Vrijeme čitanja: 4 zapisnik
(Zadnja izmjena: 31/03/2021)

Putujući po Evropi željeznicom je dugogodišnjom tradicijom koja se ne odlazi u žurbi – Vozovi su najbrži, najviše ekološki, i najefikasniji način premještanja s mjesta na mjesto. Iako je naš sistem voznu kartu uzima bol od organiziranja voza putovanja, mnogo planiranja i pripreme ostaci. Koji će vam pomoći planirati savršeno putovanje po Evropi, ovdje su naši top savjeta kako putovati vozom po Evropi.

 

Plan your route when you Putovati vozom po Evropi

Putovati u Evropu vlakom u 2020 važno je razmotriti planiranje rute i koliko vremena ćete provesti na svakom odredištu. ako Amsterdam, Berlin, London, Milano, Pariz, i Venecija su na apsolutnom listi must-see, shvatiti najrazumniji put da se to dogodi. Napravite popis mjesta želite da vidite i na taj način možete grubo mapirati svoje putovanje. Odlučuje o datume i koliko dana ćete provesti na svakom mjestu da biste dovršili itinerer rute.

Milan do jezera Como Trains

Torino do jezera Como Trains

Padova do jezera Como Trains

Venecija do jezera Como Trains

 

Ne pokušavajte da spakujete itinerer sa previše destinacija

One of the worst things you can do when you Travel Europe by Train is to try and fit in too much. Postoji prirodna tendencija da pokuša i pekmez što više gradova i država je moguće u svoje putovanje, kako god, nema smisla u uzimanju putovanje ako neće doživjeti svakoj destinaciji pravilno! Pakiranje previše mnoge destinacije u svoj itinerer može biti skupo i može pretvoriti vaš odmor u zamućenja hotela prijavljivanja i check-outa.

Važnije je da uživa u svakoj stanici u potpunosti nego da pokuša uklopiti previše. Ćete uštedjeti na transport i dobiti više vremena da istražite svoj destinacija.

Brisel Bruges Trains

Antwerp u Bruges Trains

Halle dva Bruges Vlakovi

Ghent Bruges Trains

 

Provjerite valuta

Kada planirate svoj put do Turizam Evropu Vlak, pobrinite se da provjerite valuta zemalja. Nije svaka zemlja u Evropa koristi euro. Čak i neke članice EU, kao što su Bugarska i Hrvatska, i dalje koriste svoju valutu što je specifično za njihovu zemlju. Pogledajte ovaj popis za Euro i ne-Euro zemalja.

Frankfurt u Prag Trains

München u Prag Trains

Berlin u Prag Trains

Beč u Prag Trains

 

Rezervirajte smještaj unaprijed

Iako je moguće rezervirati hotele i hostele dok se krećete od mjesta do mjesta, predlažemo da pokušate sve od sebe da ne stigne nigdje bez smještaja osiguran. Pokušajte da doživite hosteli/hoteli u unaprijed za prvi koji će tri grada, posebno za popularne gradova u sezoni kao što su Berlin i Prag. Događanja, kao što su festivala u gradovima, također imaju utjecaja na dostupnost. Ne brinući o smještaju znači da možete provesti svoje vrijeme radi više stvari, kao što su razgledavanje i uživanje u slobodnom vremenu!

Frankfurt Cologne Trains

Brisel Cologne Trains

Beča do Cologne Trains

Hanover Keln Trains

 

Preko noći što je više moguće – Putovati vozom po Evropi

Ako samo planirate provesti samo jedan dan u gradu, pokušati doći do night train. Vi ne želite da se troše svoje vrijeme tijekom dana putuje Preuzimanjem noćni vlak, možeš uštediti novac o smještaju i može imati više vremena za istraživanje odredišta. Prilikom rezervacije vaše preko noći voznu kartu pobrinite se da provjerite koliko je potrebno da se s jednog mjesta na drugo.

 

 

Razgovarajte s ljudima zajedno sa svojim Putovanjem Europom vlakom

Budite sigurni da razgovaraju sa mještani ili drugim putnicima na putovanje vlakom. Informacije koje su im ćete dobiti može biti vrednije od bilo čega što ćete naći u turistički vodič. U razgovoru sa drugima, možda će se savjetuje na najbolja mjesta za jelo, to go, skrivenih dragulja, velik razgledavanje mjesta, i najlakši način da biste dobili okolo.

 

Planirate li na putu Evropu Trenirajte 2020? Započnite praćenje do danas sa najboljim voznu kartu nudi na našem Facebook i cvrkut stranicama ili nas posjetite Save A Train online za nenadmašne vlak karata širom Evrope

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svoje stranice, zatim kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftop-tips-travel-europe-train-2018%2F%3Flang%3Dbs - (Dođite spusti da vidi Embed Code)