Vrijeme čitanja: 3 zapisnik
(Zadnja izmjena: 17/03/2020)

Kada putnik spominje u posjeti Francuskoj, Većina ljudi bi odmah Mislim Pariza. kako god, Francuska kapital nije jedini grad vrijedi posjetiti u ovoj prekrasnoj zemlji, Putuju u Strazbur je novo u. Mnogim drugim mjestima su dostojni zahvalnosti za sve prekrasna znamenitosti i iskustva mogu ponuditi.

Strasbourg je jedna od onih gradovi da bismo mogli cijeniti više, kako za svoje ljepote i obilja da tamo rade stvari. Putuju vlakom u Strazburu od velikih evropskih gradova će vas ostaviti bez daha. Hajde da pobliže pogledamo kako možete putovati na ovo fantastično odredište i šta možete vidjeti i raditi tamo:

 

Kada putujete u Strazburu Posjeti u Strazburu Katedrala

Katedrale iz srednjeg vijeka su očaravajuće, izaziva strahopoštovanje i jednostavno divno da istraži. i strasbourg katedrali stoji visok među njima - doslovno, kao što je nekada bila najviša zgrada na svijetu do 1874! Neki dijelovi se datum daleke 1100, koja je pravi dokaz koliko dugo ovaj istorijski struktura je stajala. Bilo da se odlučite za unutra ili držati posmatranje fasade, ti ćeš biti impresionirani.

Pariz Strasbourg Trains

Luksemburg Strazburu Trains

Nancy Strazburu Trains

Basel Strazburu Trains

 

Slikati La Petite France

Putuju u Strazbur La Petite France

 

Ulazak u La Petite France osjeća gotovo kao odlazak u prošlost. Uz čudan crna i bijela bondruk strukture slagati u okrugu koji je nekada pripadala trgovci svih vrsta, kamenim ulicama, i tradicionalne restorana, to je mjesto morate doživjeti. Slikati i zamislite sebe u davna vremena.

Marsej Strazburu Trains

Dijon Strazburu Trains

Antwerp Strazburu Trains

Lyon u Strazbur Trains

 

Prepustite se domaće kuhinje

za turisti hrane, tu je poseban gastronomski užitak da se uzorkuje kada putuju u Strazbur: Alsatian hrane, i izuzetna vino i pivo. Strasbourg vlada nad regionom Alzas, gdje vina su uglavnom sortna, a glavni dva da pokuša su Gewürtztraminer i rizling. Uparite drugi sa prženi šaran ili Choucroute Garnie, poznati Alsatian klasika, i oduševiti vaše nepce.

Köln u Strazbur Trains

Lille u Strazbur Trains

Zurich Strazburu Trains

Metz u Strazbur Trains

 

 

Take A Boat Put oko Strazburu

Petite France

 

Još jedan odličan način istraživanja Strazburu je preko vožnju brodom. To je divna prilika da neke od najljepših gradskih znamenitosti provjeriti i naučiti o svojoj istoriji u isto vrijeme. Oni su dosta broda opcija vožnje koje možete izabrati, i možda ćete dobiti nekoliko ideja o tome da koji hotspot posjetiti sljedeći.

 

Putuju u Strasbourg Vlakom

Strasbourg ima drugi po veličini zeljeznicka stanica u Francuskoj, odmah nakon Pariza. Postizanje to vozom je relativno jednostavna, i imate mogućnost uzimanja brzi voz TGV (brzina vlak.) Moglo bi vas iz Pariza u Strasbourgu u samo 2 sate i 20 zapisnik, umjesto uobičajenih 4 sata vožnje automobilom.

To ujedno znači da su vremena putovanja od drugih velikih europskih gradova znatno kraći. Ako putujete u Strazburu Švajcarska, Belgija, Holandija, Njemačka, i drugim evropskim zemljama i gradovima, možete dobiti u Strazbur lako i brzo. Tražiti noć veze ako ste na čvršće budžet jer te karte su obično jeftinije.

 

Spremni za vrijeme svog života istražujući šarmantan grad u Strazburu? Rezervirajte svoj voznih karata sad, i uživaju u putovanju i odredište.

 

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svoje stranice, možete ili uzeti naše fotografije i tekst i samo nam dati kredit sa linkom na ovaj blog post, ili kliknete ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftraveling-strasbourg-train%2F%3Flang%3Dbs - (Malo spusti da vidi Embed Code)