Vrijeme čitanja: 3 zapisnik
(Zadnja izmjena: 10/09/2021)

Zašto su UK Train cijene vožnja tako visoko?

Cijene vožnje britanskim vlakom previsoko su porasle. Smatra se da Evropa ima najbolja putovanja vozom na svijetu. ekološki prihvatljivo putovanja vozom u Europi sadrže prekrasan pejzaž. Putnici voza pristupaju svuda od udaljenih sela do glavni gradovi. U evropi, putovanja vozom su konkurentnim cijenama, štedi putnika i vrijeme i novac. U Velikoj Britaniji, kako god, putovanja vozom su veoma skupe.

 

 

Uk cijene vozom usporedbu stol

 

Putuju u Velikoj Britaniji

Cena migranata u Velikoj Britaniji porasla je u prosjeku 700 £ u posljednjih 7 godine navodi se u analizi rada. Putovanje koje je najviše pogodila je voz iz Birmingham London. Putnicima koji koriste ovaj voz sad morati platiti Vlak cijene vožnje od £ 10,567 za sezonsku kartu. The rast cijena na početku 2018 je u nekim slučajevima dodao dodatnih 100 £ na neki već skupe godišnje karte.

Amsterdam u London Trains

Köln u London Trains

Paris u London Trains

Luksemburg u London Trains

 

Upoređujući UK cijene voz za Evropu

Putnici koji putuju u Njemačku mogu kupiti BahnCard100, koja pokriva sve Njemačka za £ 3.795.

Putnici koji putuju između Manchestera i Liverpoola plaćaju 3.152 funti i ne mogu koristiti ovu kartu za putovanje bilo gdje drugdje u UK.

U Francuska, godišnji svakog dana putuje na paris Vlak cijene vožnja može biti kao niska kao £ 750, au Italiji putnike koji putuju između Velletri i Rim plaćaju samo £ 442.

Cijene voz Velika Britanija su tako visoki, da i godišnju kartu za putovanje u London Waterloo iz 20 milja izvan troškovi London 3,248.

Voz kompanije koje pokrenut najveći porast cijena u 2018 bili Sjeverno (4.7%), TransPennine Express (4.6%), CrossCountry (4.1%), Merseyrail (3.6%), i Virgin Trains (3.1%).

Studija VoucherCloud pokazuje da su putnici na UK vozovima platiti ogroman 50 penija po milji putovao. Usporedite to sa ostatkom EU, gdje je trošak po milji 19 peni.

London do Frankfurta Trains

Paris u London Trains

London Cologne Trains

London u Amsterdam Trains

 

Savjeti za uštedu novca na UK Vlakovi

  1. Hodati ili ciklus

Jer su cijene voz ide prema različitim linijama. Moglo bi biti da postoji linija koja je bolju cijenu za vas, ali ne prolazi kroz vaše lokalne željeznička stanica. U ovom slučaju, možete hodati ili ciklus 10-15 nekoliko minuta da biste došli do stanice po povoljnijoj cijeni, isto važi i za pronalaženje stanice za povratak putovanje.

 

  1. Podijeliti svoje putovanje

Zbog načina na koji fer Vlak cijene vožnje su trenutno izračunati na UK vozovima, to zapravo može biti jeftinije kupiti dva ili tri karte doći do vašeg odredište od kupnje jednog direktnog ulaznica. Ako putujete iz Liverpoola u London na primjer, jeftinije je za vas kupiti kartu od Liverpoola do Crewea, a zatim Crewea do Londona, od kupovine direktan Liverpool-London ulaznica. Za više informacija o podjeli ček put out split kalkulatori.

 

3) Registrirajte se s trgovcima ulaznica

Kada se registrirate s trgovac na malo ulaznica možete imati pravo na prednosti poput 25% popusta na sledećem putovanju ili besplatan topli napitak.

 

Uštedjeti novac na Vozovi Everywhere

Planirate li putovanje vlakom u Europi? Zašto ne biste 3 minuta i saznajte jeftiniji voznih karata na SaveATrain. Ispunite datum i vrijeme koje želite putovati, a mi ćemo Vam pružiti najbolju cijenu za svoje putovanje, da možete platiti na više načina.

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svoju stranicu, zatim kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fuk-train-ride-prices-vs-europe%2F%3Flang%3Dbs – (Dođite spusti da vidi Embed Code)