći startup centar na svijetu je Silicijumska dolina. Najbolje mjesto na svijetu da napravite vlastiti startup i pokrenete motore je Sjeverna Kalifornija. Poznat širom svijeta po svojim inovacijama i tehnološkom centru, San-Fransisco je najbolji startup inkubator.

Jedna od najvažnijih stvari za rast i procvat startupa su čvrsti i prijateljski propisi. Drugim riječima, startup ne može napredovati bez svojih ideja, razvoj događaja, a umovi su zaštićeni zakonom. Dakle, Silikonska dolina privlači mnoge umove iz cijelog svijeta, a ima oko 40,000 startapi sa sjedištem u Silikonskoj dolini.

 

Silicon Valley USA

 

9. Najbolji startup čvorišta širom svijeta: Amsterdam

Liberal, dobrodošlice, i živahno, ulice i kanali Amsterdama su prilično živahni i inspirativni. U gradu koji se može pohvaliti otvorenošću, kreativnost, i umjetnost, nećete biti iznenađeni kada saznate da je startup centar u Amsterdamu jedan od najprocvatnijih u svijetu. Rangiran na 4. mjestu najkreativniji grad širom sveta, Amsterdamska stabilna platforma za digitalnu razmjenu privlači osnivače startupa iz cijelog svijeta.

Dakle, ako želite da investirate, ili razmijenite ideje sa najsnalažljivijim umovima, Amsterdam bi trebao biti vaša destinacija za startup investiciju.

Obećavajući startapi u Amsterdamu:

dr., Dyme, Let.

Brisel u Amsterdam Trains

London u Amsterdam Trains

Berlin u Amsterdam Trains

Pariza do Amsterdama Trains

 

Top Startup Hubs In Amsterdam

 

10. Šangaj

Kineski marljivi mentalitet bio je dio prirode grada i nevjerovatne sposobnosti njegovanja 15 jednorozi iz grada. Dok su lokalne vlasti poznate po svojim strogim propisima, startup događaji kao što su Startup Weekends i Barcamps u Šangaju stvaraju plodno tlo za osnivanje lokalnih jednoroga.

štaviše, Šangajska berza stalno radi na privlačenju novih startupa, i prikupljanje velikih sredstava. Od aplikacija za e-trgovinu do e-učenja, Šangajski startapi’ hub se može pohvaliti svestranošću i inovativnošću.

Obećavajući startupi u Šangaju:

Liulishuo, Pinduoduo, Crveni.

 

Shanghai At Night

 

10. Najbolji startup čvorišta širom svijeta: hong kong

Sa odličnim startup konferencijama, niske poreze, i kamatne stope, Hong Kong je ekosistem startap u procvatu u Aziji. Poznat kao najzapadniji grad u Aziji, Hong Kong je moderan, puna prekrasnih pogleda i neboderi, tako da je nebo granica. Dok je Hong Kong poznat po neverovatnom horizontu i futurističkim pogledima, krajolik startupa uglavnom su finansije i fintech.

Dakle, među mnogim jednorozima u gradu, vidjet ćete uglavnom Fintech jednoroge, zajedno sa softverom $ Podaci. Pored njegovanja lokalnih talenata, lokalni co-working prostori u Hong Kongu najviše su dobrodošli za bistre strane umove. CoCoon, Košnica Hong Kong, Good Lab je samo neki od fantastičnih co-working prostora, radeći na saradnji i privlačenju osnivača izvan Azije.

Obećavajući startupi u Hong Kongu:

Gatcoin, Cashyou, IP Nexus.

 

Startup Hub In Hong Kong

 

11. Peking

Poreklo Xiaomija, Pekinški neboderi su mjesto inovacije, tech, i talenat se sastaje za mozganje. Futuristički dizajn Pekinga inspiracija je za najprometnije startap čvorište u Aziji. stoga, samo u gradu ih ima više od 30 jednoroge, osnovali nadareni umovi grada.

štaviše, Peking se ističe među 12 top startup čvorišta širom svijeta u svojim jedinstvenim i naprednim tehnologijama. Na primjer, Pekings’ Startup ekosistem je bogat jednorozima koji spajaju duboko učenje i mašinsko učenje, zajedno sa veštačkom inteligencijom.

Obećavajući startupi u Pekingu:

WeChat, Baidu, ByteDance.

 

Sunset In Beijing

 

12. Najbolji startup čvorišta širom svijeta: Minhen

Imati jednog od najboljih 3 dobro povezane startup scene, Minhen ima odličan startup ekosistem. Osim što je fantastično mjesto za uspostavljanje veza i stvaranje mogućnosti za podršku, Minhen ima prosjek od 290% rast investicija na godišnjem nivou.

stoga, Minhen ima jedan od najvećih startupa širom svijeta, raznovrsna radna mesta, i vodećih startapa u Evropi.

Dusseldorf München Vlakovi

Dresden München Vlakovi

Nuremberg u Minhen Trains

Bonn München Vlakovi

Startup Hub In Munich

 

ovdje na Save A Train, sa zadovoljstvom možemo podijeliti sa vama Top 12 Startup Hubs širom svijeta.

 

 

Želite li ugraditi naš blog post “Top 12 Startup Hubs širom svijeta“Na vašu stranicu? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete: HTTPS://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/bs/top-startup-hubs-worldwide/ – (Malo spusti da vidi Embed Code)