Vrijeme čitanja: 5 zapisnik
(Zadnja izmjena: 27/03/2021)

Postoji više načina prijevoza koji su danas dostupni za putovanja širom Evrope, ali putovanja vozom u odnosu na avione je najzanimljiviji.

kako god, koji način transporta je najbolje? At Save A Train, Naravno, mi smo pristrasni i mislim da je vlak putovanje je daleko superiorniji vrstu prevoza! Pročitajte dolje kako biste saznali što je bolje i zaronimo u našu objavu o putovanju vlakom u odnosu na putovanje avionom.

 

Eco- prijateljski

Avio-saobraćaj je sada prepoznat kao najbrže rastući faktor koji doprinosi globalnom zagrijavanju. Izbjegavanje avioni kada postoje lako alternative za putovanje je možda najveći pojedinačni stvar da svaki pojedinac može učiniti da smanje svoje emisije ugljen dioksida. zagađenje zraka je drastično smanjena za vozom preko avion. U većini europskih zemalja, vlak mreže su opsežne i usluge su česti, tako da možete biti putuju eco-friendly bez žrtvovanja.

Foggia Bari Trains

Florence Bari Trains

Vozovi od Napulja do Barija

Rim Bari Trains

 

eco friendly putovanja vozom

 

Fleksibilnost putovanja vozom u odnosu na putovanje avionom

Putuju avionom obično znači da morate osigurati svoj tjedna sjedište, ili čak mjeseci, unaprijed da se u razumnom vozarina.

Nakon što ste osigurani svoje sjedište, nije lako promijeniti svoj let bez da plati veliku naknadu.

Iako su neki vozovi, potrebno je da rezervacije sjedala u unaprijed, tu je mnogo više fleksibilnosti, posebno ako vam je potrebno za promjenu vremena želite da putujete.

Sada sa Save A Train čak i ako cijena kapi kartu a, oni će vam znati i pomoći vam da razmjenjuju svoju kartu po nižoj cijeni!

Brisel Antwerp Trains

Amsterdama do Antwerp Trains

Lille u Antwerp Trains

Pariz Antwerp Trains

 

Nema frke

zamisliti uzimanje putovanje i ne moraju da stignu dva sata ranije, čekati u dugom sigurnost linija, mjera tvoju tekućine i gelove, ili skinite cipele za inspekciju. Dobro došli u svijet putovanja vozom. Kada putujete avionom, je potrebno više vremena i sigurnosne mjere opreza. Putovanje željeznicom obično znači da možete stići 30 minuta ispred vremena i hodati ravno na vašu platformu bez ikakvih komplikacija i nema potrebe da se provjerite u svoj kofer, pa smo vam ovdje predstavili još jednu sjajnu točku putovanja vlakom u odnosu na putovanje avionom, gdje je vlak putovanje osvaja!

Dijon u Pariz Trains

Reims u Pariz Trains

Lille u Pariz Trains

Putovanja u Pariz Trains

 

Putovanja vozom u odnosu na avione, Brzina - brže od vrata do vrata

travel zrak je poznat kao jedan od najbržih načina da dođete do svog odredišta, kako god, ovo traje samo sam let u obzir. Koliko daleko unaprijed svoj let moraš da stigne prijeći dugo check-in i sigurnost linija? Ako ste prijavili torbu, morate pričekati da je preuzmete kad stignete - što oduzima vrijeme. Za razliku od aerodroma, na željezničkim stanicama nema prijavljivanja i sigurnost linija, tako da ne morate biti na sate stanici pred vašim putovanje. većina glavni željezničke stanice se nalazi u samom srcu grada služe. Uglavnom kada se uzme u vozu, dođete izravno na odredište. kako god, uzimanjem aviona, biste mogli provesti sate dobiti od i do zračne luke.

Amsterdam u London Trains

Lyon u London Trains

Paris u London Trains

Brisel u London Trains

 

Isplativ

U posljednjem desetljeću, putovanja vozom je postao sve atraktivniji za putnici koji paze na budžet. Iako uzimanje avion odredište je i dalje efikasan način da dođete do svog odredišta, postoje dodatni troškovi koje smo obično zanemarimo uzeti u obzir. Kada se razmatra način prijevoza, morate dodati u dodatne troškove dobivanja do i od zračne luke. Ovo ili uključuje troškove goriva i parking, ili zračne luke autobusom ili taksi. Nijedan od kojih je jeftino.

Munich Potsdam Trains

Hamburg Potsdam Trains

Hanover Potsdam Trains

Frankfurt Potsdam Trains

 

Udobnost

Osim ako ste platili za biznis klasi, Vaš prostor je obično ograničena na avionu sjedala. Na voz, možete se kretati slobodnije, a vi ćete imati više prostora za noge oko sjedišta. Tokom let, morate čekati znak pojas isključiti da se iz svoje sjedište. kako god, u vozu se krećete niz prolaza, grabi zalogaj ili kafu, i gledajući kako svijet prolazi. A Scenic vozom mogu čak biti praznik. Većina evropskih vozova takođe nudi besplatan WiFi – nešto što se još ne može reći za sve aviokompanije.

Putovanja vozom vam omogućava da putuju udobno sa svojim obožavao ljubimca. Mnogi kućni ljubimci nisu pogodne za putovanja avionom zbog zdravstvenih, Dob, ili pasmine.

Putnici na Evropska vozova može trajati pasa, mačke, i drugih male životinje s njima i većinu vremena bez dodatnih troškova!

Uzimajući sve ove faktore u obzir, lako je vidjeti kako vlak putovanje postaje sve dominantna danas. Avioni su zgodno da dođete do zemlje milja daleko. kako god, ako putujete po Europi ili drugim područjima sa odličnim željezničkim prijevozom, putovanja vozom je efikasniji i udoban način transporta.

Frankfurt na Salzburg Trains

Berlina do Salzburg Trains

Köln u Salzburg Trains

Dresden Salzburg Trains

 

udobnosti putovanja vozom

 

Sada kada smo zaključili pobjednik u putovanja vozom u odnosu na avione, Da biste pronašli Najbolji vlak tarife u evropi, posjetiti Save A Train.

Za više informacija, Pratiti Save A Train na Facebooku, Instagram računa, i Twitter Računi.

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svoju stranicu, zatim kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftrain-travel-versus-plane-travel%2F%3Flang%3Dbs – (Dođite spusti da vidi Embed Code)