Vrijeme čitanja: 9 zapisnik
(Zadnja izmjena: 03/09/2021)

Svijet je prekrasno mjesto, ali putnici prvi put mogu upasti u turističke zamke i postati žrtve velikih putničkih prevara. To su 12 glavne putničke prevare koje treba izbjeći širom svijeta; od Evrope do Kine, i bilo gdje drugdje.

 

1. Putničke prevare koje treba izbjeći širom svijeta: Naplata taksija - obilaznica

Gust saobraćaj, taksista koji vam govori gradske priče, i novi pogledi s prozora čine vrlo jednostavnim upadanje u prevaru putovanja s pretplatom taksija.

Putovanje taksijem izgleda kao turistički najudobnija putnička opcija, ali može se ispostaviti kao jedna od najvažnijih svjetskih prijevara s putovanjima. Kao turista nećete znati najbrži i najbolji put od aerodroma do hotela, ili od jedne atrakcije do druge, tako da taksisti mogu proslaviti u vaše ime i zatražiti nečuvenu cijenu ili vas odvesti velikim zaobilaznim putem, za putovanje koje ne bi trebalo trajati više od 15 mene.

Kako izbjeći naplatu taksija?

Istražite unaprijed prihvaćenu taksi stanicu u vašem turistička destinacija. dodatno, pobrinite se da imate izvrsnu aplikaciju za mape, za to nije potreban Wi-Fi, tako da možete provjeriti rutu u svakom trenutku, i što je najvažnije, odaberite pouzdanu taksi kompaniju, ili putovati vozom.

Basel do Interlakena vlakom

Ženeva do Zermatta vlakom

Bern do Zermatta vlakom

Luzern do Zermatta vlakom

 

2. Izlivanje na vašu odjeću - trik goluba

Ako planirate putovati u Argentinu, na primjer, trebali biste biti svjesni prosipanja golubova na prevari s putovanjem vaše odjeće. Ova vrsta putničkih prevara vrlo je popularna u Buenos Airesu, kada vam priđe ljubazni mještanin, želeći pomoći jer se na vašoj odjeći prosulo ulje.

Zamislite da se divite centru grada ili imate sjajan dan u parku, osvrćući se oko sebe, i odjednom vam priđe prijateljski neznanac, obavještavajući vas da se na vašoj odjeći prosulo ulje. Stavio si torbu na zemlju, začuđeno se osvrnite tražeći izlijevanje, a u međuvremenu pasoš, novčanik, i sva vaša dragocjena pripadnost je nestala.

Kako izbjeći prelijevanje prevare na putovanju odjeće?

Istražujte kao lokalni stanovnik, budite svjesni svog okruženja, i pokušajte zadržati pogled.

Luzern do Lauterbrunnena vlakom

Ženeva do Lauterbrunnena vlakom

Luzern do Interlakena vlakom

Zürich do Interlakena vlakom

 

 

3. Putničke prevare koje treba izbjeći širom svijeta: ATM Putnička prevara

Novac čini da se svijet okreće, pa očito jedna od najvećih putničkih prevara na svijetu uključuje novac. Jedna od najvećih putničkih prevara na svijetu je prijevara s bankomatima kada uklonjivi čitač kreditnih kartica u osnovi kopira vaše vjerodajnice, a zatim ih koristi za čišćenje vašeg stanja.

Kako izbjeći prevaru s bankomatima?

Ako je to apsolutno neophodno, izvlačiti novac iz velike i poznate banke bankomata. u velike banke u Evropi, postoji sigurnost, tako da su šanse za pristup čitačima ATM kartica blizu nule.

Munchen do Hallstatta vlakom

Innsbruck do Hallstatta vlakom

Passau do Hallstatta vlakom

Rosenheim do Hallstatta vlakom

 

4. Bump And Grab

Jedna od klasičnih putničkih prevara na svijetu, bump and grab su popularni na javni prijevoz, i u znamenitostima. Slučajno ste u vlaku, metro, ili čekajući na praškom trgu slavni sat kad odjednom netko slučajno naleti na vas.

Iako to može biti nesreća, vjerovatnije je da će to biti planirana naleta džeparoša. To može biti djelić sekunde, a “izvini”, i vaš novčanik, gledaj, ili su nestali nakit. Prevara s naletima i hvatanjem jedna je od najvažnijih stvari kojih treba biti svjestan kada putuju u Europi.

Kako izbjeći udarac i grabež?

Ostavite dragocjene stvari u hotelskoj sobi, i širite sve što nosite sa sobom: novčanik u unutrašnjem džepu jakne, na primjer.

Lyon do Nice vlakom

Voz od Pariza do Nice

Cannes do Pariza vlakom

Cannes do Lyona vlakom

 

Putnička prevara naletite i zgrabite u prepunom prostoru

 

5. Putničke prevare koje treba izbjeći širom svijeta: Roj

Slično udarcu i hvatanju, rojevska prevara, je kada vas iznenada pretrpi grupa stranaca, pa to vam izgledaju stranci. Zapravo, ti se stranci prilično dobro poznaju, i lijepo isplanirao čudan susret, ili roj. Na ovaj način izgleda potpuno nevino, dok ste okruženi i džepareni.

To se obično događa na prepunom mjestu, gde se ova grupa stapa sa gužvom i kaosom. Počinju se kretati oko vas i zapravo vam odvlače pažnju dok se ostali hvataju za sve. Čuvanje gotovine na jednom mjestu jedno je od sljedećih 10 putničke greške koje biste trebali izbjegavati u Europi.

Kako izbjeći prevaru s rojem?

Jednostavno se držite podalje od gužve, i zakopčajte kaput, ili pripazite na svoje stvari, po mogućnosti, stavite bilo koju torbu pred sebe.

Voz od Amsterdama do Pariza

London vlakom do Pariza

Rotterdam do Pariza vlakom

Brisel do Pariza vozom

 

Putničke prevare koje treba izbjeći širom svijeta: Roj u Milanu, Italija

6. Lokalni prijatelj

Lijepa i ljubazna neznanka poznata je putnička prevara širom svijeta. Bilo da šetate Crvenim trgom ili Parizom, uvijek će se naći ljubazni lokalni stanovnici koji će im pružiti pomoć kako bi došli do Eiffelovog tornja ili vam pokazali dobar provod po gradu.

štaviše, oni će biti od velike pomoći u prikazivanju svih sjajnih klubova okolo, da ćete biti prevara sljedeće jutro, buditi se, i primijetivši da je vaš novac nestao. tako, solo putovanje na primjer, širom svijeta može biti izvanredna prilika za susret s lokalnim stanovništvom, ali može se pretvoriti i u vašu najgoru noćnu moru.

Kako izbjeći prijateljsku lokalnu prevaru?

Upoznavanje lokalnog stanovništva na putovanjima je sjajno, i jedno od najboljih iskustava. kako god, budite oprezni kome vjerujete, i provesti noći sa. Avantura u čudnoj zemlji može se brzo pretvoriti u katastrofu, zato budite oprezni.

Milano do Venecije vlakom

Firenca do Venecije vlakom

Bologna do Venecije vlakom

Treviso do Venecije vlakom

 

7. Putničke prevare koje treba izbjeći širom svijeta: Prevara s narukvicama

besplatno suveniri iz inostranstva zvuči nevjerovatno, ali u stvari ne postoje besplatne stvari u svijetu u kojem živimo. stoga, ne nasjedajte na besplatnu prevaru s narukvicama koja obično uključuje lokalnu ženu koja vam prilazi nasmijana, da stavite narukvicu na zglob.

Smiley i ljubazan, ponudit će vam autentične narukvice ili ogrlice koje ćete ponijeti kući, dok cijelo vrijeme njihova druga ruka poseže za vašim novčanikom, i nakit. Ponuda nečeg lijepog i besplatnog velika je distrakcija i djeluje na mnoge nevine turiste.

Kako izbjeći prevaru s narukvicama?

Ne nasjedajte na besplatne suvenire, i samo držite oči otvorene, i ljubazno odbijaju prihvatiti bilo koju besplatnu ponudu stranaca.

Nirnberg do Praga vlakom

Minhen do Praga vlakom

Berlin do Praga vlakom

Beč do Praga vlakom

 

8. Prosjačko dijete

Odjeven u bijednu odjeću, prljav, moleći za novac ili hranu, prosjačko dijete jedna je od potresnih putničkih prevara na svijetu. Od Evrope do Kine, pored puta stoje djeca, pjevajući za dolar na centralnim trgovima, ili tapkanje na prozoru taksija.

Ova djeca najčešće nisu toliko izgubljena kako izgledaju, ali su poslani da igraju ulogu. Očigledno, postoje djeca kojima je zaista potrebna hrana i pomoć.

Kako izbjeći prevaru s prosjačkim djetetom?

Ovo je zeznuto jer je svijet prepun siromašne djece koja nemaju drugu mogućnost osim prosjačenja. kako god, možete im ponuditi da im kupite obrok ili da im pomognete na drugi način, nego davanjem novca. Ovuda, možete provjeriti njihovu reakciju, i ako su istinski u potrebi ili odmah nakon novčanika turista.

Luksemburg do Colmara vozom

Luksemburg do Brisela vlakom

Antwerpen do Luksemburga vlakom

Metz do Luksemburga vlakom

 

9. Putničke prevare koje treba izbjeći širom svijeta: Atrakcija je zatvorena

Unaprijed ste provjerili radno vrijeme, ali na vaše iznenađenje kada stignete u hram ili u trgovinu, mještanin vam kaže da je zatvoren. onda, kad vide vaše razočaranje, nude vam da vas odvedu do druge fantastične znamenitosti ili trgovine, čak i bolji od zatvorenog.

Lokalno stanovništvo može ponuditi nevjerovatnu avanturu, ali oni vas zapravo otimaju, traženjem preskupe ulaznice, ili vas odvesti u kupovinu gdje dobiju masnu proviziju.

Kako izbjeći ovu putničku prevaru?

Poseta mjesta izvan utabane staze je divno, samo provjerite okolinu i postoje li alternative. dodatno, unaprijed istražite najbolje atrakcije u Evropi. Ako je atrakcija besplatna, onda nema razloga da ga zamijenimo preskupim, a isto za trgovine s izvrsnim kritikama.

Zürich do Luzern vlakom

Bern do Luzern vlakom

Ženeva do Luzern vlakom

Konstanz do Luzern vlakom

 

Atrakcija je zatvorena putnička prevara

10. Dopustite mi da vas fotografišem

Putovanje solo može biti prekrasno, a ponekad puni žaljenja, niko s vama ne može stvoriti savršenu sliku na društvenim mrežama. Big Ben ili Firenze u pozadini, you look around and then they come up to you offering to take an amazing picture, iz velikog ugla.

2 sekunde kasnije nestali su vaš fotoaparat i sve sjajne slike, jer je dražesni neznanac pobjegao s njima. To se može dogoditi bilo gdje u svijetu, bilo kome, jer kakve su šanse da će se to dogoditi? ali ima.

Kako izbjeći ovu putničku prevaru?

Potražite druge turiste, možda i solo putnici, ili parovi. Ovo je najsigurniji način za dobivanje savršene slike i zadržavanje fotoaparata, i u zamjenu, ponudite da ih slikate.

Salzburg do Beča vlakom

Minhen do Beča vlakom

Graz do Beča vlakom

Prag do Beča vlakom

 

Pustite me da se fotografišem Putničke prevare

11. Putničke prevare koje treba izbjeći širom svijeta: Switcheroo

Najbolji način rukovanja novcem na putovanju je imati male račune stalno sa sobom. inače, budite oprezni s velikim računima, prilikom plaćanja taksista ili u lokalnim restoranima. Možete dati veliki račun za malu uplatu, ali prijemnici će se pretvarati da ispuštaju veliki račun i mijenjaju ga za mnogo manji račun. Ovuda, oni razmjenjuju turiste.

Blagajne, taksisti, ili konobari, mogu biti igrači u ovoj premjeni. Ti ćeš ovdje biti veliki gubitnik, ako nije oprezan.

Kako izbjeći Switcheroo prevaru?

Navedite iznos računa koji dijelite, i znati promjenu koju biste trebali dobiti natrag.

Lyon do Toulousea vlakom

Voz od Pariza do Toulousea

Lijepo do Toulousea vlakom

Bordeaux do Toulousea vlakom

 

12. Glavne putničke prevare koje treba izbjeći širom svijeta: Nestrpljivi studenti engleskog jezika

Govore slomljeni engleski, ali mole vas da ih naučite. Nestrpljivi studenti engleskog vrebaju po kafićima i barovima, započet će prijateljski razgovor s vama, a zatim vas zamolite za privatnu lekciju engleskog u vašoj hotelskoj sobi.

Jednom u hotelu, željni student engleskog jezika može se pretvoriti u noćnu kapu, i probudite se s ukradenim novčanikom i pasošem. Istina je da je nemoguće poboljšati jezičke vještine preko noći, pa čak i neko želi vježbati svoj engleski, ova se lekcija ne mora odvijati u hotelskoj sobi ili uz alkohol.

U zakljucku, pametno putovanje je najbolji način putovanja ovih dana, svuda u svijetu. Razlog je taj što se putničke prevare sve teže otkrivaju. Rekavši to, nikada nije bilo lakše putovati oko svijeta nego danas.

Zürich do Wengena vlakom

Ženeva do Wengena vlakom

Bern do Wengena vlakom

Basel do Wengena vlakom

 

ovdje na Save A Train, rado ćemo vam pomoći u planiranju vaših Zabavnih mjesta za posjet i sretno završite putovanje izbjegavajući prijevare na putovanjima.

 

 

Želite li ugraditi naš post na blogu „12 glavnih putničkih prevara koje treba izbjeći širom svijeta“ na svoju web lokaciju? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbs%2Ftravel-scams-avoid-worldwide%2F- (Malo spusti da vidi Embed Code)